BELANGRIJKE DATA

• Winternacht: 23 november 2019
  • Tipiweekend: 20-22 maart 2019

PRAKTISCH

Als je meldingen wilt ontvangen van de nieuwe condacum schrijf je dan hieronder in met je naam, achternaam en emailadres en zo blijf je goed op de hoogte van onze planning!

CONDACUM

Allerzotste Tonca’s!!!

Zoals bovenstaand muziekstuk al aangaf gaat de vrolijkste maand van het jaar van start! Zet die schoentjes van jullie maar al aan de schoorsteen en wees extra lief voor jullie mama en papa want zowel Sinterklaas als de enige echte kerstman komen deze maand onze vergaderingen bijwonen! Kijk ook goed naar de uren van de vergaderingen deze kunnen namelijk een beetje verschillen.

Zondag 1 december (14u-17u): maffiavergadering

Wat weten jullie eigenlijk zoal over de maffia? Weten jullie wie Al Capone is? Of welke landen de grootste maffia hebben? Wij wel! Kom dus als de wiedeweerga naar de wei en ontdek hoe jullie zelf een groot meesterbrein kunnen worden!
Wil je toch voorbereid naar de scouts komen? Kun je altijd eens volgende pagina lezen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Maffia

Zondag 8 december (14u-17u): sinterklaasvergadering

“Siiiiiiiiinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje en dank…”
…zullen we wel zien of jullie toch niet in die zak thuishoren hèhè. Sinterklaas komt vandaag speciaal op bezoek om met jullie eens te praten over jullie goed gedrag thuis en op de scouts! Ik zou dus maar heel flink zijn, want wij hebben horen vallen dat hij nieuwe roetpieten nodig heeft en wie weet is één van de tonca’s wel braaf genoeg om er eentje te worden??

Zondag 15 december (14u-17u) : Wereldleidersvergadering

Barack Obama, Vladimir Poetin, Queen Elisabeth, Dalai Lama, Koning Filip, Paus Fransiscus, allemaal voorbeelden van grote wereldleiders! Wisten jullie dat Queen Elisabeth al 67 jaar over 16 koninkrijken regeert??? Vandaag gaan we echter uitzoeken wat van iemand een slechte wereldleider maakt in de plaats van een goede! Kom dus in grote getale en leer wat bij over de wereld!

Hieronder een liedje dat volgens Sitara jullie al in de sfeer brengt!

Vrijdag 20 december (19u-21u): kerstfeestje

December zou geen december zijn mocht het niet ramvol met kerstfeestjes zitten. Vergeet dat saai etentje bij de oma en opa of bij die nicht die je 1 keer per jaar ziet, kom maar snel naar dat van de scouts waar je met al je vriendjes deze prachtige feestdag kunt vieren! Om dit te doen vragen wij jullie allemaal om een cadeautje van €2 mee te nemen en dan spreken we af op de scoutswei van 19u tot 21u! De Gidsen en de Kokaz komen mee dit feestje vieren, kom dus ook zeker op je Kerstbest!!!

Vrijdag 27 december: geen vergadering

Snik, snik, wij missen jullie ook al, maar zoals we dus hierboven al zeiden zijn er te veel feestjes om deze week vergadering te geven. We wensen jullie dus allemaal al een super gelukkige nieuwjaar en veel dikke kussen van jullie allerliefste leiding!

Begin het nieuwe jaar met goede voornemens en meld altijd af wanneer je (zoon) niet kan komen. Dit doe je door naar toncas@scoutskontich.be, naar de leiding van de maand een berichtje te sturen of door je op de site af te melden aan de hand van de afmeldknoppen. Kom ook altijd in uniform en wees op tijd!

Leidster van de maand Wappo: 04.91/04.99.92

Als je de wet nu ook nog steeds niet zo goed kent heb je een weekje extra om het te oefenen en staat hij hieronder nog eens:

De wet
Wij zijn Tonca’s,
Samen trekken wij op avontuur en wagen ons op onbekende jachtvelden.
Tijdens deze grote tocht tonen wij respect voor de natuur en de wonderen van moeder aarde.
Wij Tonca’s leven in verbondenheid met andere indianenstammen,
Dit broederschap geeft ons de kracht om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Een stevige linker,

Wappo – Sitara – Sioux – Shabo – Atéan