Condacum

JVKS condacum

 

 

 

Juni

Juuuuuuuuuw JVK’s

Met de maand juni gaan we de laatste maand in van dit scoutsjaar: wenen 🙁 . Maar droog jullie tranen, want zoals altijd zit ook deze maand vol met verrassingen en leuke vergaderingen! Lees snel verder om te weten te komen wat we voor jullie in petto hebben! Let op: door de examens van de leiding zijn de uren van de vergaderingen deze maand anders dan gewoonlijk!

Zaterdag 3 juni: Zwemvergadering (17u00-19u00)

Vandaag gaan we met z’n allen lekker plonzen in het zwembad van Kontich! (Duffelsesteenweg 137-151, 2550 Kontich) We spreken hier af om 17u. Vergeet geen 2 euro mee te nemen!

Vrijdag 9 juni: Filmvergadering (20u00 – 22u00)

Het is vrijdagavond, je hebt je buikje rond gegeten en het weekend is net begonnen. Wat is er beter op dat moment dan een bangelijke film zien? Absoluut niets! En dat is dus ook exact wat we op deze vrijdagavond gaan doen! Actie, humor, drama, horror, alles kan! Kom dus allemaal naar de scoutswei voor een gezellige scoutsavond!

Vrijdag 16 juni: Top 10-vergadering (20u00 – 22u00)

Wat is het eerste dat in je opkomt wanneer je denkt aan een top 10: films, attractieparken, acteurs/actrices, rijkste mensen op de wereld..? Maar bestaat er misschien ook wel een top 10 van jongverkenners? Of van leiding binnen onze scouts? Of misschien zelfs wel een top 10 van de mooiste bomen op de wei? Tijd om hier meer over te weten te komen!

Zondag 25 juni: Slotvergadering (10u00 – 17u00)

Het is zo ver, de laatste vergadering… Om dit scoutsjaar in volle eer af te sluiten heeft de leiding voor een slotvergadering gezorgd om U tegen te zeggen. We gaan nog niet te veel uit de doeken doen, maar één ding is zeker: vandaag aanwezig zijn is een absolute must! Be there or be square! Extra info: gelieve met de fiets te komen en 2 euro mee te nemen! Zwemgerief en zonnecrème meenemen is een must!

Ziezo, dat was het alweer voor de maand juni boys!

Zoals steeds worden jullie elke vergadering in perfect uniform verwacht. Indien je niet kan komen laat je dit ook zeker weten via een sms’je naar de leider van de maand of via mail! (jongverkenners@scoutskontich.be)

Leider van de maand: Michel (0492/77 74 63)

Ne stevige linker

  

Brent                                    VC                                Verbert                  Michel

 

Mei

Houdoeeee jongverkenners,
Het is zover, meindelijk echt mooi, warm lenteweer…

Na deze ongelofelijk flauwe mop, kan het deze maand alleen maar beter worden. En als het zonneke nu ook zijn best nog eens zou willen doen, dan zitten we voor deze maand ook weeral goed gebakken!

Zondag 7 mei: Papavergadering  (14u00 – 17u00)
“Mijn papa is sowieso veel sterker als uw papa”
“Och jong, mijn papa steekt uw papa zo de grond in!”

Vandaag bepalen we voor eens en voor altijd wie er nu gelijk heeft en dus wel degelijk de sterkste, slimste, dapperste papa heeft! (pssst sowieso de mijne, maar die kan helaas niet komen)
Als je papa niet kan, mag je altijd je nonkel, opa of ander vaderfiguur meebrengen! Hoe meer zielen hoe meer vreugde!

Vrijdag 12 tot zondag 14 mei: TWEEDEJAARSWEEKEND
Eerstejaars, doe jullie ogen, oren en neus maar toe! Dit weekend zijn jullie helaas niet van de partij, maar geen zorgen! Volgend jaar zijn jullie de uitverkorenen!

Tweedejaars, tegen jullie kan ik alleen maar het volgende zeggen: Hou jullie brievenbus maar goed in de gaten 😉

Zondag 14 mei: Leidingswissel  (14u00 – 17u00)
Surprise motherfucker!
Vandaag gaan jullie geen leiding van ons krijgen, maar van een totaal onbekende crew. We hebben dus zelf geen idee wat jullie vandaag kunnen verwachten, maar ik twijfel er geen seconde aan dat het een rotverg… eeeuhm topvergadering gaat worden!

Trouwens tweedejaars, voor jullie voorzien we deze zondag een middagmaal aangezien jullie van tweedejaarsweekend komen! Jullie gaan namelijk niet overhuis!

Zaterdag 20 mei: Kampinfoavond (19u00 – 20u00)

Vandaag komen jullie alles over ons awesome kamp te weten! Wat je moet meenemen, wat je vooral NIET mag meenemen en het belangrijkste: ons THEMA! Dus als je staat de popelen om op kamp te gaan is dit de ideale gelegenheid! Komen is de boodschap!

Zondag 21 mei: Sportvergadering  (14u00 – 17u00)

Goh wat zou er vandaag op de planning staan? Knutselen, sjorren of misschien zelfs een beetje chillen? Duuuh natuurlijk niet! Vandaag staat alles in het teken van de olympische spelen! Dus trek die sportschoenen aan, neem een stevig ontbijt en neem de dag ervoor een rustdag, want het beloofd een uitputtende vergadering te worden. Het is te hopen dat er bij jullie thuis iemand goed kan masseren! Jullie spieren zullen het in ieder gevallen kunnen appreciëren 😉 Dus zijn jullie klaar? Op jullie plaatsen… Klaar… Start!

PS.: Je MAG deze keer in sporttenue komen!

Zondag 28 mei: MasterMovies-vergadering  (14u00 – 17u00)

Aaaah MasterMovies! Iedereen heeft wel zijn favoriete MasterMovie filmpje! Zie dat je zeker en vast de klassiekers nog eens goed bekijkt! Misschien kan het je wel een voordeel opleveren tijdens de vergadering… En anders heb je toch nog eens goed kunnen bulderlachen, dus zie het als een win-win! Voor jullie een beetje op weg te helpen een ware classic: https://www.youtube.com/watch?v=35DcQ2tddGU

Zoals steeds worden jullie elke vergadering in perfect uniform verwacht! (buiten bij de sportvergadering uiteraard)
Indien je niet kan komen, laat dit dan tijdig weten via mail (jongverkenners@scoutskontich.be) of stuur een sms!

Leider van de maand: Brent (0476027193)

Ne stevige linker,

 

April

 

Gegroet jongverkenners!

De lente is in het land en om volop van het mooie weer te kunnen genieten hebben wij voor jullie weer enkele fantastische vergaderingen in elkaar gestoken! Er staan jullie klassiekers te wachten met als hoogtepunt het PAPAKA in het begin van de maand! Deze maand houden we ook ons jaarlijks opendeurweekend. Schrijf jullie, je mama en papa, broers, zussen, oma’s, opa’s, nonkels, tantes, liefjes en vrienden zeker en vast in voor het ODD-restaurant! Het belooft weer een toppertje te worden!

Maandag 3 april t.e.m. donderdag 6 april: PAPAKA

PAPAKA (of: PaasPatrouilleKamp) is zonder twijfel een van de hoogtepunten van het jaar. En wees maar zeker, dit wil je voor geen geld van de wereld missen! Voor meer informatie: zie uitnodiging.

Uitnodiging PaPaKa 2017

 

Zondag 16 april: GEEN VERGADERING

Er is deze week geen vergadering, geniet allemaal van jullie paasvakantie en tot op het opendeurweekend!

 

Zaterdag 22 en zondag 23 april: Opendeurweekend

Wij nodigen u graag uit op ons jaarlijks opendeurweekend! Dit jaar toveren we de wei om tot een heus SAFARIPARK, komt dat zien!

ZATERDAG 22 april: kampvuur

Alle leden worden vanavond verwacht om 19u. Ook de toog zal om dit uur openen opdat ouders niet voor een uurtje langs huis moeten. Om 20u is de vergadering gedaan. Wij nodigen u graag uit om dan nog even (of lang) te blijven genieten van een gezellig kampvuur, waar de toog open zal blijven tot in de vroege uurtjes! Naast de toog kan u ook genieten van een frisse jenever. Of wat denkt u van een lekkere hamburger gebakken door de Verkenners? Op deze manier verdienen ze wat extra geld voor hun kamp.

ZONDAG 23 april: opendeurdag

Om 10u worden de Tonca’s, Jongverkenners en Verkenners op de wei verwacht voor verschillende activiteiten. Kapoenen en Welpen komen er om 12u bij. Elk lid neemt 3 euro mee zodat we samen lekker kunnen eten.
Om 12.30u opent het ODD-restaurant. Iedereen is van harte uitgenodigd om een lekkere steak, tomate crevette of een curryworst te komen eten. Vanaf 13u staan er verschillende activiteiten op het programma! Iedereen is welkom om hier naar te komen kijken. Verder verkopen we nog andere lekkernijen zoals pannenkoeken, ijs en drankjes. De vergadering eindigt om 16.00uur.

P.S.: Neem zeker je zwembroek mee!!!

 

Zondag 30 april van 10u tot 17u: PaKoFiTo

Een klassieker van jewelste. Samen met de patrouille genieten van een heerlijke fietstocht onder een aangenaam zonnetje. Zorg voor een gepaste fiets die volledig in orde is om een degelijke afstand af te leggen (geen BMX of dergelijke). Breng ook zeker een fietshelm mee en 3 euro. Zorg zelf ook voor voldoende drinken en eventueel voor een kleine snack voor onder weg. De leiding regelt een uitgebreid middagmaal dus dat hoef je niet mee te brengen. Smeer de benen al maar in, kijk in het begin van de maand eens naar de Ronde van Vlaanderen voor inspiratie en dan zijn jullie ongetwijfeld klaar om er een prachtige dag van te maken!

Vele groetjes,

Jouw kapoenen

De jongverkennerleiding

Leider van de maand: Tom VC 0499 81 17 11

photos-before-epic-fails-20photos-before-epic-fails-15photos-before-epic-fails-12photos-before-epic-fails-1

              Tom 1                                 Tom 2                               Michel                                   Brent

 

 

Maart

Juuuuuw JVK’s
De kortste maand van het jaar is we nog maar net achter de rug en daar is maart al. De maand maart is de derde maand in de gregoriaanse kalender en telt 31 dagen, maar is de kortste maand met 31 dagen omdat er een uur verloren gaat op het moment dat er wordt overgeschakeld op zomertijd.
Wisten jullie ook dat de maand Maart vernoemd is naar onze eigenste scouts? 28e St. MAARTen! Echt waar, niet gelogen, ’t is ongelooflijk 😉
Om dit te vieren hebben wij (jullie mega-awesome-superduperleuke leiding) een weergaloze maand vol spetterende vergaderingen voor jullie klaar staan.

Zondag 5 maart : Hot-Dog Verkoop (14u00-17u00)
Vandaag slijten we aan heel Kontich onze overheerlijke hotdogs om wat extra geld in het laatje te brengen voor groot kamp. Vele handen maken licht werk!

Zondag 12 maart : zwemvergadering (14u00-17u00)
Joepie! Zwemmen! Sauna, Turks stoombad, jacuzzi’s, kindjesbad, groot bad, wildwaterbaan, golfbad. Al je wildste fantasieën over een zwembad zullen vandaag in vervulling gaan.
Vergeet zeker geen 6 euro mee te nemen. Indien we met meer dan 15 zijn gaat dit minder zijn en krijgen jullie de overschot terug mee naar huis maar daar kunnen we moeilijk op rekenen. Zwemshorten zijn enkel toegelaten indien ze boven de knie komen!!We spreken af aan de Waterperels, Kazernedreef 100, 2500 Lier om 14u en daar worden jullie ook om 17u terug opgepikt door jullie ouders.

Zondag 19 maart : Patrouillefietstocht (14u00-17u00)
Vandaag gaan jullie, als voorbereiding voor de fietstocht naar PaPaKa, jullie beste fietsbenen mogen bovenhalen want we gaan er stevig invliegen! Als je nog wat moeite hebt met ietsje verdere afstanden kom je vandaag best naar de vergadering. Neem dus zeker en vast een FIETS en HELM mee en zorg dat je fiets in perfecte staat is (remmen, lichten, versnellingen enz…) Tot dan!

Zondag 26 maart : Schildenspelvergadering (10u00-17u00)
Schildenspel, hier moeten we niet veel woorden aan vuil maken. Komen is ten zeerste aangeraden en niet komen wordt ten strengste afgeraden. Neem zeker je boterhammendoos mee om s’middags lekker veel krachten te kunnen opdoen voor de namiddag!

Ziezo dat is dat. Om af te sluiten nog enkele alternatieve benamingen voor de maand maart (ideaal om eens goed uit te pakken op café) :
Lentemaand: deze naam is duidelijk want in maart vallen zowel het begin van de meteorologische als astronomische lente.
Windmaand: in maart kan het al eens flink waaien
Buienmaand: maart is de buienmaand bij uitstek. Vandaar ook de uitspraak “maartse buien en aprilse grillen”
Dorremaand: hiervoor zijn twee verklaringen mogelijk. Of het is een verbastering van Thor (manoth), de Germaanse God van donder en oorlog, of het wijst op de kale                  takken van bomen en struiken
Guldenmaand: gulden staat voor goud, voor kostelijk of voortreffelijk. Maart is de maand waarin alles begint te bloeien.

Vergeet zoals steeds niet tijdig af te bellen want er zijn er nog steeds veel te veel die dit slecht of gewoonweg niet doen.

Leider van de maand : Tom (04/70672592)

Ne stevige linker,

Tom                                 VC                                Brent                                             Michel

Februari

Juuuuuuuuuuuw jongverkenners!

Na een spetterende (letterlijk en figuurlijk) start aan het mooie jaar 2017, zijn we in de maand februari aangekomen! Februari, de maand van de taart volgens die goede oude Angelsaksen (zie de ongetwijfeld enorm interessante lessen geschiedenis). Dat klinkt ons natuurlijk als muziek in de oren, maar voor de Romeo’s onder jullie: februari is natuurlijk ook de maand waar onze lieve Sint-Valentijn vriendelijk goeiendag komt zeggen! Lees snel verder om meer te weten te komen!

Zondag 5 februari: Recordvergadering (14u00 – 17u00)

De 100m sprint, kogelstootwerpen, verspringen, om ter verste tuffen: over heel de wereld trachten mensen de best mogelijke resultaten neer te zetten in alle disciplines die we ons maar kunnen bedenken! Hoog tijd dus dat de jongverkenners van Kontich het Internationaal Olympisch Comité even tonen wat voor mietjes ze eigenlijk feitelijk op hun Olympische Spelen laten meedoen. Kom sportief (maar ook warm) gekleed naar de vergadering, en smeer je benen maar al in: het wordt een intense vergadering!

Zondag 12 februari: Amor-vergadering (14u00 – 17u00)

Ahhhh, binnen twee dagen is het Valentijn! DE perfecte moment om dat ene meisje uit de andere klas te laten zien wat voor een topper je wel niet bent. Om er voor te zorgen dat jullie volledig uitgerust zijn met de juiste skills, hebben we besloten om het handboek van Cupido er even bij te halen! Kom uitgerust met je scherpste liefdespijlen naar de wei!

Zondag 19 februari: Ijskast-vergadering (14u00 – 17u00)

Ijskasten: wat zouden we zonder deze geschenken van de Hemel beginnen! Houders van foto’s van die ene fantastische vakantie, s’nachts stiekem er naar toe sluipen om een hapje pudding te nemen: ze maken het leven gewoonweg aangenamer. Als ode voor deze ijskoude machines die toch dagelijks ons hartje verwarmen, staat de vergadering vandaag volledig in het thema van ijskasten! Donald Muylle groet u.

Zondag 26 februari: Carnavalvergadering (14u00 – 17u00)

Hoogdringend tijd om nog eens rond te gaan neuzen op de zolder: vandaag laten we ons van onze  gekste kant zien! Cowboyhoeden, rode neuzen, uniformen van de Chiro: geen kleding kan zot genoeg zijn vandaag. Zoals Prins Carnaval ooit zo dichterlijk wist te zeggen: Olée olée olée, t’is carnaval, maak dat mee! Rep je dus als de vliegende bliksem naar de scoutswei!

Nog een belangrijke mededeling: vrijdag 24 februari zijn alle leden opnieuw welkom op de Minibeatz! Kom samen met de leiding dansen op de meest aanstekelijke dans-schijven! De kinderen zijn welkom vanaf 19u tot 21u30. De inkomprijs is 2 euro voor kinderen, ouders volledig gratis! Vergeet zeker geen vriendjes mee te nemen, en hopelijk tot dan!

