Condacum


Afbeeldingsresultaat voor kapoenen

Dag lieve kapoentjes! Na de spetterende start van het nieuwe scoutsjaar is het tijd om jullie onder te dompelen in de echte scoutswereld. Jullie kunnen je deze maand aan mega super leuke vergaderingen verwachten met jullie aller beste vriendjes! Dit wordt dus een maand die je zeker niet kan missen. Wij hopen jullie weer een fantastische maand te bezorgen! Vergeet zeker geen warme kledij aan te doen, want in oktober kan het al flink afkoelen en we blijven lekker buiten spelen zoals een echte scout!

Zondag 7 oktober van 14u15 tot 16u45: Vriendjesvergadering

Joepieeee vandaag is het tijd dat jullie al jullie beste vriendjes mee kunnen nemen naar jullie favoriete zondagnamiddag-activiteit. Vertellen jullie ook zo veel aan jullie vriendjes op school of bij andere hobby’s over de scouts? Zijn jullie vriendjes ook zo nieuwsgierig om te weten te komen wat jullie juist allemaal uitspoken op de scoutsweide? Dan is vandaag de kans om ze eens kennis te laten maken met de scoutswereld. Aarzel dus niet om al jullie vriendjes mee te nemen dan wordt het een heuse beestenboel! Want… hoe meer vriendjes, hoe meer vreugde! 

Zaterdag 13 oktober van 20u tot 21u: buitenlands kamp infoavond:

WORDT VERPLAATST NAAR ZATERDAG 10 NOVEMBER VAN 20u tot 21u.

Zondag 14 oktober van 14u15 tot 16u45: Smurfenvergadering

Grote smurf, brilsmurf, lolsmurf, moppersmurf, muzieksmurf, knutselsmurf, smulsmurf, schilderssmurf, babysmurf, verliefde smurf, smurfin… Vandaag gaan we ontdekken welke smurfen jullie allemaal kennen, of welke smurf het beste bij jullie past. Deze vergadering wil je zeker niet missen, dat heeft Grote smurf de leiding al in het oor gesmurft!!!

Zondag 21 oktober: Geen vergadering

Boehoe vandaag is het jammer genoeg geen vergadering. De leiding is namelijk zelf op weekend om het scoutsjaar voor jullie nog leuker te kunnen maken! Maar lang hoeven jullie niet te treuren want volgende week staat er weer een mega spannende vergadering op jullie te wachten!!

Zondag 28 oktober van 14u15 tot 16u45: Halloweenvergadering

Hhhhaaaallooooweeeeeennnn boeeeeehhhhhhhoeeeeee…… Krijgen jullie ook al de rillingen bij deze dag van het jaar of vinden jullie het juist super spannend? Trek vandaag jullie engste Halloweenkostuum aan en kom samen met ons op avontuur! Jullie hoeven niet te bibberen en beven, want met jullie leiding in de buurt kan er jullie helemaal niets overkomen!

Jammer maar helaas zit oktober er alweer op, snif, maar al goed komen er nog veel leuke maanden aan om elke zondag veel plezier te maken. Als jullie vragen hebben mogen jullie ons altijd een mailtje sturen(kapoenen@scoutskontich.be). Als jullie kapoen er op zondag niet bij kan zijn zouden wij jullie vragen om zeker een berichtje te sturen, ofwel via mail of telefoon( de gsm- nummers van de leiding vinden jullie terug op de site). Als laatste zouden wij willen vragen om de naam van jullie kapoen in zijn kleren te schrijven, dat is heel handig aangezien er wel eens iets wordt kwijtgespeeld. Alvast bedankt en tot in oktober! Wij hebben er waanzinnig veel zin in!!!

