Warning: Undefined array key -1 in /customers/a/f/f/scoutskontich.be/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 325 Warning: Undefined array key -1 in /customers/a/f/f/scoutskontich.be/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 325
Condacum Maart
Condacum Maart

Condacum Maart

Allerliefste welpen, nu kunnen we echt aftellen!!! Vanaf maart mogen onze vergaderingen weer doorgaan en oh wat kijken we er hard naar uit! Om deze maand toch wat speciaal te maken, hebben we voor een thema-maart gezorgd. Daarbij gaat elke vergadering in thema zijn van een bordspel! Zeker komen dus om al je energie van de afgelopen maand er helemaal uit te spelen!!

OPGELET!
We werken met verschillende uren en inschrijvingen,
dus lees het document hieronder goed door!

7 maart van 10u-12u: Monopoly-vergadernig

Iedereen kent het Monopoly-spel wel! Maar ondertussen zijn er al zo veel verschillende versies van gemaakt. Zo heb je het spel onder de vorm van Super Mario, Pokémon, Fortnite, FC De Kampioenen… maar ook met verschillende locaties zoals die van Brussel en Antwerpen en zelfs in thema van de koers of voetbal! De allernieuwste versie zal jullie misschien niet onbekend zijn, namelijk de Monopoly waarbij je moet valsspelen. Benieuwd welke versie we vandaag zullen spelen?

Ten laatste inschrijven vòòr 3 maart 2021:

https://doodle.com/poll/r6rxhu5c42he7bg2?utm_source=poll&utm_medium=link

14 maart van 10u-12u:  Cluedo-vergadering

Hebben jullie het al gehoord? Er is iemand vermoord! Vandaag mogen jullie detectives spelen en de moord komen onderzoeken. We hebben ondertussen al enkele verdachten in ons hoofd en een paar locaties waar bloedsporen lagen… Het wapen is volledig zoek en we hebben jullie hulp hiervoor nodig! Kom ons dus zeker helpen!

Ten laatste inschrijven vòòr 10 maart 2021:

https://doodle.com/poll/kqcbthxe2gkgfcz8?utm_source=poll&utm_medium=link

21 maart van 10u-12u: OLYMPISCHE-SPELEN-WEEKEND

De Olympische Spelen hebben 2 verschillende versies. Zo is er een zomer- en wintereditie, waar op deze laatste 7 verschillende sporten worden beoefend en op de zomereditie maar liefst 26 soorten sport! De Olympische Spelen worden om de 4 jaar georganiseerd en dit steeds in een ander land. Elk land wil hiermee kunnen bewijzen hoe goed ze wel niet zijn. Daarom hoort er een hele ceremonie bij en is het ook gewoon een gigantische show! Hebben jullie zo’n sport waarin jullie heel hard uitblinken? En zijn jullie klaar om er een geweldig optreden van te maken?

Ten laatste inschrijven vòòr 17 maart 2021:

28 maart van 10u-12u: Zeeslag-vergadering

Kennen jullie dit spel nog? Thuis kan je het alvast eens zelf oefenen! Zorg voor één tegenspeler en teken beide op een groot blad een raster van 10×10 vakken. Geef deze vakken een naam door middel van een letter-cijfercombinatie (bijvoorbeeld A1 of B6). Nu mag je zelf boten tekenen in deze rasters, maar pas op! Zorg dat je tegenspeler niet ziet waar je deze boten plaatst! Spreek op voorhand af hoeveel boten je wil plaatsen en hoe lang deze telkens zouden zijn. Eens de boten zijn getekend kan het echte spel beginnen! Om de beurte mag je schieten op een vakje van de andere. Wanneer je een boot raakt is deze beschadigd, maar wanneer je de volledige boot hebt aangevallen dan is deze gezonken! Probeer als eerste de andere zijn boten allemaal te doen zinken, zodat je zelf overblijft met de meeste boten en zo de zeeslag kan winnen! Dit is allemaal heel leuk, maar zeer kleinschalig… Zijn jullie benieuwd hoe we dit in het groot gaan uitwerken?

Ten laatste inschrijven vòòr 24 maart 2021: