Condacum

Afbeeldingsresultaat voor kapoenen

Liefste Kapoenen, helaas staat de laatste maand van 2018 alweer voor de deur! We gaan samen het jaar prachtig afsluiten met nog meer ontzettend leuke vergaderingen!  Het is al heel wat frisser geworden, dus vergeet zeker geen warme kleding mee te brengen naar de vergaderingen.

Opgelet! De leiding moet eind deze maand hard beginnen blokken, dus de condacum goed in het oog houden voor avondvergaderingen!

Zaterdag 01 december van 18u30 tot 20u30: Circusvergadering

Clowns, acrobaten, goochelaars, jongleurs en vliegende olifantjes, dat is waar het circus allemaal om draait! Kom je vandaag mee uitleven op onze spectaculaire circusvergadering en haal de indrukwekkendste goochelkunsten in je naar boven.

Zondag 09 december van 14u15 tot 16u45: Sinterklaasvergadering

Zie ginds komt de lieve Sint op onze wei weer aan,
we zingen luidkeels liedjes ja hoort ons maar aan!

Jaja lieve kapoenen, de goede oude Sint huppelt ook dit jaar weer met zijn paardje naar onze scoutswei! Zijn jullie allemaal wel braaf geweest dit jaar? Of komen jullie in de zak van de Pieten terecht? Komt het allemaal te weten op deze bovenstebeste vergadering!

Zondag 16 december van 14u15 tot 16u45: Soepverkoop

Hmmm wie houdt er nu niet van een lekker warm soepje tijdens deze koude herfstdagen? Vandaag verkopen we fifafantisch lekkere zelfgemaakte soep om wat centjes te verdienen voor ons buitenlands kamp! Vergeet zeker geen sjaal en handschoenen! 😉

Vrijdag 21 december van 18u30 tot 20u30: Kerstfeestje

Jingle bells, jingle bells, jingle all the way! Jippie Kerstmis staat weer voor de deur! Dit gaan we vieren met een ontzettend fijn kerstfeestje en hiervoor gaan we op verplaatsing!
We verwachten jullie allemaal om 18u30 op de wei van de KOKAZ in Kontich Kazerne en hier mogen jullie om 20u30 weer opgehaald worden.

Vrijdag 28 december: GEEN VERGADERING

Jammer maar helaas is het vandaag geen vergadering… Hopelijk zien we jullie allemaal terug in 2019!

Dit was het helaas al voor december en voor 2018! Laten we er van 2019 een even geweldig, avontuurlijk, beweeglijk, grappig en bovenal kapoenig jaar van maken!

Vergeet zeker geen seintje te geven als je niet kan komen via kapoenen@scoutskontich.be.

Jullie leiding heeft er al gigageweldig veel zin in!

Kora – Rikki – Petro – Xebo – Veva

Afbeeldingsresultaat voor kapoenen

Hey beste kapoenen!!! De maand november is weer aangebroken, en dat betekent dat ook de Winternacht er weer aan komt! Dit evenement, dat plaats vindt in een grote gesjorde constructie, is zonder twijfel het meest hartverwarmende evenement van Kontich en omstreken! Daarnaast gaan wij deze maand ook op miniweekend! Voor velen hun eerste nachtje op de scouts, spannend… Ten slotte hebben wij natuurlijk een reeks megafijne vergaderingen voor jullie klaar staan. Komen is dus de boodschap!

Zondag 4 november van 14u15 tot 16u45: Herfstvergadering:

De blaadjes krijgen weer veel kleurtjes en het fruit en de noten vallen van de bomen. Dan weet je het zeker, de herfst is er weer!
Omdat dit uiteraard een heel leuk seizoen is, gaan wij veel herfstige spelletjes spelen vandaag! Zeker komen dus als je als je dit een leuk seizoen vindt, maar al helemaal als je dit geen leuk seizoen vindt, want na deze vergadering apprecieer je het sowieso!

Zaterdag 10 november van 20u tot 21u: Buitenlands kamp infoavond:

Vanavond gaan we wat meer uitleg geven in verband met ons buitenlands kamp. Naar waar? Hoe? Waarom?
Deze en nog meer vragen gaan vanavond beantwoord worden door ons. Dit is vooral voor de ouders, maar kapoenen zijn altijd welkom natuurlijk! In ieder geval staan wij alvast te popelen om te vertrekken, maar het is nog zo laaaang!

Zondag 11 november van 14u15 tot 16u45: Vredevergadering:

100 jaar geleden werd op deze dag in heel de wereld vrede gesloten zodat een paar maand later onze scouts kon opgericht worden.
Om dat te vieren gaan wij veel vredelievende spelletjes spelen zodat we op het einde van de vergadering allemaal nog betere vriendjes zijn! Zoek dus al maar allemaal een vredesduif uit, want je zal ze nodig hebben! Peace!

Zaterdag 17 november tot Zondag 18 november 12u: Miniweekend:

Omdat jullie ongetwijfeld niet genoeg krijgen van al die leuke spelletjes, mogen jullie vandaag een nachtje op de scouts komen slapen! Jippie!
Zo kunnen we nog meer fantastische spelletjes spelen. De locatie is ons eigen kapoenenlokaal en verdere informatie volgt nog in een officiële uitnodiging die ook op de website zal worden geplaatst.

Zaterdag 24 november van 19u tot 20.30u en langer : Winternacht:

Vandaag gaan we met heel de groep spelletjes spelen, om daarna in het prachtige bouwsel dat de leiding voor jullie maakte de lekkerste spekpatatjes en chocomelk van het land te proeven! Dit alles wordt vergezeld van een gezellig kampvuur. Ook ouders kunnen vanaf 19u al iets drinken aan de toog, die dan wordt geopend. Voor de leden is het echter gewoon vergadering van 19u tot 20u. Kortom, het gezelligste evenement van het jaar: dat wil je toch niet missen?!

Meer informatie vindt je op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/events/512270995906033/

Zit november er al weer op? Maar wat nu?! Geen nood liefste kapoenen, december brengt nog meer supertoffe vergaderingen die je zullen warm houden in deze koude maand. Want je hoort het goed, meestal blijven wij buiten, ook bij slecht en koud weer. Vergeet dus zeker geen regenjas! Ook handschoenen en dikke kousen kunnen al wel eens handig zijn.

Heb je nog vragen, stuur dan een mailtje naar kapoenen@scoutskontich.be. Ook wanneer je kapoen niet kan komen, vragen wij u om ons te verwittigen op dit e-mailadres of via onze GSM-nummers, die je onder ‘contact’ vindt’.

Alvast bedankt en tot in december!!!

Een stevige linker van jullie leiding

Kora                     Xebo              Petro             Veva                 Rikki