Condacum Oktober

Hallokes liefste kapoenen,

september is voorbij gevlogen en oktober staat voor de deur! Een nieuwe maand, een nieuw seizoen en een heleboel nieuwe zotte vergaderingen en beestige spelletjes.
We gaan er deze maand weer een lap opgeven. Dus allemaal komen!!!

!!! Een kleine oproep aan de ouders; wij proberen zoveel mogelijk met de kinderen buiten te spelen, dus check zeker het weer en kleed jullie kapoenen hiernaar aub. Dankjewel!

Zondag 6 oktober: GEEN vergadering

Neeee! Het jaar is nog maar net van start gegaan en jullie leiding moet al meteen op leidingsweekend pff…
Geen paniek we zien jullie heel snel terug en dan zijn wij helemaal klaar voor een nieuwe top vergadering. Jullie hopelijk ook???
Tot volgende week!

Zondag 13 oktober van 14u15 tot 16u45: Trekvogels

Vorige maand is de herfst van start gegaan. Het wordt al wat kouder en voor we het weten zal de winter er zijn! Wij zijn al klaar om een heus sneeuwballengevecht te houden! Maar zover zijn we natuurlijk nog niet. Eerst moeten de bladeren nog van kleur veranderen en van de bomen vallen, de dieren moeten nog beginnen met het zoeken van eten voor hun winterslaap. Maar sommige vogels hebben echt geen zin in de winter en vliegen naar warmere landen. Awel, wij doen mee!! Vandaag vergeten we dat het al herfst is, we doen lekker alsof de zomer nog niet voorbij is en we gaan zoals de trekvogels op zoek naar de zon! allemaal komen dus….

Zondag 20 oktober van 14u15 tot 16u45: Stratego

Stratego!!! Jullie kennen waarschijnlijk wel dit leuk bordspel met de bom, de spion, de verkenner… Maar uiteindelijk draait het allemaal om de vlag, als de tegenstander deze vindt, heeft hij gewonnen. Spannend!! Wel vandaag laten we het spel tot leven komen! Dus kijk maar goed uit voor de vlag en blijf uit de buurt van de bom…
Ben je benieuwd wat er precies zal gebeuren? Kom dan zeker naar deze vergadering!

Zondag 27 oktober van 14u15 tot 16u45 : Halloween

We kunnen oktober natuurlijk niet afsluiten zonder een beetje te griezelen!! We zijn een beetje vroeg, maar halloween kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan eh. Houden jullie ook zo van spoken, heksen, vleermuizen,katten, spinnen, mummies?? Wij zeker wel!  Vandaag zijn ze er allemaal. Dus trek allemaal jullie griezeligste verkleedkleren aan en dan maken we er een heus feestje van! Tot dan!!!

Wooow… wat vliegt de tijd voorbij! Het is alweer november!!
Een nieuwe maand vol verrassingen en nieuwe avonturen..
Wij kijken er al naar uit, jullie hopelijk ook!?

Indien je niet kan komen, laat dan iets weten door een mailtje te sturen naar kapoenen@scoutskontich.be . Dit vragen we zodat we steeds voldoende materiaal kunnen voorzien voor onze vergaderingen. Ook mag u ons al uw vragen stellen via dit emailadres, of op de vergadering zelf natuurlijk. Ons telefoonnummer kan u vinden onder ‘contact’, wat een subtabje is van het tabblad ‘kapoenen’. Dit is echter enkel voor noodgevallen of voor last-minute afmeldingen. Tot slotte willen wij nog laten weten dat wij meestal buiten blijven, in weer of in wind, en willen wij dus vragen om uw kapoen hiernaar te kleden door bv. een regenjas mee te geven bij regenweer.

Vanaf dit jaar is het ook mogelijk om de condacum in je mailbox te krijgen van zodra die wordt geüpload. Zo blijf je steeds op de hoogte over het reilen en zeilen in onze groep. Deze updates gebeuren normaal gezien één keer per maand. Vul het onderstaande formulier in als je geïnteresseerd bent. Aangezien dit het eerste jaar is dat we dit doen, kunnen er kinderziektes inzitten. Als je problemen ondervindt, stuur dan een mailtje naar webmaster@scoutskontich.be

Dikke knuffels
Rikki