Condacum

Buitenlands kamp


UPDATE Informatie Buitenlands Kamp: Buitenlands Kamp Infoavond 

Kampuitnodiging Buitenlands Kamp: UITNODIGING

Beste ouders, leden,

Voor de allernieuwste informatie over ons kamp verwijzen wij graag naar bovenstaande powerpoint. Hierin kunnen jullie nog eens een kort overzicht vinden van alle belangrijke puntjes. Via volgende link kunnen jullie ook onze kamplocatie vinden: Kamplocatie Duitsland

Een stevige linker,

De jongverkennerleiding

100 jaar scouts Kontich 28ste Sint-Maarten

Onze scouts bestaat 100 jaar! Dat vieren we op veel manieren, en één daarvan is: speciale limited-edition scoutstruien! Wil je ook graag zo’n trui bezitten om je dit feestelijk jaar voor altijd te herinneren? Dat kan! Je kan je hiervoor inschrijven via de link die je vind op onze startpagina. De truien zouden rond de 30 euro per stuk kosten en donkergroen van kleur zijn!

Condacum

Juni

Liefste jvk’s

Voor de maand juni hebben wij al weer een heleboel leuke vergaderingen klaar staan. Jammer genoeg is juni ook de maand van de examens maar laat dit jullie zeker niet tegenhouden om naar de vergaderingen te komen.

Vrijdag 31 mei: Filmavond (20u-22u) (oeps, dat hoorde hier nog bij mei zeg, even over het hoofd gezien)

Neem allemaal jullie beste, leukste, grappigste films mee naar de vergadering en kom gezellig met ons ontspannen en chillen!

Vrijdag 7 juni: Hapjesvergadering (20u – 22u)

Haal de kookkunsten in jullie naar boven en probeer een zo lekker mogelijk hapje te maken. Neem deze mee naar de vergadering en kom genieten van al het lekkers. Dus eet thuis niet te veel en laat nog een plekje vrij voor de overheerlijke hapjes!

Vrijdag 14 juni: Afreageervergadering (20u-22u)

Niets leuker dan al je frustraties van de examens te kunnen uiten en u is goed te laten gaan op de scouts. Verzamel al je woede, wij zorgen voor de rest!

Zondag 23 juni: Slotvergadering (10u-17u)

Helaas zit dit prachtige scoutsjaar er al weer op. Kom nog een laatste keer naar de scouts zodat we dit samen in schoonheid kunnen afsluiten. 

Kom met de fiets en zorg voor lunchpakketje! Neem ook zwemgerief mee!

Wij hebben ontzettend hard van dit jaar genoten, hopelijk jullie ook. Tot op het groot kamp!

Als je niet naar de vergadering kan komen vergeet dan zeker niet om een sms te sturen naar de leider van de maand: Stijn (0470/50 55 71) of een mailtje te sturen naar jongverkenners@scoutskontich.be)

Ne stevige linker van de beste leiding ter wereld, Stijn, Lennerd, Fien, Michel en Emmelien.

Mei

WAZZAAAAAAAAAAAAAHHHH JVK’s!

Fieuw, ons 100 jaar feestweekend zit erop, en wat een knaller van formaat was me dat zeg?! Het zal waarschijnlijk wel een tijdje duren voordat je terug zo’n zotte scoutswei zal kunnen aanschouwen, dus koester je herinneringen! Maar, er is natuurlijk ook opluchting: we kunnen weer gewoon zoals altijd rustig verder gaan met onze scoutswerking, en natuurlijk ook met de fantastische zondagvergaderingen die daaraan vasthangen. Bij deze de vergaderingen voor mei!

Zondag 5 mei: Lennerd en Stijn trouwen – vergadering (14u – 17u)

Ja jongens, we gaan niet zeggen dat we het niet zagen aankomen, het is zo ver: Lennerd en Stijn stappen het huwelijksbootje in! Stijn heeft de zaterdagavond van ons feestweekend, romantisch naast het kampvuur en op 1 knie, Lennerd zijn eeuwige liefde verklaard en de mannen zijn verloofd! 0H-MY-GOD, een huwelijk plannen, stress?! En wij dachten dat het na ons feestweekend rustig ging worden? En welke kleur gaan de bloemen hebben? En wie zijn de bruidsmeisjes? En doen we het in de kerk of niet? En? En? En?… Jullie horen het, werk genoeg! Wees dus massaal aanwezig om deze dag om nooit te vergeten mee in elkaar te boksen.

Zondag 12 mei: zwemvergadering (14u – 17u)

Eén keer raden wat we vandaag gaan doen! U neemt mee: uw zwembroek (liefst spannend), uw handdoek, een drankje, (een zwembril een zwemmuts zwemvliezen een…), 3 euro en u komt op uw stalen ros naar de scoutswei! Plonserdeplonsplons!

Zaterdag 18 mei tot zondag 19 mei: tweedejaarsweekend (zaterdag 10u – zondag 13u)

Jawel, het is zover: het befaamde tweedejaarsweekend gaat dit weekend door! De tweedejaars ontvangen snel hun uitnodiging en dienen zich alvast klaar te maken voor een weekend dat ze nooit zullen vergeten! Na het weekend kunnen de tweedejaars vlot aansluiten bij de gewoonlijke wekelijkse vergadering.

Zondag 19 mei: u-bent-gewaarschuwd-vergadering (14u – 17u)

U bent gewaarschuwd: deze vergadering wil je niet missen. Zonder zwans… (tip: we doen het maar één keer per jaar en het is nooit hetzelfde)

Vrijdag 24 mei: kampinfoavond (20u – 21u)

Wooooow, we gaan dit jaar op kamp naar Duitsland! Ondertussen is er al wel het één en ander meer duidelijk geworden. Kom dus absoluut met de mama, de papa, allebei, de opa, … naar de scoutswei om je kampuitnodiging op te halen en wat meer informatie te vergaren!

Zondag 26 mei: sportvergadering (14u – 17u)

WAFFEL, voetbal los in de deklat! POK, tennisbal van de wei geklopt! BOING, tennisbal tot in de helft van het speelveld gebotst tijdens tjoekbal! HUNK, 4 meter 56 cm vergesprongen! WOESH, los over dat touw dat 2 meter 50 cm hoog hangt gesprongen! SLIK, dringend een glaasje water binnengieten van al dat gesport! Met andere woorden: een heerlijke klassieker boys!

Voila, mei zit erop en we zitten al bijna in de laatste maand van ons scoutsjaar! Wat gaat de tijd snel als je plezier maakt. Hieronder nog de vaste mededelingen!

U kent de wet rats vanbuiten!

U komt in perfect uniform (hemd das broek) naar de vergadering!

U laat iets weten via mail (jongverkenners@scoutskontich.be) of gsm (leidster van de maand: Fien (0485577486)) indien u niet aanwezig kan zijn op de vergadering! Heel belangrijk jongens, de leiding steekt tijd in wekelijks de vergadering voor te bereiden, super jammer als blijkt dat we onze plannen niet kunnen uitvoeren omdat jullie met te weinig zijn.

Stevige linker

Fien Emmelien Stijn Lennerd Michel

April

Jowjowjow zotste jongverkenners,

Met een leuke maand maart achter de rug waarin we geld hebben verdiend voor ons buitenlands kamp, met de papa’s hebben geravot, door weer en wind kilometers hebben afgelegd, vliegen we er weer dubbel en dik in voor wederom een fantastisch scoutsmaand!

PaPaKa (08/04/2019 – 11/04/2019)

We trappen de maand april af met het hoogtepunt van jullie jongverkennerbestaan, namelijk, jawel, het enige echte paas-patrouille-kamp! Wat is er leuker dan samen met je Patrouille een prachtige kamphoek op te zetten, spelletjes te spelen, sjorringen te sjorren, zelf te koken en vooral plezier te beleven? De tweedejaars zullen het je wel weten te vertellen, maar niets overtreft het zelf ervaren. Houdt dus zeker deze data volledig vrij want het belooft weer een knaller van een formaat te worden.

De uitnodiging vinden jullie hier: PaPaKampf 
→ DEADLINE INSCHRIJVING IS 31/03/2019

Zondag 14 april: Opbouw Opendeurweekend (10u-17u)

Vandaag begint de leiding het grote 100-jaar op weekend op te bouwen! Jullie zijn niet verplicht om te komen, maar als je zin hebt deel uit te maken van dit legendarisch weekend en uw steentje bij te dragen dan ben je zeker welkom! 

Vrijdag 19 & Zaterdag 20 april: Opendeurweekend

Zoals jullie ondertussen wel weten bestaat onze eigen echte Scouts 100 jaar! In 1919 richtte de Kontichnaars van in den tijd onze fantastische thuishaven op en 100 jaar later staan we er nog steeds iedere zondag om met iedereen die wilt spelletjes te spelen! Daarom dat we dat ook super hard gaan vieren en dit wel met een heus feestweekend.

Vrijdag 19 april

De eerste dag van het feestweekend begint met een dik feest. Hier zijn jullie helaas nog iets te jong voor, maar ouders en sympathisanten zijn zeker welkom op de afterwork om 17u00 om daarna over te gaan naar de fuif! Meer info op: https://www.facebook.com/events/1737684469693386/

Zaterdag 20 april (09u-18u)

Dag van de viering. We staan allemaal lekker vroeg op en verwachten jullie om 09u00op de scouts. We gaan een optocht doen, smosjes voor buitenlands kamp verkopen, tonen wie WIJ scouts Kontich zijn en vooral plezier beleven en genieten van deze dag! In de namiddag tonen jullie jullie zelfverzonen showtje voor het grote publiek en dan tegen het avondeten krijgen jullie frietjes en een curryworst. Neem dus zeker €5 mee om jullie hongerige maagjes te vullen. De vergadering loopt af om18u00en dan mogen jullie blijven of vertrekken. Neem als je dus langer blijft zeker een centje mee voor een drankje. Meer info op: https://www.facebook.com/events/1737684469693386/

BELANGRIJK: leden moet zich dus niet inschrijven voor het avondeten op de opendeurdag. Als ouders wensen te komen eten dient dit dus wel te gebeuren en dat kan via volgende link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxiGbl4_SJ3zxVqqKEG9u96CFoaRAiRYy27PgQsod0rgwPDg/viewform?fbclid=IwAR2wguVxUz-DhNDF03Ng3TxOldW1CE2pj-YWTbzK7vHnhZ5QoLxGtH1VPF0

Zondag 28 april: Nipperke-vergadering (14u-17u)

Na al die festiviteiten, terug een echte vergadering! Vandaag doen we alles op het nipperke! “Wat is dat?”, hoor ik jullie denken, dat is namelijk alles net op tijd doen of gewoon heel de vergadering lang “nipperke” spelen. Wie zal het zeggen? Curieus? Kom dan zeker af, want het belooft een goeie vergadering te worden!

 

Ziezo, dat was het dan weer, volgende maand zijn we terug met meer! Check altijd zeker goed de uren van de condacum en bij vragen aarzel niet een mailtje te sturen naar jongverkenners@scoutskontich.beof bel/sms naar de leidster van de maand (Emmelien): 0491049992.

 

BELANGRIJK!

Liefste leden/ouders,

De afgelopen weken wordt er te weinig afgemeld, dit heeft ervoor gezorgd dat we al vergaderingen hebben moeten aanpassen omdat we niet voorbereid waren op het kleine aantal leden. Dit was dus niet alleen zonde van onze tijd en het werk dat we in elke vergadering steken, maar ook gewoon jammer voor de andere leden die er wel waren.  We willen niemand bestraffen en we willen al zeker niet een systeem moeten inbouwen waarin we bijhouden wie er wanneer is en wie wel/niet afmeldt. Daarom een kleine reminder dat we het geen probleem vinden mocht uw zoon/ jij niet naar de vergadering kunnen komen, maar meld dan alsjeblieft af. Zo vermijden we lastige situaties (zoals een vergadering met 5 leden) en kunnen we de vergaderingen op maat voorbereiden.

Met scouteske groetjes,

de jongverkennerleiding.

 

Afmelden kan via jongverkenners@scoutskontich.beof 0491049992 (Emmelien)

Een stevige linker,

Fien, Michel, Lennerd, Stijn, Emmelien

Maart

Jeeeeeeeeuuuuuuuuwwwwwwww jongverkenners!

Na een succesvolle eetavond waar alle aanwezigen ongetwijfeld enorm van genoten hebben en een ultrastoere constructie op de sjorwedstrijd zijn we in maart aangekomen! De maand waarin het zonnetje al wat meer komt piepen en de lente officieel van start gaat! (al is die in ons gekke landje in februari precies al wat geïntroduceerd) Lees snel verder welke vergaderingen we op de agenda hebben staan!

Zondag 3 maart: Papa-vergadering (14u – 17u)

Papa’s: het is het moment om kleren aan te trekken die goed vuil mogen worden, want vandaag nodigen we jullie graag uit om jullie zonen te vergezellen op hun scoutsvergadering! Welke papa is het slimst? Het sterkst? Het gezelligst? Dat hopen we vandaag allemaal te weten te komen! Kan de papa niet meekomen? Niet getreurd! Nonkels, neven, … zijn ook zeer welkom op deze classic vergadering!

Zondag 10 maart: PaKoFito (10u – 17u)

Wabliefteru?! Is het al zover?!?! Jawel, je leest het goed, vandaag gaat de Patrouille Kook Fietstocht door! Jullie trekken erop uit met de fiets met jullie patrouille om de dorpen, wegen en bossen rond Kontich te ontdekken! S’middags komen we allemaal samen op dezelfde plek, waar we gezellig samen eten (de leiding voorziet alle benodigdheden voor het middageten). Daarna fietsen jullie samen met jullie patrouille terug naar de wei! Een heerlijke vergadering dus.

Wat heb je nodig? Een fiets die PERFECT IN ORDE IS, een helm en je beste kaart-lees-vaardigheden! Neem zeker ook een rugzakje mee met wat drinken en een klein hapje voor onderweg!

Zondag 17 maart: Handen-uit-de-mouwen vergadering (14u-17u)

Handen UIT de mouwen? Of blijven ze deze keer IN de mouwen? Of komt er een aap uit de mouw? … Een heus mysterie waar maar één ding voor zekerheid kan zorgen: aanwezig zijn vandaag!

Zondag 24 maart: Dorpsspel (14u – 17u)

Toerist in eigen dorp? Het kan! Vandaag leren we jullie alles over dat schattige dorpje Kontich! Denk je alle geheime plekjes te kennen dan weet je nog niets! Kom zeker allen af!

Zondag 31 maart: De-leiding-weet-het-zelf-nog-niet-zo-goed-vergadering (14u – 17u)

Jongens, crisis… De leiding weet het zelf nog niet zo goed eigenlijk…

HAH! MOPJEUUUUUU! Natuurlijk weten wij al wat we vandaag gaan doen, wat had je nu gedacht?! Alleen zijn wij gewoon heel graag geheimzinnig zoals jullie al wel weten, dus ja, om te weten welke belachelijk toffe vergadering er vandaag op het programma staat zal je toch moeten afzakken naar de scoutswei! (zoals gewoonlijk)

 

Zo, dat was het alweer voor de maand maart! Nog even de standaard mededelingen:

 • U kent de wet rats vanbuiten.
 • U draagt een perfect uniform wanneer u zich naar onze scoutswei begeeft.
 • U laat ons iets weten indien u niet aanwezig kan zijn tijdens een bepaalde vergadering. Hoe kan u dit laten weten?

April wordt een bijzonder toffe maand, want zoals jullie wel weten wordt het de grote feestmaand voor het 100-jarig bestaan van onze scouts!!! Wij willen jullie graag de kans geven om een blijvende herinnering aan deze unieke gebeurtenis te bemachtigen, en daarom verkopen we limited-edition 100 jaar truien!!! Als je geïnteresseerd bent, vul dan dit formulier in. De truien zullen een donkergroene kleur hebben en rond de €30 kosten. Wij leveren ze aan jouw!

We doen dus in april onze jaarlijkse opendeurdag, alleen zal die er dit jaar een beetje grootser en feestelijker uitzien! Alles schuift ook één dag op: zo zal er vrijdagavond een afterworkfuif zijn voor de ouders en daarna een fuif voor de jongeren, en zaterdag zijn er een hele dag lang een hele hoop activiteiten te doen doorheen Kontich. Het belooft een lange, maar onvergetelijke dag te worden! Er zal ook gegeten worden die dag. Rond de middag voorzien we smosjes, en ’s avonds kan je komen eten op ons ODD-restaurant! Leden hoeven zich hiervoor niet in te schrijven, maar ouders, vrienden en andere symphatisanten, willen we vragen om zich in te schrijven via dit formulier.

Ne stevige linker,

Stijn Lennerd Emmelien Fien Michel

Februari

Jow JVK’s,

Maak jullie ondertussen stevig getrainde borst al maar nat voor geweldige maand februari. Deze maand is het zover, de lang verwachte eetavond komt eraan.

Zondag 3 februari: Cluedovergadering (14u-17u)

Wie heeft wie/wat vermoord met welk voorwerp of welke martelmethode, op welke locatie is dit gebeurd en wat is de achterliggende reden? Dit komen jullie deze zondag allemaal te weten!

Zondag 10 februari: Iedereen buiten Lennerd is jarig vergadering (14u-17u)

Op deze al dan niet extreem belangrijke datum voor de mensheid en het hele universum wordt de geboorte al dan niet gevierd van de fantastische leider Lennerd! Wees zeker aanwezig om dit feestje mee te vieren/te dwarsbomen.

Zaterdag 16 februari: EETAVOND! (14u-22u)

Vandaag is de grote dag. Er worden vandaag hopelijk kilo’s geld opgehaald!

 • Zorg ervoor dat je goed bent uitgeslapen.
 • Zorg voor zo veel mogelijk klanten.
 • Zorg voor extreem chille decoratie.
 • Zorg ervoor dat je klaar bent een avondje hard te werken en het vooral zeer leuk te maken!
 • Vergeet zeker geen geld om te eten (8 euro) en uiteraard om achter af iets te drinken!! 
 • Neem ook een snijplankje + mesje + keukenhanddoek mee

Inschrijven kan hier tot 08/02/2019:  https://goo.gl/forms/Nv6Q2wb2xpBzu1px2

Vrijdag 22 februari: Minibeats back to the magda (19u-21.30u)

Spring gerust even binnen in de Magadalenazaal in Kontich om je heupen los te gooien of om een frisse cola achterover te slaan met een pannenkoek erbij. Tijdens dit evenement zijn ook alle vriendjes, vriendinnetjes , broes, zussen, neven en nichten welkom!! 

Zondag 24 februari: Sjorwedstrijd (8.45u-18u)

Jongetjes/frisco’s het is een echte wedstrijd dag!

Het is de bedoeling dat jullie om 8u45 aanwezig zijn. Om eventjes duidelijk te zijn; dit betekent kwart VOOR negen in de ochtend! Zorg ervoor dat je 5 euro bij hebt (voor het eten), dat je ontzettend goed bent uitgeslapen en dat je klaar bent om te bewijzen aan onze scouts en aan andere scoutsen dat wij geen jongetjes/frisco’s/puppy’s/slappe vodden zijn maar dat wij echte mannen zijn die 100% voor de overwinning gaan! Kom zoals altijd in strak uniform en een hoop wilskracht!!! Hoe meer volk hoe groter en graver de constructie! Ouders, nonkels, tante’s, liefjes, … zijn vandaag ook welkom op onze scoutsweide! Vanaf 14u kan je komen genieten van alle sjorconstructies die verschillende groepen scouts hebben rechtgezet. Er zal ook een bar zijn waar iets gedronken en gegeten kan worden.

Ziezoooooooo dat was het weer voor de legendarische maand februari! Tot snel in maart de maand met minstens 2 maar dit jaar 3 dagen meer dan februari doooeeei xxxxx.

Raar weetje: slakken kunnen 3 jaar slapen.

(Bron: https://superspreekbeurt.nl/rare-weetjes-feitjes )

Als je niet naar een vergadering zou kunnen komen, gelieve op tijd iets te laten weten aan de lei(d)(st)er van de maand of via volgend mailadres: jongverkenners@scoutskontich.be. Zo kan de leiding altijd de vergadering goed afstemmen op het aantal leden!

Zorg er verder zeker voor dat je altijd in perfect uniform op de vergaderingen verschijnt! 

Leider van de maand: Lennerd (+32 477 08 05 44)

Ne stevige linker,            

Stijn                 Lennerd           Emmelien              Fien                  Michel

Januari

Jow JVK’s,

2018 is voorbij gevlogen. Wij zetten 2019 in met een heleboel mega toffe vergaderingen. Hopelijk zijn jullie er weer allemaal bij om ook van dit jaar een fantastisch jaar te maken.

Vrijdag 4 januari: Nieuwjaarsvergadering (20u-22u)

Het nieuwe jaar is weeral aangebroken. Ook met de jongverkenners zetten we dit graag in met jullie erbij. Hoe we dit jaar van start gaan mogen jullie zelf komen ontdekken?

Vrijdag 11 januari: Super duper JVK-vergadering (20u-22u)

16 februari is het zo ver, dan is onze Duitse avond. Hopelijk zijn jullie even enthousiast als jullie leiding en komen jullie mee nadenken over hoe we dit heus festijn gaan organiseren. 

Belangrijk! Neem deze vergadering alvast zoveel mogelijk inkleding mee voor onze Duitse Eetavond al wat voor te bereiden! Denk ook zeker al na over je verkleedkleren aangezien we dan ook zo goed mogelijk in thema willen zijn!

Zondag 20 januari: Recordvergadering (14u-17u)

Vandaag draait alles rond recordjes: om ter verste spugen, om ter snelste een sprintje trekken, om te langste muurzitten, om ter langste jongleren, … Zet deze vergadering allemaal uw beste beentje voor en bewijs u maar ne keer goe om zoveel mogelijk recordjes op uwe naam te zetten.

Zondag 27 januari: Plakbandvergadering (14u-17u)

Plakt deze groep goed aaneen of moeten er sommige jvk’s eens goed tegen de muur geplakt worden? Plakt maar een post-itje aan uw bed zodat ge deze vergadering zeker niet uit het oog verliest.

 

Een mooie start van het jaar. Hopelijk zien we jullie volgende maand talrijk verschijnen. Vergeet jullie korte broeken niet!

Als je niet naar een vergadering zou kunnen komen, gelieve op tijd iets te laten weten aan de lei(d)(st)er van de maand of via volgend mailadres: jongverkenners@scoutskontich.be. Zo kan de leiding altijd de vergadering goed afstemmen op het aantal leden!

Zorg er verder zeker voor dat je altijd in perfect uniform op de vergaderingen verschijnt! ☺

Leider van de maand: Stijn (0470 50 55 71)

Ne stevige linker,

Michel                                    Fien                                   Emmelien

Stijn                                    Lennerd

December

Coucou, het is weer december en dat betekent een maand vol super leuke avondvergaderingen om die gedachten even ver van de examens te laten afdrijven. Vergeet deze maand zeker niet om altijd goed de condacum te lezen, want de uren/dagen kunnen al eens wisselen.

Vrijdag 7 december Sinterklaasvergadering  (20u-22u)

“Zie ginds komt de stoomboot,
uit Spanje weer aan.
Hij brengt ons Sint Nicolaas,

ik zie hem al staan.”
Ja ja, de sint is weer in het land. Vandaag zullen we dan ook zien welke jongverkenners er dit jaar braaf zijn geweest en wie er in de zak belandt….

Vrijdag 14 december Gokvergadering (20u-22u)

Gokvergadering, geld en kans staan hier centraal. Van inzetten op hamsters tot inzetten op voetbalwedstrijden. Vandaag kan het allemaal. Als je het gevoel hebt dat na die examens het geluk wel eens aan jou kant zou kunnen staan, kom dan naar de vergadering en wie weet word jij de winnaar van de avond.

Vrijdag 21 december Kerstfeestje (20u-22u)

Vandaag spreken we af op de gidsenwei om 20u voor een extreem gezellig kerstfeestje. Trek je warme kersttrui aan en kom meefeesten.
Bij kerstmis horen natuurlijk ook pakjes dus neem allemaal een cadeautje van rond de 1-2 euro mee.

Dit was het voor de maand december, geniet van de feestdagen. Hopelijk zien we jullie lachende gezichten terug in januari. 🙂

Vergeet niet om af te mailen/sms’en als je niet kan komen naar een vergadering! leidster van de maand: Fien (0485577486)

ne stevige linker,

    

Michel        Emmelien         Lennerd               Fien               Stijn

November

Manneeeeeee, met de maand oktober achter de rug rollen we enthousiast november in! Zijn jullie er klaar voor? Wij allezins wel!

Zondag 4 november: Patrouilletocht (10u-17u)

Beste JVK’s de maand november starten we meteen met een knaller! Jaja, de oh zo leuke patrouilletocht! Vandaag leren jullie wat het inhoudt een echte JVK te zijn en gaan jullie op avontuur met jullie patrouille. Neem zeker een lunchpakketje mee aangezien jullie een dag op pad gaan zijn! Tot dan!

Zondag 11 november: Soepvergadering (14u-17u)

Het wordt al wat kouder en wat is er dan beter dan een goei soepke? Niets, juist! En omdat de scouts de scouts niet zou zijn zonder er een heuse vergadering rond te maken zullen jullie deze vergadering ontdekken wat er zoal bij soep maken komt kijken en belangrijker: hoe jullie jullie maagjes met liters soep kunnen vullen! Kom met velen en ontdek wat voor jullie in petto hebben!

Vrijdag 16 – zondag 18 november: Hooliganweekend

EUUUUUUJ WEEKEND EEUUUUJJJ CHECK DE BRIEF HIERONDER!!!

⇒ UITNODIGING JVK-WEEKEND

Zaterdag 24 november:​ Winternacht (19u-20.30u)

Gastjes, het is weer zover, de Winternacht! Het tofste, warmste, gezelligste evenement van het jaar is weer daar. Kom vandaag allemaal zeker af om te ontdekken welke stoere constructie jullie coole leiding dit jaar weer heeft gemaakt! Jullie zijn welkom om 19u en vanaf dan zal ook de toog voor de ouders opengaan.
⇒ https://www.facebook.com/events/512270995906033/

Vrijdag 30 november: Vuurvergadering (20u-22u)

Bruuuurrssss, wat is er mannelijker en scoutesker dan een echte vuurvergadering? Vandaag houden we ons niet in en gaan we Kontich tonen wat voor een echte vuurmeesters de JVK’s wel niet zijn. Zoek dus maar al eens op hoe een deftig vuur gebouwd wordt want het zal van pas komen! Doe best goei schoeisel aan.

