Condacum

Afbeeldingsresultaat voor kapoenen

April

Dag allerleukste Kapoenen! April staat alweer voor de deur! Het weer wordt stilletjes aan beter, de vogeltjes beginnen luidkeels hun mooie liedjes te fluiten en wij hebben er weer evenveel zin in als altijd! Alle vergaderingen van april zullen in thema staan van Avatar, kennen jullie die nog? Die jongen met het blauwe kruis op zijn hoofd die alle natuurelementen kan beheersen en een vliegende bizon heeft. Ook zal ons groot opendeurweekend deze maand plaatsvinden. Zet het weekend van 19 april alvast maar in jullie agenda, want we gaan onze scouts 100jarige bestaan dan gigantisch hard vieren!

Zondag 07/04: Aarde-vergadering van 14u15 tot 16u45

We starten deze themamaand met ons eerste natuurelement: aarde! Zijn jullie ook zo benieuwd wat we deze vergadering gaan doen? Denk alvast maar aan ploeteren in de grond, zandkastelen bouwen en rotsen omvormen! Klinkt spannend he? Wel, dat vinden wij dus ook!

 

Zondag 14/04: Geen vergadering

Jammer maar helaas is het vandaag geen vergadering. :’( Maar niet getreurd! Volgende week zijn we er weer, met een extra speciaal weekend voor de boeg!

 

Zaterdag 20/04 van 10u-18u: Opendeurweekend

OPTOCHT: 10u00 verzamelen op de wei
Vandaag zetten we het 100-jarig bestaan van onze scouts in de kijker door de dag te beginnen met een tocht door Kontich. We verwachten alle leden en sympathisanten om 10u00 op onze vertrouwde wei. Tijdens de tocht kom je allerlei zaken te weten Afbeeldingsresultaat voor party clipartover onze scouts. De tocht eindigt rond 13u00 op de wei. Aansluitend opent de Burgemeester van Kontich officieel de tweede dag van ons jubileumweekend. Nadien kan je je hongerige maag vullen met een overheerlijk smosje, gemaakt door de jongverkenners. (bestellen zie onderaan)

RANDANIMATIE: vanaf 13u00 – …
Heel de namiddag lang wordt er op de scoutswei randanimatie voorzien voor jong en oud. De wei zal vol staan met zelf gesjorde constructies en daarnaast kunnen we onze leden aan het werk zien tijdens een spetterende show. Drank en eten wordt verkocht aan democratische prijzen.

OPENDEURRESTAURANT: vanaf 17u00 – …
Vanaf 17u00 kan u terecht in ons opendeurrestaurant voor een lekkere steak, tomate crevette of een curryworst. (Ook veggie is mogelijk!) Inschrijven kan wederom via mail (odd2019@scoutskontich.be) of via het Google Formulier. (onderaan meer uitleg)
Let op: het eten gebeurt in shiften. Ofwel eet u tussen 17u00 en 19u00 ofwel tussen 19u00 en 21u00. Zet dit zeker duidelijk mee in de mail!

De vergadering eindigt voor de leden om 18u!

KAMPVUUR: vanaf 20u00 – …
Tot slot eindigen we dit fantastische weekend met een ongezien kampvuur in Kontich! We starten met coverbandjes (o.a. Oud-scoutsband en De Natte Gazette) en eindigen de avond met een zangstonde zoals enkel de scouts dit kan. We zingen tot in de vroege uurtjes en hopen dat heel België ons 100-jarig bestaan geweten heeft…

VOOR ALLE DUIDELIJKHEID: leden hoeven geen eten te bestellen! Ze eten samen in groep en nemen hiervoor 5 euro mee. (inclusief smosje op de middag)

INSCHRIJVEN VOOR DE SMOSJES EN HET OPENDEURRESTAURANT:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxiGbl4_SJ3zxVqqKEG9u96CFoaRAiRYy27PgQsod0rgwPDg/viewform

 

Zondag 28/04: Lucht-vergadering

En last but not least gaan we aan de slag met het laatste natuurelement: lucht! Krachtige windstoten met windkracht 10 of een zwoel briesje op een zomerse avond, Afbeeldingsresultaat voor wind clipartwat de lucht wel niet allemaal met zich mee kan brengen. En op deze vergadering zullen jullie nog veel meer te weten komen over dit luchtige natuurelement! Tot zondag!

