Condacum Maart

Gegroet beste kapoenen, we zijn al bij de derde maand van het jaar. Wees maar niet verdrietig want we zijn nog lang niet klaar. Na deze toffe maand is April alweer daar. Maar laten we niet te hard van stapel lopen, we beginnen bij het begin. Plezier moet je op de scouts niet kopen, wij hebben er alvast zin in.

Zondag 1 maart van 14u15 tot 16u45: Vikingvergadering

De vikings zijn stoere zeebonken die voor helemaal niets schrik hebben, ze gaan elke uitdaging aan. Ze werken samen aan hun enorme schepen om te kunnen varen op de woeste koude zee. Ook doen ze er alles aan om hun dorp te beschermen. Vandaag zullen we zien wie van jullie al deze eigenschappen deelt met de dappere noormannen en wie zich mag kronen tot ultieme viking van onze scouts. Verkleed komen als viking helpt natuurlijk al een beetje😉.

Zondag 8 maart van 14u15 tot 16u45: Tovenaarvergadering

Aaaaaabracadabraaa, simsalabim en Hocus Pocus!!! Dat zijn maar een paar magische spreuken die wij kennen hoor. Wij kunnen enorm goed toveren, geloof het of niet. Als je naar deze vergadering komt vergeet je best je toverstaf niet want wat er deze namiddag staat te gebeuren zou Merlijn de Tovenaar zelf niet eens geloven. We gaan op onze bezems vliegen en monsters verslaan met gevaarlijke magie. Wees er dus klaar voor en tover jezelf zo snel mogelijk naar onze scoutsweide voor een betoverende vergadering. Tot dan!

Zondag 15 maart van 14u15 tot 16u45: Bibabeestjesvergadering

Wie kan er brullen als een leeuw, lopen als een jachtluipaard, springen als een kangoeroe, sluipen als een vos, slingeren als een aap of kakelen als de kip? Vandaag heb je al je natuurlijke instincten nodig om te winnen. In het dierenrijk geldt de wet van de sterkste maar wie niet sterk is moet slim zijn, iedereen kan winnen vandaag. Deze vergadering halen we het beest in jullie naar buiten. We beloven jullie dat het heel spannend zal worden.

Van vrijdag 20 maart tot en met Zondag 22 maart: Legerweekend

Eindelijk is het zover! Ons tweede weekend staat voor de deur, dat werd tijd. Dit weekend gaan we niet op de scouts slapen maar gaan we onze horizonten verbreden en ons een ander leuk plekje zoeken om te slapen. Buiten het thema(leger!!!), kan ik nog niet te veel verklappen, de leiding zal op tijd de uitnodiging meegeven op een vergadering en ook nog eens op de site zetten zodat zeker iedereen hem krijgt. Wij hopen dat jullie er even hard naar uitkijken als wij zelf!

Zondag 29 maart van 14u15 tot 16u45: Mopjesvergadering

Omdat we gemerkt hebben dat jullie allemaal de grappigste thuis zijn en ons vaak doen lachen wijden we deze namiddag speciaal aan jullie favoriete bezigheid: Mopjes vertellen. Haal je beste moppenboek uit de kast en kom iedereen doen schaterlachen op deze lachwekkende vergadering vol flauwe humor. Hier is al een voorproefje:

Twee koeien zijn hun aan het wassen. Zegt de ene tegen de andere: “Leuk hé?” “Ja” zegt de andere “maar ik krijg mijn vlekken er niet af”

Zo, beste kapoenen, dit was het dan voor de maand maart. We hopen dat jullie ervan genoten hebben en dat jullie volgende maand terug met heel veel aanwezig zullen zijn. Hou zeker ook de site in de gaten voor de uitnodiging voor ons weekend(spannend!). Vergeet ook geen berichtje of mailtje te sturen als jullie niet kunnen komen en dan kijken wij er naar uit om jullie snel terug te zien.

Kerri
Toto
Rikki
Zazoe
Xebo

Een stevige linker de kapoenenleiding.