Condacum november

Beste kapoenen, Oktober is gepasseerd en de dagen beginnen te korten. Wij, de kapoenenleiding worden daar meestal nogal droevig van. Het enige dat ons kan opbeuren in deze maand van naderende kou is een zotte bende kapoenen die met ons mee komen spelen op de scouts. November zit naar vaste gewoonte vol met knallers van vergaderingen, waaronder onze fameuze Winternacht en ons eerste weekend waar we allemaal al heel het jaar naar uitkijken. Spaaanneeend!!!Vergeet niet jezelf goed aan te kleden en goedgemutst naar de vergaderingen te komen. Wij hebben er heel veel zin in!

Circusvergadering: zondag 3/11 van 14u15 tot 16u45

Daaaaaames en heeeeeeren, aaaaappelen en peeeeren, booeeeren en booeerinnen, de show gaat nu beginnen!!! Vandaag kunnen jullie laten zien wat voor straffe acrobaten jullie zijn, of misschien liever leeuwentemmers of zotte/giga flipperdeplap gekke clowns! Wie o wie van de kapoenen kan er het beste rennen, springen, vliegen, duiken, vallen en weer opstaan? Als je je aangesproken voelt, kom dan zeker naar deze knotsgekke vergadering en laat ons je kunsten zien. Onze circusactiviteiten gaan niet in een droge tent door maar in ons openluchttheater, namelijk: de scouts. Pak dus zeker ook een regenjasje mee. Tot dan!

Kerri is jarig vergadering zondag 10/11 van 14u15 tot 16u45

HIEP HIEP HIEPERDEPIEP HOERAAAA!!! Onze eigen Kerri is jarig! Jullie mogen zelf raden hoe oud ze wordt, maar het maakt niet uit hoe oud en versleten kerri is, we gaan het toch sowieso keihard vieren. We maken van onze zondagnamiddag een gigantisch feest met taarten, bloemen, kaarsjes, cadeautjes en een piñata. Ik hoop dat ze de condacum nog niet gelezen heeft zodat we haar met al dit leuks kunnen verassen. Oefen thuis al maar op Happy birtday toe joeee en lang zal ze leven want we zullen uit volle borst voor haar zingen en er samen een prachtige verjaardag van maken. We hopen dat jullie allemaal mee komen vieren!

MINI-WEEKEND: zaterdag 16/11 tot zondag 17/11

Liefste kapoentjes, het is alweer tijd voor ons eerste weekend. Voor velen onder jullie is het de allereerste keer dus hebben we met al de kapoenenleiding beslist om er een onvergetelijke editie van te maken. Dit weekend moeten we niet treurig zijn om al zo snel naar huis toe te gaan want we blijven lekker op de scouts slapen in ons kapoenenlokaal, hoe leuk is dat?! Er komen zelfs foeriers speciaal voor ons koken zodat we gezellig samen lekker kunnen eten, wat zijn wij toch een gelukzakken seg! Komt dat zien, komt dat zien en wees erbij want dit weekend wil je niet missen.

Binnenkort komt er nog een uitnodiging waar alles op staat wat jullie moeten weten; van welk thema het zal zijn tot de hoeveelheid propere onderbroeken je moet meenemen. We weten dat jullie branden van nieuwsgierigheid maar nog even volhouden, de uitnodiging komt er snel aan!

Winternacht: zaterdag 23/11 van 19u tot 20u30

Ons fantastische weekend zit er nog maar net op en er staat al terug een hoogtepunt voor elke scout voor de deur: onze winternacht. Het is een geweldig en ongelooflijk gezellig evenement op onze scouts. We zullen eerste met iedereen samen in het donker een groot spel spelen en daarna kunnen jullie allemaal een kijkje komen nemen in de zotte constructie die de leiding heeft gemaakt. Jullie kunnen ook genieten van een hapje en een drankje samen met mama en papa aan het vuur. Klinkt goed he? Ik weet het. Dit vat de avond ongeveer samen: samen spelen, gezellig aan een vuurtje zitten of dansen, nog meer spelen en daarna moe maar tevreden in een warm bedje kruipen. Kleed jullie warm aan want het heet natuurlijk niet voor niets winternacht😉 en kom mee met ons plezier maken en misschien mag je dan wel van je ouders iets langer opblijven. Daaag en tot snel!

Oooooh nee, is deze geweldige maand nu al voorbij? Ik weet het, dat ging ook net door mijn hoofd maar niet bang zijn! De laatste maand gaat zeker en vast even tof worden (heb ik van horen zeggen). Vergeet zeker niet te laten weten wanneer je niet kan komen en het is ook handig als je naam overal in je kleren staat voor als je tijdens al dit spelen iets zou verliezen. Binnenkort zal dus ook de uitnodiging voor ons Mini-weekend in de condacum komen te staan dus hou het zeker in de gaten. Wij vonden het fantastisch en wij hopen jullie ook. Tot binnenkort!

Vanaf dit jaar kan je de Condacum ontvangen in je mailbox, vanaf dat die wordt geupload. Als je geïnteresseerd bent, vul dan onderstaand formulier in. Aangezien het de eerste keer is dat we dit doen, kunnen er kinderziektes inzitten. Indien je problemen ondervindt, stuur dan een mailtje naar webmaster@scoutskontich.be

Een stevige linker, de kapoenenleiding.