 

Jammer maar helaas was dit het alweer voor april allerliefste kapoenen, maar niet getreurd! Mei staat alweer voor de deur, wat weer tal van fijne vergaderingen met zich mee zal brengen. Vergeet zeker niet om telkens een mailtje te sturen als je niet kan komen naar kapoenen@scoutskontich.be en tot op de vergaderingen! Wij kijken er al giga enorm hard naar uit, hopelijk jullie ook. 😊

Petro                  Kora                   Rikki                                Xebo                       Veva

Afbeeldingsresultaat voor toph avatarAfbeeldingsresultaat voor katara avatarAfbeeldingsresultaat voor aang avatarAfbeeldingsresultaat voor momo avatarAfbeeldingsresultaat voor momo avatar

Maart

Amai februari is nogal gevlogen seg, maar jullie hebben geluk want in maart zijn er maar liefst 5 zondagen en dus 5 namiddagen vol dolle pret! Ook ons tweede weekend staat deze maand voor de deur. Deze keer is het een weekend met maar liefst twee overnachtingen, jippiee!!!

 

Zondag 3 maart van 14u15 tot 16u45: Veva-is-jarig-vergadering !!!

Happy birthday to you, in de wei staat een koe en die koe zegt “I love you”, happy birthday to you… Vandaag is onze allerliefste, -leukste, -knapste, -grappigste, meest geliefde, altijd vrolijke supermegafantastische leiding Veva jarig!!! Hieperdepieeeeep hoeraaaa!!!! Dit gaan we vandaag heel uitgebreid vieren want: Oh wat zijn we blij, oh wat zijn we blij, niet omdat ze jarig is maar om de snoeperij! 😉

 

Zondag 10 maart van 14u15 tot 16u45: Instuif  

Vandaag gaan we ongetwijfeld leuke activiteiten doen op de Instuif van de gemeente Kontich! Aangezien dit plaatsvindt in Kontich Kazerne, spreken we daar af. Dus we zien je dan bij het Patersboske, bij Chiro Koka! Meer info vindt je op het Facebook-evenement.

Zondag 17 maart van 14u15 tot 16u45: Wieltjesvergadering

Hebben jullie ook zin om vandaag eens goed te rollen en bollen op eender welke wieltjes die er zijn? Dan moeten jullie zeker komen vandaag. Neem jullie step, fiets, skates… en alles wat rolt mee want dit wordt zeker een vergadering voor avontuurlijke jongens zoals jullie!

Vrijdag 22 maart (19uur) tot zondag 24 maart (12uur): BOERENWEEKEND

Jajajaaaaa het is eindelijk zo ver!! Het lang verwachte volledige kapoenenweekend van vrijdagavond tot zondagmiddag. Dit weekend gaan jullie je helemaal mogen uitleven als echte boeren. Zoek alvast jullie beste boerenkledij bijeen voor dit megaboerenweekend!

Meer info: Uitnodiging boerenweekend

Zondag 31 maart van 14u15 tot 16u45: 100 jaar vergadering!

Het is bijna zo ver, het grote feest van onze scouts komt er aan en daarom gaan we ons samen wat voorbereiden voor alle leuke dingen die die dag gaan gebeuren. Breng een glazen potje (bijvoorbeeld van confituur) mee en leuke servetjes of crêpe-papier mag ook mee gebracht worden en dan kunnen we samen de laatste puntjes op de i zetten. Via de mail hebben jullie ons liedje doorgestuurd gekregen zodat wie wilt thuis met mama of papa nog een beetje kan oefenen. Tot zoooooondaaaaag 🙂

 

Ziezo, dat was het alweer voor de maand maart, maar geen reden tot paniekaanvallen want de volgende maand staat al op de loer. Vergeet zeker jullie namen niet in jullie hemden en dassen te zetten en kom vooral mee genieten van het mooie lenteweer!