Ziezo, dat was het alweer voor de maand Februari! Hopelijk blijven jullie talrijk aanwezig zijn tijdens de vergaderingen, en zien we jullie vol enthousiasme terug in maart!

Zoals steeds worden jullie elke vergadering in perfect uniform verwacht.

Indien je niet kan komen, laat dit dan zeker op tijd weten via mail (jongverkenners@scoutskontich.be) of stuur een sms naar de leider van de maand! Op die manier kan de leiding er steeds voor zorgen dat de vergadering perfect aangepast is.

Leider van de maand: Michel (0492 77 74 63)

Ne stevige linker,

ijskast VCijskast verbertijskast Michelijkast Brent

           VC                             Verbert                                 Michel                                              Brent

 

 

 

JANUARI

Helllooow jongverkenners,

Goed jullie buikjes vol gegeten met al de feesten? De leiding heeft zich in ieder geval goed laten gaan! Onze broeksriem zal de komende dagen nog wel een aantal gaatjes groter zijn dan normaal. Maar wie heeft dat er niet voor over? 😀 We hebben voor jullie deze maand leuke, gezellige vergaderingen in petto!

Zondag 1 januari: Geen vergadering
Helaas pindakaas, geen vergadering! De vele feestdagen eisen hun tol op de leiding. Van het ene familiefeest naar het andere familiefeest gaan is vermoeiend. Ook vandaag moeten we onze familiale plichten bovenhalen, want onze nieuwjaarsbrieven gaan zichzelf niet voorlezen he 😉

Zondag 8 januari: Filmontbijt (10u00 – 12u00)
Bilbo, I am your father. Dit waren de bekende woorden van Harry Potter. Of ben ik een aantal films door elkaar aan het halen? Hoog tijd om ons geheugen nog eens op te frissen! Hou allemaal jullie cosy pyjama maar aan, zodat we ons gezamenlijk voor de grote beeldbuis kunnen zetten.. Neem allemaal zeker 2 euro mee!

13 januari: Casinovergadering (20u00 – 22u00)
Van de pyjama naar een tuxedo. Haal alles uit de kast en trek jullie meest fancy kleren aan. Vanavond kijken we niet om naar 1 of 2 euro. Vanavond halen we alles uit de kast! Geld moet rollen, dus rollen maar!

20 januari: Vuurvergadering (20u00 – 22u00)
Water, Aarde, Vuur, Lucht. Lang geleden leefden de vier naties in vrede samen. Maar alles veranderde toen de Vuurnatie aanviel…
Vandaag zal alles in het teken van het derde element staan, VUUR! Een echte jongverkenner is als een echte avatar. Die kunnen namelijk elk vuur onder controle krijgen! Vandaag leren we jullie de kneepjes van het vak.

29 januari: Tjoekbal-vergadering (14u00 – 17u00)
Vandaag gaan we het kaf van het koren scheiden. De mannen van de jongens. De winnaars van de verliezers. Jullie zullen het wel al door hebben. Vandaag houden we een heus tjoekbal toernooi. Dus train jullie gooi-arm en hand-oogcoördinatie maar goed, want jullie zullen het nodig hebben. Moge de beste winnen.

Zo, januari zit er ook al weer op. We kunnen al die feestdagen en examens achter ons laten. En we zullen zien wie zijn nieuwjaarsvoornemens ook nog in februari heeft volgehouden. We zijn benieuwd! We zien jullie graag terug in de carnaval maand van het jaar: FEBRUARI

Zoals steeds worden jullie elke vergadering in perfect uniform verwacht!
Indien je niet kan komen, laat dit dan op tijdig weten via mail (jongverkenners@scoutskontich.be) of stuur een sms!

Leider van de maand: Brent (0476027193)

Ne stevige linker,

Brent                                                       VC                                       Verbert                                   Michel

 

DECEMBER

Gegroet!

2016 loopt op zijn einde, we zijn al toe aan de laatste maand van dit jaar. December (ook wel: wintermaand, kerstmaand, donkeremaand) is de twaalfde en laatste maand van het jaar op de gregoriaanse kalender en telt 31 dagen. De naam komt van het Latijnse woord voor ‘tien’, decem; December was oorspronkelijk de tiende maand van het jaar, omdat tot 153 v.Chr. het Romeinse kalenderjaar in maart begon.

Voor de meesten staan samen met het nieuwe jaar ook de examens voor de deur, daarom gaan de vergaderingen door op andere momenten. Let dus goed op data en uren!!

