September

Hey, allerbeste kapoenen! Het scoutsjaar gaat weer van start, jippie! We beginnen direct met een van de leukste maanden, aangezien we alle nieuwe (en oude) kapoenen (opnieuw) welkom heten op de scouts. Daarnaast komen jullie te weten wie wij, jullie nieuwe leiding, zijn. Spannend!!! Beginnen doen we natuurlijk met onze fantastische Kick-off, waar we jullie wegwijs maken op onze scouts en waar je meteen van een overheerlijke BBQ kan genieten. Ook een welkomstvergadering mag deze maand niet ontbreken, zodat alle kapoenen ons en elkaar wat beter kunnen leren kennen. Ook zijn er naast kapoenen ook welpen, tonca’s, jongverkenners en verkenners op onze scouts! Daarom doen we als kers op de taart ook nog een openingsvergadering met heel de groep! Het jaar openen doen we dus maar liefst 3 keer! Geweldig toch?

Zaterdag 7 september van 14u30 tot 16u30: Kick off!

Het scoutsjaar zetten we alvast in met een superleuk evenement: de kick off!!!

Vanaf 14u30 zijn de jullie welkom om nog een laatste keer met de leidingsploeg van vorig jaar te spelen, en zijn ook de kapoenen die dit jaar naar de Welpen gaan, nog eventjes kapoen. Ook zijn nieuwe kapoenen al welkom om mee te komen spelen! Om 16u wordt de nieuwe leiding dan aan jullie voorgesteld!

Naast spelen heeft dit evenement ook een praktische kant: vandaag kunnen de ouders hun zoon komen inschrijven vanaf 16u, alsook een uniform kopen. Bij ons kan u nieuwe t-shirts, truien en sjaaltjes van onze eigen scouts kopen, en 2de hands broeken en scoutshemden. Enkel het sjaaltje is verplicht voor kapoenen, maar een vaste outfit die vuil mag worden tijdens het jaar kunnen wij u alvast warm aanbevelen.

Daarnaast zijn er nog tal van andere activiteiten te doen, en kan u zelfs komen eten! Voor de BBQ en het kubtoernooi vragen wij u wel zich op voorhand in te schrijven via kickoff2019@scoutskontich.be (BBQ) of kubb2019@scoutskontich.be (kubtoernooi). Inschrijven kan TOT 31 AUGUSTUS (kubtoernooi) of 1 SEPTEMBER (BBQ).

Meer informatie vindt u in de folder hieronder.

Zondag 15 september van 14u15 tot 16u45: Welkomstvergadering:

Aan allen die gekomen zijn…proficiat! Aan allen die niet gekomen zijn… jah, die zullen een leuke vergadering missen! Vandaag heten wij alle eerstejaars van harte welkom bij de kapoenen, en maken wij jullie samen met de tweedejaars wegwijs in de wondere wereld die scouting heet. Vandaag leren jullie een hele hoop nieuwe vriendjes kennen, en natuurlijk ook jullie nieuwe leiding. Spelletjes als dikke Bertha, pang-pang, kat-en-muis, enzovoort zullen na vandaag geen mysterie meer voor jullie zijn, en bovendien de komende tijd niet meer van jullie ‘leukste spelletjes-lijst’ verdwijnen.

Dat kunnen de tweedejaars jullie zeker bevestigen! Afkomen is dus de boodschap!

Zondag 22 september van 12u tot 17u: Openingsvergadering:

Kapoenen verstop jullie in het kapoenenwoud! Het zal jullie misschien verbazen, maar in dat kapoenenwoud lopen nog een heleboel rare beesten rond, zoals Welpen, Tonca’s, Jongverkenners en Verkenners. Het zijn echter heel erg leuke beesten, die bovendien ook deel uitmaken van onze Scoutsgroep! Daarom doen we vandaag een extra lange vergadering samen met hen. We spreken om 12u af aan ………………., waarna we ons met heel de groep te pletter amuseren. Jullie kunnen daar weer worden opgehaald om 17u. Vergeet geen koekje, drinkebus en indien dit nodig is ook geen regenjas of zonnecréme. Het jaar wordt vandaag écht officieel ingezet, dus daar wil je bij zijn!

Zondag 29 september van 14u15 tot 16u45: Piratenvergadering:

Hebben jullie soms ook wel eens zin om met een grote boot rond te varen en heel de dag ‘arrrr’, ‘ahoy’ te zeggen terwijl er een papegaai op je schouders zit en je rechteroog bedekt wordt door een ooglapje? Dan is dit de geknipte vergadering voor jouw! Bakboord, stuurboord, overboord, het zal op deze vergadering allemaal worden opgehelderd. Een schatkist hier en daar durven we ook al eens tegen te komen op onze tocht door de woeste golven. Superspannend, maar ook superleuk dus!

Zo dat was het al weer voor september. Maar niet getreurd, want ook oktober zit weer tjokvol sublieme vergaderingen! Wij hebben er alvast zin in, jullie ongetwijfeld ook!

Indien je niet kan komen, laat dan iets weten door een mailtje te sturen naar kapoenen@scoutskontich.be . Dit vragen we zodat we steeds voldoende materiaal kunnen voorzien voor onze vergaderingen. Ook mag u ons al uw vragen stellen via dit emailadres, of op de vergadering zelf natuurlijk. Ons telefoonnummer kan u vinden onder ‘contact’, wat een subtabje is van het tabblad ‘kapoenen’. Dit is echter enkel voor noodgevallen of voor last-minute afmeldingen. Tot slotte willen wij nog laten weten dat wij meestal buiten blijven, in weer of in wind, en willen wij dus vragen om uw kapoen hiernaar te kleden door bv. een regenjas mee te geven bij regenweer.

Vanaf dit jaar is het ook mogelijk om de condacum in je mailbox te krijgen van zodra die wordt geüpdatet. Zo blijf je steeds op de hoogte over het reilen en zeilen in onze groep. Deze updates gebeuren normaal gezien één keer per maand. Vul het onderstaande formulier in als je geïnteresseerd bent. Aangezien dit het eerste jaar is dat we dit doen, kunnen er kinderziektes inzitten. Als je problemen ondervindt, stuur dan een mailtje naar webmaster@scoutskontich.be

Een stevig polleke en tot in oktober!