April wordt de grote feestmaand voor het 100-jarig bestaan van onze scouts!!! Wij willen jullie graag de kans geven om een blijvende herinnering aan deze unieke gebeurtenis te bemachtigen, en daarom verkopen we limited-edition 100 jaar truien!!! Als je geïnteresseerd bent, vul dan dit formulier in. De truien zullen een donkergroene kleur hebben en rond de €30 kosten. Wij leveren ze aan jouw!

We doen dus in april onze jaarlijkse opendeurdag, alleen zal die er dit jaar een beetje grootser en feestelijker uitzien! Alles schuift ook één dag op: zo zal er vrijdagavond een afterworkfuif zijn voor de ouders en zaterdag zijn er een hele dag lang een hele hoop activiteiten te doen doorheen Kontich. Het belooft een lange, maar onvergetelijke dag te worden! Er zal ook gegeten worden die dag. Rond de middag voorzien we smosjes, en ’s avonds kan je komen eten op ons ODD-restaurant! Leden hoeven zich hiervoor niet in te schrijven, maar ouders, vrienden en andere symphatisanten, willen we vragen om zich in te schrijven via dit formulier.

Vergeet tenslotte ook niet dat de info voor ons mega-fantastische buitenlands kamp zich onder de hoofdpagina van de kapoenen bevindt. Die vind je door op de startpagina niet op één van de onderste tabblaadjes (zoals bv. ‘condacum’) te klikken, maar gewoon op de titel te klikken (aka ‘Kapoenen’).

Tot in april en een stevige linker van:

Afbeeldingsresultaat voor kapoenenFebruari

Gegroet, beste kapoenen, ik heb van horen zeggen dat de tweede maand van het jaar de allerleukste van het jaar is! Wij zullen dit bewijzen door 4 knallers van vergaderingen te maken die in deze maand thuishoren. Ook hoeven we deze maand niet meer in het donker te spelen maar kunnen we wederom volop genieten van de prille februarizon op zondagnamiddag op de gekende uren. Mocht het toch slecht weer zijn( dat zal wel niet) neem dan toch zeker goede regenkledij mee voor de zekerheid. Wij hopen jullie allemaal, één voor één, deze maand te kunnen ontvangen op onze mooie weide om samen plezier te kunnen maken, tot snel!!

Zondag 3 februari van 14u15 tot 16u45: Wintersportvergadering:
Skiën, snowboarden, schaatsen, schansspringen, bobsleeën en sneeuwmanschuiven!! Voor al deze zaken deinzen wij niet terug op deze winterse zondagmiddag. Nog voor de komende vakanties kunnen jullie hier bij ons al eens komen oefenen, kom maar eens laten zien wat jullie er al van bakken. Salto’s, trucjes en hoge sprongen, jaja we hebben hoge verwachtingen van zo’n stoere durvers als jullie .Pak jezelf warm in, zet je stoere ski-zonnebril op en schansspring maar naar de scouts!

Zondag 10 februari van 14u15 tot 16u45: Valentijnvergadering:
OOEEEH, het is bijna valentijn, spannend hé! Op deze vergadering mogen jullie jullie liefjes thuis laten en aan ons komen laten zien wat voor romantische zielen jullie eigenlijk wel zijn. Om jullie al een voorproefje te geven hebben we hier al een klein liefdesbriefje voor jullie:
Liefste Kapoenen,
Omdat jullie de liefste, tofste, grappigste leden zijn die we ooit hebben gekend maken wij op deze manier onze liefde voor jullie bekend.
Jullie kunnen als de besten kiekeboe en buske stamp spelen en samen onze grote scoutswei delen. Wij vinden jullie zo leuk dat wij ons zeker op zondag nooit gaan vervelen.
Voor meer van dit moeten jullie zeker naar deze vergadering komen en als jullie dat doen kan dit een vergadering worden waar de leiding alleen maar van kan dromen.