 

Zondag 4 december 14u – 17u: Sinterklaasvergadering

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint!! Hoera, weer bezoek van de goedheilige man. De leiding heeft de Sint alvast verwittigd om een hele grote zak voor alle stoute kindertjes mee te nemen. Voor de brave kindertjes heeft de zwarte piet (of roetpiet) misschien wel een kleine verrassing bij. Kom zeker af om je straf of beloning in ontvangst te nemen!

 

Vrijdag 9 december 18u – 21u: Kookvergadering

Hebben we een ware Jeroen Meus in ons midden of zijn er leden die blindelings een steak met de perfecte cuisson kunnen klaarmaken? Dan is dit de perfecte moment voor alle keukenprinsen om hun skills te laten zien en voor al de rest om hun skills wat bij te schaven voor op kamp. Kom naar de wei met een lege maag en €3!

 

Vrijdag 16 december 20u – 22u: Afreageervergadering

Ben je de examens al beu? Of zijn ze misschien al gedaan? Hoog tijd om even alles los te laten en om je grondig af te reageren van alle stress van de voorbije weken.

 

Vrijdag 23 december 20u – 22u Kerstvergadering

Jezuske is geboren halleluja hallo, Jezuske is geboren is een bakske vol met stro!. Twee volle weken vakantie dankzij de verjaardag van onze goede vriend Jezus?! Dat moet gevierd worden! Wij nodigen jullie bij deze graag uit op ons kerstfeestje.

We spreken af aan de Oxfam-winkel in de Magdalenastraat (achter de kerk). Neem een cadeautje mee ter waarde van ongeveer €2 (dat zowel kan dienen voor een jongen als een meisje).

 

Ziezo, dat was het voor 2016. Wij wensen jullie alvast een zalig Kerstmis, een heerlijke vakantie en een spetterend 2017. Dat al jullie wensen en goede voornemens mogen uitkomen!

Om af te sluiten nog enkele boerenwijsheden:

  • December zacht en dikwijls regen, geeft weinig hoop op rijke zegen.
  • December mist, goud in de kist.
  • Kerstmis donker, wordt de boer een jonker.
  • Veel sneeuw op oudejaar, veel hooi in ’t nieuwe jaar.
  • Donder in de decembermaand, belooft veel wind in `t jaar aanstaan

Indien je niet kan komen laat dan zeker iets weten via mail of gsm!

Leider van de maand: Tom VC 0499 81 17 11

 

NOVEMBER

Juuuuuuw JVK’s,

Met november staat er weer een belangrijke scoutsmaand voor de deur. Dit is namelijk de maand waarin wij onze befaamde Winternacht organiseren!!! Maar zoals ik jullie niet moet uitleggen, kan het in deze maand wel eens friskes worden. Zorg dus dat je steeds warm genoeg gekleed bent. (Wel in uniform uiteraard. )

Zondag 6 november, 14.00-17.00 : Horoscoopvergadering
Vissen, Kreeft, Waterman, Steenbok, Leeuw, Weegschaal, Maagd, Drilboor, Cavia en Tuinstoel.
Iedereen kent ze wel, die sterrenbeelden. Maar wat de horoscoop deze maand voor jou in petto heeft zul je te weten moeten komen op de vergadering!

Zondag 13 november, 14.00-17.00 : Techniekenvergadering
Wee uw gebeente mocht je nu nog niet kunnen sjorren! Toch kan het handig zijn om je technieken nog eens op te frissen. En aan de hand van een vette constructie zullen deze technieken goed worden bijgespijkerd. Komen is een aanrader! Neem je fiets mee!!

Zondag 20 november, 14.00-17.00 : Stratego-Vergadering
Hier gaan we weinig woorden aan vuil maken. Al wie niet komt is gezien want deze vergadering wordt een dikke tien.
PS : Zorg dat je met de fiets komt!!!

Zaterdag 26 november : Winternacht, 19.00-20.30
Hét evenement van het jaar! Ook dit jaar zullen we er weer staan met een indrukwekkende constructie, spekpatat en veel sfeer en gezelligheid! Maar let op, er is ook nog een korte vergadering voorzien. Verdere info volgt nog.
Verdere info : JVK’s hebben vergadering van 19.00-20.30.


