Condacum September JVK’s

Gegroet beste Jongverkenners,

Het nieuwe scoutsjaar staat alweer voor de deur, hoezee! We hebben groen licht gekregen om de vergaderingen te laten doorgaan, dus ook dit jaar maken we er weer iets prachtigs van!

Vergeet zeker niet te verwittigen wanneer jullie er niet bij kunnen zijn:

Mailen naar: jongverkenners@scoutskontich.be
Of sms naar leiding van de maand: Anoniempje: 0472399561

Via onderstaande link kunnen jullie je inschrijven voor onze Condacumnieuwsbrief. Zo krijgen jullie de condacum elke maand in de mailbox!

Zaterdag 5 september: K!CK-OFF van 15u30 tot 18u30

Ook dit scoutsjaar starten we weer met een knaller van formaat, befaamd in Kontich en omstreken: de K!ck-Off! Wees hier zeker aanwezig (in perfect uniform, zoals gewoonlijk) om je in te schrijven voor het nieuwe jaar en de nieuwe (geweldigleuke) leiding te leren kennen!!! Spannend!

De Kick-Off zal dit jaar omwille van de Corona-maatregels wat anders verlopen dan normaal. Jullie en jullie ouders zijn vanaf 15u30 welkom om je in te schrijven voor dit nieuwe scoutsjaar en de medeleden en leiding te leren kennen. Hier kan tussen deze uren (coronaproof) iets gedronken worden door jullie en jullie ouders (enkel jullie en jullie ouders, geen andere familieleden welkom helaas :’( ). Lees zeker de uitnodiging eens na op de site. Tot dan!!!

Zondag 13 september: Welkomstvergadering: tweedejaars 10u – 17u, eerstejaars 14u – 17u

Hoezee, welkomstvergadering (lees: overgang)! Wij verwachten jullie talrijke aanwezigheid (wederom in perfect uniform) om onze nieuwe eerstejaars officieel in te wijden bij de jongverkenners.
Tweedejaars worden verwacht om 10u om samen met ons al het een en ander voor te bereiden, vergeet zeker geen lunchpakket voor ’s middags!
Eerstejaars zijn welkom vanaf 14u en het is raadzaam om klederdracht mee te brengen dat vuil (lees: ranzig) mag worden. Een handdoek kan ook van pas komen!

Zaterdag 19 september: Patrouilleverdeling 19u30

Nu dat iedereen is overgegaan, is het tijd voor de patrouilleverdeling! Wij hebben voor jullie gekozen wie de patrouilleleiders en hulppatrouilleleiders zullen zijn, nu is het nog aan jullie om te kiezen bij welke patrouille jullie graag willen horen. Om 19u worden de PL’s en HPL’s verwacht, die weten wat ze moeten doen. Om 19u30 wordt de rest van de leden verwacht!

Zondag 20 september: Openingsvergadering van 10u – 17u

Om 10u worden jullie op de wei verwacht (weeral in perfect uniform ? ) en zullen we jullie de patrouilles meedelen en de kreten even inoefenen!
Leiding, overgang en patrouilles,… Dus nu enkel nog het jaarthema! Daarvoor dient de fameuze openingsvergadering!
Vergeet zeker niet om een lunchpakket, een zwembroek, je fiets(!) en je goed humeur mee te brengen!

Zondag 27 september: Ouwe-Gouwe-Pimp-Je-Lokaalvergadering van 14u – 17u

Aaaaight we gaan van ons Jongverkennerlokaal weer een pareltje maken! Rommel thuis eens in de knutselkast voor restjes verf, borstels en leuke hebbedingetjes om ons lokaal een hele make-over te geven. Haal die creatieve zielen in jullie alvast naar boven voor deze te gekke Ouwe-Gouwe-Pimp-Je-Lokaalvergadering.

Zo, dit was het alweer voor september! Hopelijk kijken jullie er al even hard naar uit als wij, we gaan er weer een lap op geven hè makkers! Nogmaals een reminder om, indien je niet kan komen, dit ten allerlaatste de avond voor de vergadering te laten weten! Hieronder vinden jullie ook onze Jongverkennerwet ter opfrissing. Zorg dat je deze zeker kent!

Een stevige linker van jullie tot nu toe nog onbekende leiding! 🙂

Jongverkennerwet

Een jongverkenner is een eerlijk en blij kameraad

Hij doet mee en zet zich in

Hij wil winnen, maar kan verliezen.

Hij is een opmerkzaam ontdekker

Hij is fijn in zijn optreden

Hij draagt zorg voor hetgeen hij gebruikt,en hij helpt graag waar hij kan.