November

BELANGRIJKE DATA

  • Brandweerweekend: 25-27 oktober 2019
  • Winternacht: 23 november 2019
  • Tipiweekend: 20-22 maart 2019

PRAKTISCH

Als je meldingen wilt ontvangen van de nieuwe condacum schrijf je dan hieronder in met je naam, achternaam en emailadres en zo blijf je goed op de hoogte van onze planning!


CONDACUM

Gegroet beste tonca’s!

Een spiksplinternieuw scoutsjaar staat voor de deur en wij hebben er formitastisch veel zin in!!! Hopelijk jullie ook 🙂 

Vergeet zeker niet

  • te mailen, bellen, sms’en… als je een vergadering niet kan komen (gebruik afmeldknoppen!)
  • steeds in uniform te komen
  • de wet vanbuiten te kennen (zie onderaan condacum)
  • je goed humeur mee te nemen

Zondag 3 november 14u – 17u: Techniekenvergadering

Heeeeeeykes! We zijn er weer met nieuwe vergaderingen en de eerste van deze maand is meteen een van de allerbelangrijkste van het jaar! We gaan immers vandaag leren sjorren, vuur maken… enzovoort, kortom: een echte scout zijn! Hopelijk komen jullie vandaag massaal want het wordt superleuk!


Zondag 10 november 14u – 17u: Popcornverkoop

Doorheen de jaren der tonca’s hebben we geĂ«xperimenteerd met allerlei deur-aan-deurverkopen. In de jaren ’20 begonnen we met wasmachines maar toen bleek dat nog niet iedereen was aangesloten op het elektrisch net, kwamen we van een kale reis en vooral met een enorme overschot aan die wasmachines terug. Later, na WOII, dachten we visionair te zijn door herdenkingsbadges van 50 jaar wapenstilstand te laten maken. Spijtig genoeg bleek de gewone man niet mee te stappen in ons langetermijnplan. In radeloze wanhoop zochten we uiteindelijk onze heil in de culinaire sector en kozen we voor de gepopte mais. Tot onze grote verbazing bleek hier wel een afzetmarkt voor en sindsdien is onze popcornverkoop de beroemdste van het westelijk halfrond! 


Zondag 17 november 14u – 17u: Opbouw Winternacht

Vandaag moet de leiding hard werken aan de opbouw van de Winternacht, dus hebben we ook niet zoveel tijd om een lang tekstje te schrijven. Verwacht je maar aan good old classic scoutsgames: Dikke Berta, Gazettekeklop en Zakdoek leggen.


Zaterdag 23 november 19u – 20u30: WINTERNACHT!!!!!!!!!!!!!!

Oléééééééé, veruit het plezantste en gezelligste evenement van het hele jaar! Je kent intussen wel alle clichés over spekpatatjes, warme chocomelk en een jeneverke voor de papa of de mama, dus daar gaan we geen woorden aan vuil maken. Dat is immers allemaal voor na de vergadering want tussen 19u en 21u gaan we nog zotte spellekes spelen en de sjorconstructie bewonderen!!


Zondag 24 november 14u – 17u: Afbraak Winternacht

SORRY, SORRY, SORRY! VANDAAG IS HET GEEN VERGADERING!! Jullie zullen vandaag alle tijd hebben om pistolets met preparĂ© te eten ’s ochtends, kroketten ’s avonds en tiramisu als dessert. Geniet voor de rest van sportweekend en werk maar eens goed voor school want de leiding moet vandaag hard werken voor de afbraak van die zotte sjorconstructie van de Winternacht! 


LIEDJE VAN DE MAAND

Dans de dag weg met dit liedje voor de maand november!

Dikke kussen, warme knuffels, hartelijke groeten en een high-five,

Atean               Sioux                Shabo              Wappo                  Sitara