Dag allertofste Tonca’s,

De allereerste scoutsmaand is alweer voorbijgevlogen en oktober staat alweer voor de deur. Dat beloofd! Bereid jullie alvast voor op nog meer geweldigleuke vergaderingen, elkaar nog beter leren kennen én ons eerste weekend! Joepie, feest!

Wederom een warme oproep om zeker niet te vergeten af te mailen wanneer je niet kan, altijd in uniform te komen en de toncawet vanbuiten te leren!

Zondag 6 oktober: geen vergadering

Snifsnif, helaas is het dit weekend geen vergadering ☹! Jullie leiding is namelijk zelf op weekend. Tot volgende week!

Zondag 13 oktober 14u – 17u: vriendjesvergadering

Joepie, vriendjesvergadering! Uiteraard zijn wij allemaal al dikke vrienden, maar deze vergadering mogen jullie allemaal nog een extra vriendje meenemen, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd. 😊

Zondag 20 oktober 14u – 17u: stratego

Breek jullie breinen alvast over de gekste strategieën en tactieken, want deze zondag spelen we een gigagantisch grote, coole, spannende stratego! Opgepast, want het gevaar loert achter elke boom en struik!

Vrijdag 25 oktober – zondag 27 oktober: BRANDWEERWEEKEND

Eindelijk! Weekend! Joepie! Brandweerweekend!
Hopelijk hebben jullie er al evenveel zin in als ons! Begin alvast jullie zoektocht naar een geweldig brandweeruniform, oefen alvast op brandjes blussen in de badkamer en op katjes bevrijden uit de bomen! (Enkel onder begeleiding van jullie ouders, weliswaar 😉)
De link naar de weekenduitnodiging met alle informatie op vindt u hier.

Vanaf dit jaar is het ook mogelijk om de condacum in je mailbox te krijgen van zodra die wordt geüpload. Zo blijf je steeds op de hoogte over het reilen en zeilen in onze groep. Deze updates gebeuren normaal gezien één keer per maand. Vul het onderstaande formulier in als je geïnteresseerd bent. Aangezien dit het eerste jaar is dat we dit doen, kunnen er kinderziektes inzitten. Als je problemen ondervindt, stuur dan een mailtje naar webmaster@scoutskontich.be

Dit was het dan alweer voor oktober! Maar niet getreurd, er staan jullie nog tal van gigageweldig leuke maanden te wachten!

Grtz van jullie stoere leiding,

Sioux – Atean – Wappo – Shabo – Sitara

De toncawet:

Wij zijn Tonca’s, samen trekken wij op avontuur en wagen ons op onbekende jachtvelden. Tijdens deze grote tocht tonen wij respect voor de natuur en de wonderen van moeder aarde. Wij Tonca’s leven in verbondenheid met andere indianenstammen, dit broederschap geeft ons de kracht om nieuwe uitdagingen aan te gaan.