Zo, november is weer voorbij gevlogen! Vergeet zeker niet op tijd iets te laten weten wanneer je niet kan komen want de leiding steekt veel werk in de vergaderingen! Zorg er verder nog voor dat je de wet rads van buiten kent want dat wordt nu wel stillekesaan tijd.

Leider van de maand : Tom (04/70672592)

Tom1                             Brent                                    Tom2                                    Michel

 

OKTOBER

Jooooeeeee jongverkenners,

na het Scoutsjaar ingezet te hebben met een geweldige eerste maand, zijn we bij oktober aangekomen. Zoals altijd hebben we weer fantastische vergaderingen in petto voor jullie, en deze maand hebben we ook ons eerste weekend! Lees snel geboeid, gefocust en zonder dralen verder wat er jullie allemaal te wachten staat! Opgelet: er zijn een paar speciallekes bij deze maand.

Vrijdag 30 september: Patrouilleverdeling (19u00 – 20u00)

Heuh, wat doet de maand september hier in de maand oktober? Wel, het leek ons een beetje een zielig einde aan de prachtige maand september, dus we hebben de patrouilleverdeling gewoon vooraan bij de maand oktober geplakt! Vanavond zullen de beruchte patrouilles van de jongverkenners worden verdeeld. De tweedejaars worden om 19u00 op de wei verwacht, de eerstejaars worden pas om 19u30 verwacht! Tweedejaars, jullie weten wat jullie te doen staat!

Zondag 2 oktober: Bob de Bouwer-vergadering (14u00 – 17u00)

Jawel, u ziet het goed! Vandaag staat alles in thema van de goeie oude Bob de Bouwer! De vraag die ieder van jullie zich nu ongetwijfeld stelt: kunnen wij het maken? Nou en of! Weze massaal aanwezig vandaag om onze geliefde Bob eer aan te doen, en te tonen dat de jongverkenners van Kontich weten waar ze mee bezig zijn!

Zondag 9 oktober: Geen vergadering

Sapperdepitjes! De leiding van onze scouts heeft dit weekend uitgekozen om samen te beslissen wat we dit jaar allemaal willen doen binnen onze scouts! Maar niet getreurd, beste kinders, volgende week staan we weer voor jullie klaar!

Vrijdag 14 oktober – zondag 16 oktober: Weekend!!!

Verdere info volgt spoedig, maar hou dit weekend zeker vrij!

Uitnodiging weekend: clash of clans weekend

Zondag 23 oktober: Patrouilletocht (10u00 – 17u00)

Wat zou de tak jongverkenners zijn, zonder de heerlijk uitdagende patrouilletocht! Vandaag gaat iedere patrouille apart op stap om de weide wereld te verkennen. Jullie worden allemaal op de wei verwacht om 10u00 STIPT. U komt naar de scouts en u neemt mee: een fiets, een stevig middagmaal, genoeg drinken en uw allerbeste wielerbenen! Vergeet ook zeker geen regenjas/ broek mee te nemen indien het zou kunnen regenen. Tot op de wei!

Zondag 30 oktober: Halloween-vergadering (14u00 – 17u00)

Halloween, het griezeligste en meest bloedstollende gebeuren van ieder jaar. Maar: in plaats van allemaal bang in onze zetel te zitten bibberen met een knoflook-ketting tegen de vampiers, doen wij gewoon voort met ons scoutsjaar! Zorg dat jullie allemaal aanwezig zijn vandaag om elkaar de stuipen op het lijf te jagen! (Een pompoen meenemen kan enkel worden toegejuicht)

 

Zo, dat was het alweer voor de maand oktober! Hopelijk vonden jullie het een even geslaagde maand als wij, en zien we jullie allemaal met een even goed gemoed terug in november! Hier nog even 2 zeer belangrijke mededelingen van de leiding:1)  Iedereen word steeds in perfect uniform verwacht. Dat betekent concreet: scoutshemd, das en scoutsbroek. Hier word streng naar gekeken, dus zorg ervoor dat je steeds in je beste outfit verschijnt op de vergadering!

2)  Iedereen dient de jongverkennerwet KNAL vanbuiten te kennen! Voor de vergeetachtigen onder jullie hebben wij deze hier nog een keer bij gezet:

Een jongverkenner is een eerlijk en blij kameraad.