Ziezoooooooo dat was het weer voor november! Kijk zeker goed naar de uren van de vergaderingen en dan zien we jullie graag terug in de prettigste maand van het jaar!!!

Mail, sms of bel af voor het einde van de week als je niet kunt komen: Leidster van de maand: Emmelien 04.91/04.99.92, jongverkenners@scoutskontich.be

Als je de wet nog niet kent (foei), hieronder staat hij nog eens:

Een jongverkenner is een eerlijk en blij kameraad.

Hij doet mee, en zet zich in.

Hij wil winnen, maar kan verliezen.
Hij is een opmerkzaam ontdekker.

Hij is fijn in zijn optreden.
Hij draagt zorg voor hetgeen hij gebruikt,

en hij helpt graag waar hij kan.

En stevige linkerrrrrrrrrrrr,

Stijn                 Lennerd           Emmelien              Fien                  Michel

Oktober

Jeeeeeeeuuuuuuwwww JVK’s

Voila, die eerste maand van ons 100ste scoutsjaar zit er ook alweer op! Op naar oktober dus, dat naast de wijnmaand ook de maand is waar Halloween alweer op het programma staat. De leiding plast alvast rustig in zijn broek, we stellen voor dat jullie ondertussen de condacum grondig doorlezen!

Zondag 7 oktober: Reetspleetvergadering (14u – 17u)

Reetspleetvergadering? Zijn die nu serieus? Wat zou er nu in hemelsnaam kunnen gebeuren op een reetspleetvergadering? Waar denk ik aan, als ik aan reetspleten denk? Ha! Voor jullie een vraag en voor ons een weet, maar wij weten nog iets: deze vergadering word er één vol lessen om nooit te vergeten en aanwezig zijn is dus met andere woorden een absolute must. Rep je dus als de wervelwind naar onze wei en laat voor ene keer is uw riem aan de haak hangen!

Zondag 14 oktober: Klakkebuisvergadering (14u – 17u)

Waaaaaaaaaattttt, zo een klassieker al zo vroeg op het jaar?! Jep, je leest het goed, neem een slok water en schaf u een vizier aan want: het is blazen-op-buizen-waar-natte-bollekes-of-pijlen-inzitten-tijd! Schiet iedereen eraan tot je als laatste overblijft of ga met de vlag van de tegenstander aan de haal: jullie tactiek en precisie zullen tijdens deze vergadering op de proef genomen worden! Komen, zeg ik u!

Zondag 21 oktober: Geen vergadering

Sorry knullerds! Dit weekend zit alle leiding samen om het reilen en zeilen van onze scouts te bespreken! Maar, niet getreurd, jullie bedachtzame en fantastische leiding zorgt voor wat wijsheden om op te knabbelen tijdens die verloren 3 uren!

 • Oktober warm en fijn, het zal een scherpe winter zijn; maar is hij nat en koel, ’t is van een zachte winter ’t voorgevoel.
 • Warme oktoberdagen, februari vlagen.
 • Blinkt oktober in zonnegoud, de winter volgt dan snel en koud.
 • Brengt oktober veel vorst en wind, zo zijn januari en februari zeer mild.

Van in den tijd waar de Frank ons nog niet dagelijks op de hoogte hield!

Zaterdag 27 oktober: Buitenlands-kampinfoavond (19u-20u)

Ter ere van ons 100-jarig bestaan trekken we dit jaar over de grens van ons mooie land om op kamp te gaan! Naar waar? Wanneer? Hoe? Kom vanavond naar ons lokaal om al zoveel mogelijk informatie op te doen! Neem zeker de mama en de papa mee!

Zondag 28 oktober: Halloweenvergadering (14u – 17u)

“Ja seg bomma, ik heb deze zondag een Halloweenvergadering op de scouts, zou ik even uwe jezus aan het kruis mogen lenen?” JA, en vergeet alstublieft ook geen teen knoflook mee te nemen! Schaf u alvast een verse lap vel aan, want deze vergadering gaat ervoor zorgen dat je vlotjes uit uw vorige bibbert. Muhahahahaha…

Hupla, dat was het alweer voor oktober! Vergeet indien je niet naar een vergadering kan komen zeker geen mailtje te sturen naar jongverkenners@scoutskontich.be, of bel/sms naar de leider van de maand: Michel (0497/77 74 63)

 Bij deze ook de Jongverkennerwet, die iedere jongverkenner rats vanbuiten dient te kennen!

