Condacum

Afbeeldingsresultaat voor kapoenen

Juni

Oh nee het is al juni en dat wilt zeggen dat we onze laatste vergaderingen maand van dit jaar inzetten maaaaaar dat wilt ook zeggen dat ons mega leuke coole ongeloofelijk spannende en mega toffe kamp er bijna aan zit te komen JoooooEEEEeePpppPPppPIiiiiEeeeeeEEEE! De leiding heeft deze maand weer examens en daarom zijn het avond- en ochtendvergaderingen let dus goed op de uren. Maar deze vergaderingen zullen zeker en vast even leuk zijn! We hopen jullie deze laatste maand allemaal nog veel te zien en als je er niet bij kan zijn stuur ons dan eventjes een mailtje 😉

Zaterdag 8 juni van 18u30 tot 20u30: Dessertenvergadering

Hmmmmmmmmm cake, taart, pudding, rijstpap, fruitsla, chocolade… noem maar op, vandaag gaan we vanalles wat smikkelen en smakken! Neem daarom allemaal een dessertje mee zodat we kunnen delen en proeven van ieders bakkunsten en het allerbelangrijkste: laat zeker nog een plaatsje vrij zodat je zeker veel dessertjes kan eten! 😉

Zondag 16 juni van 14u15 tot 16u45: Ijsjesverkoop

Pfffiiioeeeewww, het is weer warm vandaag zeg. Ik echt zin in iets fris, iets fruitig, iets zoet, iets ijzig: een ijsje natuurlijk!!! Vandaag verkopen we overheerlijke ‘ijs-creem’, zoals mijn bomma het zou zeggen. Dit om de laatste centjes voor ons kamp bijeen te sprokkelen. Koude, keikrokante koekjes met ijs, dat belooft een knaller van succes te worden! Komen is dus de boodschap!

Zondag 23 juni van 12u tot 17u : slotvergadering

Vanaf vandaag kunnen we echt beginnen af te tellen naar dat mega leuke coole ongeloofelijk spannende en mega toffe kamp! Binnen wel geteld 8 dagen gaan we samen met jullie de grens over om allerlei ongeziene avonturen te beleven! Maar dit alles natuurlijk niet voordat we de vergaderingen in schoonheid kunnen afsluiten en dit op onze zomerse slotvergadering. Goed opletten want deze begint om 12u en eindigt om 17u. Wij voorzien het middageten (graag hier voor 3 eurootjes meenemen) en dan brengen  jullie best nog een fruitje of koekje mee voor tussendoor en een flesje water.

 

Zo dit was het dan weer voor juni en dan zien we jullie graag allemaal op 1 juli om samen met ons op kamp te vertrekken!

Een stevige linker van jullie leiding:

Kora

Rikki

Xebo

Veva

Petro

Mei

Wow het is weeral mei zeg, wat vliegt het scoutsjaar voorbij! Niet alleen leggen alle vogels nu een ei en is de zon er weer bij, maar wij hebben ook een hoop klassieke vergaderingen voorberei (+ d,  maar zo rijmde het beter 😉 ). Een mini-maxi, malle vetzakerij en ook een kampinfoavond horen daarbij. Maar aftrappen doen we met een papavergadering, dus wees daar maar van de partij! 

Zondag 5 mei van 14u15 tot 16u45: Papavergadering:

Wanneer een papa een kapoen afzet op de vergadering, is het vaak zo dat deze droevig naar huis sjokt, treurend omdat hij zelf ook graag mee wou doen. Om dit fenomeen van sjokkende en sloffende ouders de wereld uit te helpen, organiseren wij graag vandaag onze papavergadering! Kom je dus vandaag samen met je papa, nonkel, opa, … uitleven op onze vergadering. Je papa heeft er alvast veel zin in, ga maar vragen! Indien er geen mannelijk familielid beschikbaar is, is een mama ook welkom natuurlijk. 

Zondag 12 mei van 14u15 tot 16u45: Mini-maxi vergadering:

Maxi en mini, getekend door een onbekende kapoen

Er was eens een verkenner. Hij was reusachtig groot, wel 10 meter, en daarom noemden ze hem soms wel eens ‘de maxi’. Jammer genoeg was hij zo groot, dat sommige verkenners hem daarom uitsloten. Bij de kapoenen gebeurde dit jammer genoeg ook, maar dan met ‘de mini’, de kleinste kapoen die ooit bestaan heeft. Hij was wel zo klein als een dwergkonijntje. 