Zondag 17 februari van 14u15 tot 16u45: Knutselvergadering:
Binnenkort is het weer tijd voor onze wereldberoemde minibeats!!! Dit is de allerleukste avond van het jaar waarop we allemaal dansen en zingen en plezier maken met elkaar. Om dit feest te laten doorgaan moeten er wat versieringen worden voorzien, omdat wij weten dat jullie zo creatief en vindingrijk zijn vonden we het een prachtig idee om samen met jullie te knutselen deze vergadering zodat ons feest er wel erg feestelijk zal uitzien. Jullie hoeven zelf niets mee te brengen, wij voorzien al het materiaal. Het enige wat we vragen mee te nemen is jullie innerlijke kunstenaar. Tot dan!

Zondag 24 februari van 14u15 tot 16u45: Sjorwedstrijd:

Vandaag is het tijd voor onze befaamde sjorwedstrijd ter ere van het honderdjarig bestaan van onze geliefde scouts. De oudere takken zullen vele constructies gebouwd hebben waar wij volop op kunnen gaan klimmen en spelen! Ook de ouders laten we mee genieten want ze kunnen mee iets komen drinken op dit leuke evenement. Klinkt als een toffe boel he?! Dat gaat het zeker worden dus neem jullie papa’s en mama’s mee en kom je amuseren op onze sjorwedstrijd.

Ooooooh neee dat was het al voor deze maand. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, februari is gedaan maar maart komt er alweer aan! Zorg er zeker voor dat jullie namen in jullie das of hemd staat zodat je hem zeker niet verliest. Kleed je ook warm genoeg aan en dan rest er mij niets anders dan jullie allemaal uit te nodigen voor onze, al eerder vernoemde, minibeats!! Dit knotsgekke feestje zal doorgaan op vrijdag 22 februari van 19u tot 21u30 in de Magdalenazaal in Kontich. Trek jullie beste pak aan en neem je dansbenen mee en kom je mee met de leiding amuseren!! Wij kijken er in ieder geval al enooooorm hard naar uit.

Een stevige linker, Rikki, Veva, Petro, Kora, Xebo.

 

 

 

 

 


Afbeeldingsresultaat voor kapoenen

Afbeeldingsresultaat voor vuurwerkJanuari

Liefste Kapoenen, hopelijk hebben jullie veel superleuke Kerst- en Nieuwjaarsfeestjes gehad! De leiding heeft het nieuwe jaar alleszins goed ingezet 😉 Bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens: we willen er graag op hameren dat het belangrijk is dat alle kapoenen een das van de scouts dragen tijdens alle vergaderingen. Deze das kunnen jullie voor of na de vergadering kopen bij de leiding voor €8.

Goed nakijken welke dagen de vergadering is, want de leiding heeft examens dus het zijn avondvergaderingen of ochtendvergaderingen. Pak jezelf ook lekker warm in want het is al heel koud buiten.

Ook is het binnenkort tijd om onze dansbenen nog is los te zwieren en daarom organiseert de scouts een echte party, namelijk de MINI BEATS! En omdat we dit jaar 100 jaar bestaan, belooft het een heus feest te worden! Nodig dus al je vriendjes uit en kom op vrijdag 22 februari shaken met de leiding 🙂 Voor de kids is het €2 inkom, ouders mogen gratis mee, iedereen welkom dus en dat van 19u tot 21u30

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vrijdag 4 januari van 18u30 tot 20u30: Casinovergadering

 Afbeeldingsresultaat voor gentleman tekeningDe feestdagen zijn dan wel al gepasseerd, maar wij wilden nog even verder feesten met jullie en dat doen we op onze bonte casinoavond! Kom verkleed als een echte gentleman naar de scouts om alle spelletjes te winnen!

 

Zaterdag 12 januari van 9u30 tot 11u30: FilmontbijtAfbeeldingsresultaat voor cinema tekening

Gezellig in pyjama en met een kussen en dekentjes naar de scouts om samen een film te kijken en lekker te ontbijten! Wij zijn benieuwd wie zijn oogjes gaat kunnen openhouden, de leiding zeker niet 😉

Vrijdag 18 januari van 18u30 tot 20u30: ZaklampvergaderingAfbeeldingsresultaat voor nacht

 Buiten is het al vroeg donker en daarom gaan we het terug licht maken, kom mee zoeken wat er allemaal verstopt zit op de wei van de scouts met… rarara… een zaklamp natuurlijk! Dus zie dat je batterijen opgeladen zijn en kom mee op speurtocht met ons.

