Notice: Undefined offset: -1 in /customers/a/f/f/scoutskontich.be/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 325
Condacum Juni

Howla, de laatste maand van het Scoutsjaar is er al! Dat wil zeggen dat het kamp ook steeds dichterbij komt, jippie! Maar vooraleer we aan dat belachelijk toffe kamp beginnen, hebben we nog een belachelijk toffe maand voor de boeg! De dagen en uren zijn deze maand wat anders, dus dubbelcheck deze zeker elke keer!

Je moet je niet meer inschrijven voor de vergaderingen, aangezien we terug met iedereen samen mogen spelen! We willen je wel vragen om het formulier onder de vergadering in te vullen indien je NIET kan komen, zoals het geval was voor Corona. Vergeet ook niet zoveel mogelijk in uniform naar de vergadering te komen, want op kamp zal dit verplicht zijn! Ook de Toncawet, die jullie ondertussen wel vanbuiten zouden moeten weten, vinden jullie onderaan de Condacum.

Zaterdag 5 juni van 20u tot 22u: Vonkenvergadering

Volgens de dikke Van Dale betekent vonk natuurlijk vuurdeeltje of stukje gloeiend materiaal. Maar het kan natuurlijk ook op vele andere manieren gebruikt worden, bijvoorbeeld om de opvallende aantrekkingskracht tussen 2 mensen weer te geven (de vonken spatten ervan af), het kan weergegeven hoe aanstekelijk iets of iemand is (de vonk slaagt over), enzovoort.

Maar hoe zullen wij het woord vonk vanavond interpreteren? Om dat te weten te komen kom je gewoon best af!

Zaterdag 12 juni van 20u tot 22u: Chillvergadering

Vandaag gaan we traag en jagen we ons nergens in op. Lekker luieren in het lange gras, liggend luisteren naar de lijsters in de lindes, love it! Gewoon chillen is dus de boodschap! Opgelet: wie naar deze vergadering komt, zal extreem relaxed weer naar huis gaan!

Zaterdag 19 juni van 20u tot 22u: Afreageer- en vetzakerijvergadering

Chillen kan dan wel ontspannend werken, maar wat ook helpt is om af en toe eens alle frustraties eruit te lopen, springen, roepen en gillen. Afreageren heet dat dan met een mooi woord. Dat is dan ook exact wat we deze zaterdag van plan zijn. Ook de vetzakskes, die vorige maand wat op hun honger bleven zitten vanwege het koude en regenachtige weer, zijn vandaag zeer welkom! Een combinatie van afreageer- en vetzakerijvergadering?! Ja ja, af en toe hebben wij ook briljante ideeën, graag gedaan!

Vergeet dus zeker niet om je slechtste kleren (of Scoutskleren) aan te doen of reservekleren mee te brengen.

Zondag 27 juni van 12u tot 17u: Slotvergadering

Aleej, het is al de laatste vergadering of wat? Jaja beste Tonca’s, mooie liedjes duren niet lang en aan alles komt een einde, zo ook aan het Scoutsjaar. Maar om ons Scoutsjaar in crescendo af te sluiten verlaten we onze wei een keertje voor een extra lange vergadering op verplaatsing!

Waar we naartoe gaan is nog een verassing, maar we kunnen jullie al wel zeggen dat het zich niet op wandelafstand bevindt. Jullie zouden dus allemaal met de fiets naar onze Scoutswei moeten komen. Je neemt ook een fietshelm mee.

Daarnaast neem je ook een rugzakje mee met daarin een aanspannende zwembroek (!), een handdoek en een gevulde drinkbus. Bij warm weer vergeet je ook geen zonnecrème of bij regenweer een regenjas.

Tot slot neem je ook €2 mee naar de vergadering en kom je uiteraard in perfect uniform (sjaaltje, scoutsbroek en scoutshemd)!

Toncawet:

Je kan hieronder op het pijltje drukken om de wet te verbergen zodat je deze kan oefenen.

Wij zijn Tonca’s

Samen trekken wij op avontuur en wagen ons op onbekende jachtvelden.

Tijdens deze grote tocht tonen wij respect voor de natuur en de wonderen van moeder aarde.

Tonca’s leven in verbondenheid met andere indianenstammen.

Dit broederschap geeft ons de kracht om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Zo dat was het dan weer voor de maand juni. Vooraleer we het Scoutsjaar officieel afsluiten en we in september er alweer invliegen gaan we natuurlijk nog op ons nu al legendarische Pokémonkamp! Meer info daarover vindt je hier.

Tot op kamp en een stevige linker van

dog listening music

Seba
dog dachshund, black and tan, relaxed from spa procedures on face with cucumber, covered with a towel