Nu kwamen mini en maxi elkaar eens tegen op onze scoutswei, en besloten ze om dan maar zelf wat leuke spelletjes te spelen. De andere kapoenen en verkenners waren toch wel erg nieuwsgierig toen ze zagen hoeveel plezier de 2 hadden met elkaar. Daarop besloten beide groepen hun verontschuldigingen aan te bieden bij mini en maxi, en vroegen ze of ze met hen mee mochten spelen. Mini en maxi waren natuurlijk erg blij dat hun medescouts met hen mee wilden spelen, en wilden dit natuurlijk graag! De kapoenen noemden zichzelf die vergadering vol trots ‘de mini’s’, en de verkenners noemden zichzelf ‘de maxi’s’. De kapoenen en verkenners beleefden zo één van de leukste vergaderingen in onze scoutsgeschiedenis, echt waar!

Dit is dus waarom we nu elk jaar een mini-maxi vergadering hebben!

Geloof je mij niet? Kom dan maar af en oordeel zelf…

Zondag 19 mei van 14u15 tot 16u45: Vetzakkerijvergadering:

Vetzakskes opgelet! Vandaag is het jullie vergadering! We kennen het allemaal: je bent lekker aan het spelen in de zandbak, en plots begint het te regenen. Hierop is het logische besluit uiteraard lekker in je nieuw gemaakte modderpoel te gaan rollen. Of wie heeft het nu nog niet voorgehad dat de gel op was, en dat je dan maar je haren lekker met eitjes omhoog hebt gezet! Ook als je het nogal moeilijk vindt om mét bestek aan een maaltijd te beginnen is het vandaag je uitgelezen kans! Kom je dus lekker vuil maken op onze scoutswei. Opgepast: deze vergadering is niet voor doetjes! Doe tot slot zeker niet je beste kledij aan.

Vrijdag 24 mei van 20u tot 21u: Kampinfoavond:

Vanavond komen jullie de laatste info te weten over ons nu al fantastische kamp. Zo komen jullie te weten wat het kampthema is, wat je moet meenemen, en nog veel meer! Kom dus zeker af als je graag mee wilt en niet voor onaangename verassingen wilt komen te staan!!!

Zondag 26 mei van 09u30 tot 11u30: Zwemvergadering

Liefste waterratjes, haal die zwembroeken maar boven! Laat zien hoe goed jij al kan watertrappelen en duiken, we spreken af op de wei en wandelen samen naar het
zwembad. Vergeet dus zeker en vast je zwembroek en handdoek niet en neem ook zeker en vast  2 eurootjes mee zodat we binnen mogen en geen bandjes vergeten!

Vrijdag 31 mei van 18u30 tot 20u30: Stokkenvergadering

Deze week mogen jullie zoveel met stokken spelen als jullie willen! Van tandenstokers tot balken, alles gaan we vandaag gebruiken en wie weet komt er ook wel een sjorkoord aan te pas! Zeker niet te missen dus!

 

Het kamp komt dan ook al dichterbij en is dus een zeer leuk vooruitzicht. In mei kan het al erg warm zijn, maar ook buien horen erbij. Breng dus zeker een regenjas mee als het regent, of indien de zon erg hard schijnt en je snel verbrandt, smeer je dan in met zonnecréme. Laat ook iets weten als je niet kan komen, en zorg ervoor dat je steeds een das bij hebt. Zet tenslotte je naam in je kleren, zodat we die snel weer terugvinden als je die kwijt bent. Tot in juni!!!

Een stevige linker van jullie leiding:

                Petro                   Veva      Xebo             Kora               Rikki

April

Dag allerleukste Kapoenen! April staat alweer voor de deur! Het weer wordt stilletjes aan beter, de vogeltjes beginnen luidkeels hun mooie liedjes te fluiten en wij hebben er weer evenveel zin in als altijd! Alle vergaderingen van april zullen in thema staan van Avatar, kennen jullie die nog? Die jongen met het blauwe kruis op zijn hoofd die alle natuurelementen kan beheersen en een vliegende bizon heeft. Ook zal ons groot opendeurweekend deze maand plaatsvinden. Zet het weekend van 19 april alvast maar in jullie agenda, want we gaan onze scouts 100jarige bestaan dan gigantisch hard vieren!