 Vrijdag 25 januari van 18u30 tot 20u30: Astronautenvergadering

Afbeeldingsresultaat voor astronauten

Apen, honden en mensen hebben al in de ruimte gevlogen, maar de kapoenen nog niet! Kom naar het lanceerplatform op de scouts van Kontich en ga mee als echte astronauten de dampkring voorbij.

 

Zo liefste kapoenen, dit was het voor januari, maar geen nood want februari komt er alweer aan en dat met terug vergaderingen op zondag JIPPIE!

Kan je er niet bij zijn? Stuur dan even een mailtje naar kapoenen@scoutskontich.be, ook met vragen kan je hier terecht.

Groetjes en dikke smakkers van de leiding!

Kora – Rikki – Xebo – Veva – Petro

Afbeeldingsresultaat voor kapoenenDecember

Liefste Kapoenen, helaas staat de laatste maand van 2018 alweer voor de deur! We gaan samen het jaar prachtig afsluiten met nog meer ontzettend leuke vergaderingen!  Het is al heel wat frisser geworden, dus vergeet zeker geen warme kleding mee te brengen naar de vergaderingen.

Opgelet! De leiding moet eind deze maand hard beginnen blokken, dus de condacum goed in het oog houden voor avondvergaderingen!

Zaterdag 01 december van 18u30 tot 20u30: Circusvergadering

Clowns, acrobaten, goochelaars, jongleurs en vliegende olifantjes, dat is waar het circus allemaal om draait! Kom je vandaag mee uitleven op onze spectaculaire circusvergadering en haal de indrukwekkendste goochelkunsten in je naar boven.

Zondag 09 december van 14u15 tot 16u45: Sinterklaasvergadering

Zie ginds komt de lieve Sint op onze wei weer aan,
we zingen luidkeels liedjes ja hoort ons maar aan!

Jaja lieve kapoenen, de goede oude Sint huppelt ook dit jaar weer met zijn paardje naar onze scoutswei! Zijn jullie allemaal wel braaf geweest dit jaar? Of komen jullie in de zak van de Pieten terecht? Komt het allemaal te weten op deze bovenstebeste vergadering!

Zondag 16 december van 14u15 tot 16u45: Soepverkoop

Hmmm wie houdt er nu niet van een lekker warm soepje tijdens deze koude herfstdagen? Vandaag verkopen we fifafantisch lekkere zelfgemaakte soep om wat centjes te verdienen voor ons buitenlands kamp! Vergeet zeker geen sjaal en handschoenen! 😉

Vrijdag 21 december van 18u30 tot 20u30: Kerstfeestje

Jingle bells, jingle bells, jingle all the way! Jippie Kerstmis staat weer voor de deur! Dit gaan we vieren met een ontzettend fijn kerstfeestje en hiervoor gaan we op verplaatsing! Neem allemaal ook een klein cadeautje mee van max. 2 euro dat zowel leuk kan zijn voor een jongen of een meisje.
We verwachten jullie allemaal om 18u30 op de wei van de KOKAZ in Kontich Kazerne en hier mogen jullie om 20u30 weer opgehaald worden.

Vrijdag 28 december: GEEN VERGADERING

Jammer maar helaas is het vandaag geen vergadering… Hopelijk zien we jullie allemaal terug in 2019!

Dit was het helaas al voor december en voor 2018! Laten we er van 2019 een even geweldig, avontuurlijk, beweeglijk, grappig en bovenal kapoenig jaar van maken!

Vergeet zeker geen seintje te geven als je niet kan komen via kapoenen@scoutskontich.be.

Jullie leiding heeft er al gigageweldig veel zin in!

Kora – Rikki – Petro – Xebo – Veva