Hij doet mee en zet zich in.
Hij wil winnen maar kan verliezen.
Hij is een opmerkzaam ontdekker.

Hij is fijn in zijn optreden.
Hij draag zorg voor hetgeen hij gebruikt,

en hij helpt graag waar hij kan.

Ziezo, indien jullie niet aanwezig kunnen zijn op een vergadering, stuur dan zeker een mailtje naar jongverkenners@scoutskontich.be of stuur een sms naar de leider van de maand!

Leider van de maand: Michel (0492 77 74 63)

Ne stevige linker,

spin   mummie  zombie-2vampier

Brent                                    Michel                          Tom                                               VC

 

SEPTEMBER

Halloooooo jongverkenners,

Helaas pindakaas, de vakantie is gedaan… Maar dat betekent wel dat er nieuw scoutsjaar kan beginnen! Hoeraaaa! We beginnen natuurlijk met ons jaarlijks openingsevenement ‘KICK-OFF’! Zie dat je aanwezig bent zodat je eindelijk te weten komt met welke megasuperleukeawesome leidingscrew jullie je dit jaar gaan amuseren! Zeker komen is dus de boodschap knullen! Ready? Set. Go!!!

Zaterdag 3 September: KICK-OFF (14u30 – 16u00)
Alle nodige informatie omtrent het evenement kunnen jullie vinden in de folder of op onze facebookpagina. Jullie worden om 14u30 op de wei verwacht zodat je al spelenderwijs nog afscheid kan nemen van je oude tak! Dus diegene die eerstejaar jongverkenners gaan worden, starten vandaag nog bij de tonca’s. Oude en nieuwe tweedejaars starten direct bij de JVK’s. Vergeet zeker niet op tijd jullie eten te bestellen! Spoor ook allemaal jullie vrienden, ouders, oma en opa en nog veel meer andere mensen aan zodat we er een heuse knaller van kunnen maken!

Zondag 11 September: Welkomstvergadering (10u00 – 17u00)
Vandaag worden onze eerstejaars echt jongverkenners! We wijden ze allemaal tezamen in en leren hun alle geheimen die te jongverkenners te bieden hebben! Tweedejaars (oude en nieuwe) worden om 10uur op de wei verwacht! Zie dat je zeker een lunchpakketje mee hebt voor ’s middags. Eerstejaars jullie worden pas om 14uur op de wei verwacht, maar zie dat jullie zeker reservekleren mee hebben, want de kans bestaat dat jullie kleren een beetje vuil gaan worden 😉

Zondag 18 September: Openingsvergadering (09.30u– 17u00)
Surprise surprise jongens! Wat we vandaag allemaal gaan doen is nog een groot geheim! Maar jullie kunnen er van uitgaan dat het weer een heuse topper gaat worden! Verdere informatie wordt later nog meegedeeld, dus zie dat je de condacum regelmatig nog eens checkt!
Iedereen wordt tegen 09.30u aan het station van KONTICH verwacht MET FIETS. Ook geen lunchpakket vergeten mee te brengen.  Afsluiten gebeurt ook om 17.00u aan het station van Kontich.

Zondag 25 September: Kermisvergadering (14u00 – 17u00)
Potverdekke seg, Kontich staat weer volledig op zijn kop! De kermis is namelijk weer lekker op  bezoek! Wat is nu zoal het leukste aan de kermis? Waarschijnlijk die oneindige voorraad aan BB-gun balletjes die je op de grond kan vinden en de geur van verse smoutebollen! Voor te weten te komen wat we vandaag voor jullie in petto hebben worden jullie massaal op de wei verwacht! Vergeet zeker niet om met je fiets te komen en om 5 euro mee te brengen!!!

Tweedejaars jullie worden verwacht om na de vergadering nog even te blijven!

Zo dit was het weer voor de eerste maand van het nieuwe scoutsjaar! En of we ons geamuseerd hebben! En er staan voor de rest van het jaar nog wel een paar toppers op jullie te wachten! Dus we zien jullie graag allemaal met een even grote glimlach terug in oktober!

Zoals steeds worden jullie elke vergadering in perfect uniform verwacht!

Indien je niet kan komen, laat dit dan op tijdig weten via mail (jongverkenners@scoutskontich.be) of stuur een sms!

Leider van de maand: ????? (0476027193)

Ne stevige linker,

Condacum september foto