Zondag 07/04: Aarde-vergadering van 14u15 tot 16u45

We starten deze themamaand met ons eerste natuurelement: aarde! Zijn jullie ook zo benieuwd wat we deze vergadering gaan doen? Denk alvast maar aan ploeteren in de grond, zandkastelen bouwen en rotsen omvormen! Klinkt spannend he? Wel, dat vinden wij dus ook!

 

Zondag 14/04: Geen vergadering

Jammer maar helaas is het vandaag geen vergadering. :’( Maar niet getreurd! Volgende week zijn we er weer, met een extra speciaal weekend voor de boeg!

 

Zaterdag 20/04 van 10u-18u: Opendeurweekend

OPTOCHT: 10u00 verzamelen op de wei
Vandaag zetten we het 100-jarig bestaan van onze scouts in de kijker door de dag te beginnen met een tocht door Kontich. We verwachten alle leden en sympathisanten om 10u00 op onze vertrouwde wei. Tijdens de tocht kom je allerlei zaken te weten Afbeeldingsresultaat voor party clipartover onze scouts. De tocht eindigt rond 13u00 op de wei. Aansluitend opent de Burgemeester van Kontich officieel de tweede dag van ons jubileumweekend. Nadien kan je je hongerige maag vullen met een overheerlijk smosje, gemaakt door de jongverkenners. (bestellen zie onderaan)

RANDANIMATIE: vanaf 13u00 – …
Heel de namiddag lang wordt er op de scoutswei randanimatie voorzien voor jong en oud. De wei zal vol staan met zelf gesjorde constructies en daarnaast kunnen we onze leden aan het werk zien tijdens een spetterende show. Drank en eten wordt verkocht aan democratische prijzen.

OPENDEURRESTAURANT: vanaf 17u00 – …
Vanaf 17u00 kan u terecht in ons opendeurrestaurant voor een lekkere steak, tomate crevette of een curryworst. (Ook veggie is mogelijk!) Inschrijven kan wederom via mail (odd2019@scoutskontich.be) of via het Google Formulier. (onderaan meer uitleg)
Let op: het eten gebeurt in shiften. Ofwel eet u tussen 17u00 en 19u00 ofwel tussen 19u00 en 21u00. Zet dit zeker duidelijk mee in de mail!

De vergadering eindigt voor de leden om 18u!

KAMPVUUR: vanaf 20u00 – …
Tot slot eindigen we dit fantastische weekend met een ongezien kampvuur in Kontich! We starten met coverbandjes (o.a. Oud-scoutsband en De Natte Gazette) en eindigen de avond met een zangstonde zoals enkel de scouts dit kan. We zingen tot in de vroege uurtjes en hopen dat heel België ons 100-jarig bestaan geweten heeft…

VOOR ALLE DUIDELIJKHEID: leden hoeven geen eten te bestellen! Ze eten samen in groep en nemen hiervoor 5 euro mee. (inclusief smosje op de middag)

INSCHRIJVEN VOOR DE SMOSJES EN HET OPENDEURRESTAURANT:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxiGbl4_SJ3zxVqqKEG9u96CFoaRAiRYy27PgQsod0rgwPDg/viewform

 

Zondag 28/04: Lucht-vergadering

En last but not least gaan we aan de slag met het laatste natuurelement: lucht! Krachtige windstoten met windkracht 10 of een zwoel briesje op een zomerse avond, Afbeeldingsresultaat voor wind clipartwat de lucht wel niet allemaal met zich mee kan brengen. En op deze vergadering zullen jullie nog veel meer te weten komen over dit luchtige natuurelement! Tot zondag!

 

Jammer maar helaas was dit het alweer voor april allerliefste kapoenen, maar niet getreurd! Mei staat alweer voor de deur, wat weer tal van fijne vergaderingen met zich mee zal brengen. Vergeet zeker niet om telkens een mailtje te sturen als je niet kan komen naar kapoenen@scoutskontich.be en tot op de vergaderingen! Wij kijken er al giga enorm hard naar uit, hopelijk jullie ook. ?

Petro                  Kora                   Rikki                                Xebo                       Veva

Afbeeldingsresultaat voor toph avatarAfbeeldingsresultaat voor katara avatarAfbeeldingsresultaat voor aang avatarAfbeeldingsresultaat voor momo avatarAfbeeldingsresultaat voor momo avatar