Een stevige linker van de kapoenenleiding

Rikki – Veva – Petro – Xebo – Kora

Afbeeldingsresultaat voor kapoenen

Hey beste kapoenen!!! De maand november is weer aangebroken, en dat betekent dat ook de Winternacht er weer aan komt! Dit evenement, dat plaats vindt in een grote gesjorde constructie, is zonder twijfel het meest hartverwarmende evenement van Kontich en omstreken! Daarnaast gaan wij deze maand ook op miniweekend! Voor velen hun eerste nachtje op de scouts, spannend… Ten slotte hebben wij natuurlijk een reeks megafijne vergaderingen voor jullie klaar staan. Komen is dus de boodschap!

Zondag 4 november van 14u15 tot 16u45: Herfstvergadering: 

De blaadjes krijgen weer veel kleurtjes en het fruit en de noten vallen van de bomen. Dan weet je het zeker, de herfst is er weer!
Omdat dit uiteraard een heel leuk seizoen is, gaan wij veel herfstige spelletjes spelen vandaag! Zeker komen dus als je als je dit een leuk seizoen vindt, maar al helemaal als je dit geen leuk seizoen vindt, want na deze vergadering apprecieer je het sowieso!

Zaterdag 10 november van 20u tot 21u: Buitenlands kamp infoavond:

 Vanavond gaan we wat meer uitleg geven in verband met ons buitenlands kamp. Naar waar? Hoe? Waarom?
Deze en nog meer vragen gaan vanavond beantwoord worden door ons. Dit is vooral voor de ouders, maar kapoenen zijn altijd welkom natuurlijk! In ieder geval staan wij alvast te popelen om te vertrekken, maar het is nog zo laaaang! 

Zondag 11 november van 14u15 tot 16u45: Vredevergadering:

100 jaar geleden werd op deze dag in heel de wereld vrede gesloten zodat een paar maand later onze scouts kon opgericht worden.
Om dat te vieren gaan wij veel vredelievende spelletjes spelen zodat we op het einde van de vergadering allemaal nog betere vriendjes zijn! Zoek dus al maar allemaal een vredesduif uit, want je zal ze nodig hebben! Peace!

Zaterdag 17 november tot Zondag 18 november 12u: Miniweekend:

Omdat jullie ongetwijfeld niet genoeg krijgen van al die leuke spelletjes, mogen jullie vandaag een nachtje op de scouts komen slapen! Jippie!
Zo kunnen we nog meer fantastische spelletjes spelen. De locatie is ons eigen kapoenenlokaal en verdere informatie volgt nog in een officiële uitnodiging die ook op de website zal worden geplaatst.

Zaterdag 24 november van 19u tot 20u en langer : Winternacht: 

Vandaag gaan we met heel de groep spelletjes spelen, om daarna in het prachtige bouwsel dat de leiding voor jullie maakte de lekkerste spekpatatjes en chocomelk van het land te proeven! Dit alles wordt vergezeld van een gezellig kampvuur. Ook ouders kunnen vanaf 19u al iets drinken aan de toog, die dan wordt geopend. Voor de leden is het echter gewoon vergadering van 19u tot 20u. Kortom, het gezelligste evenement van het jaar: dat wil je toch niet missen?!

Meer informatie vindt je op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/events/512270995906033/

 

Zit november er al weer op? Maar wat nu?! Geen nood liefste kapoenen, december brengt nog meer supertoffe vergaderingen die je zullen warm houden in deze koude maand. Want je hoort het goed, meestal blijven wij buiten, ook bij slecht en koud weer. Vergeet dus zeker geen regenjas! Ook handschoenen en dikke kousen kunnen al wel eens handig zijn.

Heb je nog vragen, stuur dan een mailtje naar kapoenen@scoutskontich.be. Ook wanneer je kapoen niet kan komen, vragen wij u om ons te verwittigen op dit e-mailadres of via onze GSM-nummers, die je onder ‘contact’ vindt’.

Alvast bedankt en tot in december!!!

Een stevige linker van jullie leiding

             Kora                     Xebo              Petro             Veva                 Rikki