Condacum September

Lieeeefste, leukste, tofste, grappigste, zotste… kapoentjes!

Eindelijk is het weer september en kan een nieuw scoutsjaar weer beginnen, JOEPIE DE POEPIE! Hihi

Voorlopig zal het een beetje anders verlopen, maar daar gaan we ons geen zorgen over maken, want het wordt hoe dan ook een mega bangelijk supertof jaar!

Wij hebben er heel veel zin in en kijken er naar uit om jullie zotte snoetjes weer terug te zien, samen buiten te spelen en te ravotten!

Zaterdag 5/9 van 12u tot 15u: K!ck Off!

Zoals elk jaar beginnen we met K!ck Off! Wat wilt dat weer zeggen? Op de K!ck Off kan je ingeschreven worden voor het nieuwe scoutsjaar en maak je kennis met de nieuwe leiding (spanneeeeeend!). Ook kan je eventueel verloren voorwerpen van op kamp terugvinden en een nieuw uniform kopen. Dit jaar is er geen groot café zoals andere jaren, maar voorzien we wel een mini-versie van het café waar (enkel de ouders, dus geen sympathisanten jammer genoeg) kort iets gedronken kan worden. De info voor de mama’s en de papa’s zal nog op onze site en facebookpagina komen. Wij hopen alvast dat er veel kapoenen gaan komen.

Zondag 13/9 van 11u tot 13u: Welkomstvergadering

Nu hebben we al een eerste keer samen kunnen spelen en weten we al een klein beetje wat het is om een echte scout te zijn, maar we kennen elkaar misschien nog niet zo goed.  Daarom gaan we vandaag elkaar wat beter leren kennen en een berg nieuwe vrienden maken! We komen te weten wie wat goed kan en we leren samen te werken om een doel te bereiken of, om het in een notendop te zeggen, we leren een echte kapoen te worden.

Zondag 20/9 van 11u tot 13: Openingsvergadering

Nu we de leiding hebben leren kennen, is het tijd om de andere leden, de scouts en het nieuwe jaarthema wat beter te leren kennen. We spelen onze leukste en zotste spelletjes zodat iedereen die nieuw is ontdekt hoe leuk het eigenlijk wel niet is op onze scouts, kortom, we geven ons jaar een goede start en heten iedereen welkom bij de kapoenen. Wij hopen dat jullie met veel gaan komen meespelen en er al even hard naar uitkijken als ons!

Zondag 27/9 van 11u tot 13u: Tovenaarsvergadering

AAAABRACADAABRAASIMSALASABIM! Op deze namiddag gaan we experimenteren met magie, toverij en geheimzinnige krachten. Wie tovert er de beste moppen uit zijn mouw? Wie kan er goed goochelen? Wie heeft er mysterieuze eigenschappen en wie kan er op een bezemsteel vliegen? Al deze vragen zullen vandaag beantwoord worden en we beloven jullie dat het een betoverende dag zal worden. Vlieg dus als de bliksem op jullie bezems naar onze scoutsweide voor een onvergetelijke dag!

Zo, dat was het alweer voor de maand september! Niet getreurd, er komen ons nog een hoop leuke maanden tegemoet vol met prettige vergaderingen, blijven komen is dus de boodschap! In september kan het ook al serieus regenen, vergeet dus zeker geen regenjas mee te nemen en je naam in je kleren te schrijven. Als jullie nog vragen hebben mogen jullie ons altijd een berichtje sturen of een mail via kapoenen@scoutskontich.be!

Wij kijken alvast heel hard uit naar oktober, hopelijk jullie ook. Tot dan!

Een stevige linker,

Zazoe, Gigi, Telde, Xebo en Petro