Een jongverkenner is een eerlijk en blij kameraad.

Hij doet mee, en zet zich in.

Hij wil winnen, maar kan verliezen.
Hij is een opmerkzaam ontdekker.

Hij is fijn in zijn optreden.
Hij draagt zorg voor hetgeen hij gebruikt,

en hij helpt graag waar hij kan.

Kom altijd in perfect uniform naar de vergadering! (Hemd, das, broek)

Ne stevige linker,

Afbeeldingsresultaat voor vieze spin Afbeeldingsresultaat voor zombie Afbeeldingsresultaat voor pvc buis Afbeeldingsresultaat voor reetspleetAfbeeldingsresultaat voor puking pumpkin

Fien                Emmelien              Lennerd                    Stijn                        Michel

September

Jeeeeuuuuww JVK’s,

De grote vakantie zit er jammer genoeg op. Dit betekent gelukkig ook dat er een nieuw scouts jaar begint. Naar jaarlijkse gewoonte starten we ons scoutsjaar met de Kick-Off, kom hier zeker naar toe want: op die manier kom je de kersverse megasuperduperawesome leiding van de jongverkenners te weten! Aanwezig zijn is dus de boodschap! Wat september nog meer te bieden heeft lees je hier onder.  

Zaterdag 8 september: Kick-Off (14u30 – 16u)

Vandaag worden jullie om 14u30 op de wei verwacht om jullie nog een laatste keer te amuseren met die goeie oude leiding/tak! Dit betekent dat zowel de oude als de nieuwe tweedejaars eerst nog bij de jongverkennertak beginnen. Daarna schuift iedereen door naar zijn nieuwe groep. Vergeet zeker je eten niet te bestellen voor vandaag, en neem zoveel mogelijk vriendjes en familie mee zodat we er een ongelooflijke knaller van kunnen maken vandaag!

Voor de ouders: alle nodige informatie in verband met de Kick-Off vinden jullie op de folders of op de facebookpagina van Scouts Kontich.

⇒ https://www.facebook.com/events/207192446800263/

Zondag 16 september: Openingsvergadering (10u – 17u)

Eindelijk is het zover, de allereerste vergadering van het nieuwe scoutsjaar! Vandaag pakken we het groots aan en gaan we op fietstocht naar betere oorden! Trek je uniform dus zeker aan en voorzie jezelf van een smakelijke lunch en €1. Natuurlijk is een fiets ook handig ;). We hopen jullie met veel te zien zodat we elkaar volop kunnen leren kennen!

Tweedejaars: jullie worden verwacht na de openingsvergadering nog even te blijven!

Zaterdag 22 september: Patrouilleverdeling (19u – 20u)

Zet jullie schrap: vanavond is het de beruchte patrouilleverdeling… tweedejaars: jullie worden om 19u verwacht. Eerstejaars: jullie moeten pas om 19u30 komen. Hierna zijn de uren voor alle leden hetzelfde voor de rest van het jaar ;). 

Zondag 23 september: Welkomstvergadering (10u – 17u)

Vandaag is de dag dat onze eerstejaars echte jongverkenners worden! We maken gebruik van onze dag om ze de kneepjes van de tak te leren, maar natuurlijk vooral om ons te amuseren. De tweedejaars zien we graag om 10u verschijnen op onze wondermooie scoutswei. Zorg er zeker voor dat je een lunchpakket meeneemt! Eerstejaars: jullie worden vandaag pas om 14u op de wei verwacht! Jullie nemen best reservekleren mee, want vandaag zullen je kleren misschien een beetje vuil worden ;).

Zondag 30 september: Pimp het lokaal vergadering (14u – 17u)

Wat we vandaag gaan doen spreekt voor zich. Zoals jullie weten pimpt het lokaal zich zelf niet, dus neem allemaal zo veel mogelijk toffe, nuttige, grappige, mooie, … spullen mee zoals verf, spuitbussen, poosters, … . Zorg dat je er bij bent zodat je mee kunt beslissen wat we doen met het lokaal. 

Zo, dat was het al voor de maand september! Niet getreurd, er wachten jullie nog vele toffe vergaderingen! We zien jullie graag terug verschijnen in de maand oktober!

Zorg er zeker voor dat je altijd in perfect uniform naar de vergadering komt!

Ne stevige linker, de JVK leiding.

??? – ??? – ??? – ??? – ???

 

Foto’s 2018 – 2019