Condacum

Sinds kort zetten we ook enkele leuke foto’s van de vergaderingen bij de condacum, deze kan je vinden onderaan de pagina!

Oktober

Jeeeeeeeuuuuuuwwww JVK’s

Voila, die eerste maand van ons 100ste scoutsjaar zit er ook alweer op! Op naar oktober dus, dat naast de wijnmaand ook de maand is waar Halloween alweer op het programma staat. De leiding plast alvast rustig in zijn broek, we stellen voor dat jullie ondertussen de condacum grondig doorlezen!

Zondag 7 oktober: Reetspleetvergadering (14u – 17u)

Reetspleetvergadering? Zijn die nu serieus? Wat zou er nu in hemelsnaam kunnen gebeuren op een reetspleetvergadering? Waar denk ik aan, als ik aan reetspleten denk? Ha! Voor jullie een vraag en voor ons een weet, maar wij weten nog iets: deze vergadering word er één vol lessen om nooit te vergeten en aanwezig zijn is dus met andere woorden een absolute must. Rep je dus als de wervelwind naar onze wei en laat voor ene keer is uw riem aan de haak hangen!

Zondag 14 oktober: Klakkebuisvergadering (14u – 17u)

Waaaaaaaaaattttt, zo een klassieker al zo vroeg op het jaar?! Jep, je leest het goed, neem een slok water en schaf u een vizier aan want: het is blazen-op-buizen-waar-natte-bollekes-of-pijlen-inzitten-tijd! Schiet iedereen eraan tot je als laatste overblijft of ga met de vlag van de tegenstander aan de haal: jullie tactiek en precisie zullen tijdens deze vergadering op de proef genomen worden! Komen, zeg ik u!

Zondag 21 oktober: Geen vergadering

Sorry knullerds! Dit weekend zit alle leiding samen om het reilen en zeilen van onze scouts te bespreken! Maar, niet getreurd, jullie bedachtzame en fantastische leiding zorgt voor wat wijsheden om op te knabbelen tijdens die verloren 3 uren!

  • Oktober warm en fijn, het zal een scherpe winter zijn; maar is hij nat en koel, ’t is van een zachte winter ’t voorgevoel.
  • Warme oktoberdagen, februari vlagen.
  • Blinkt oktober in zonnegoud, de winter volgt dan snel en koud.
  • Brengt oktober veel vorst en wind, zo zijn januari en februari zeer mild.

Van in den tijd waar de Frank ons nog niet dagelijks op de hoogte hield!

Zaterdag 27 oktober: Buitenlands-kampinfoavond (20u-21u)

Ter ere van ons 100-jarig bestaan trekken we dit jaar over de grens van ons mooie land om op kamp te gaan! Naar waar? Wanneer? Hoe? Kom vanavond naar ons lokaal om al zoveel mogelijk informatie op te doen! Neem zeker de mama en de papa mee!

Zondag 28 oktober: Halloweenvergadering (14u – 17u)

“Ja seg bomma, ik heb deze zondag een Halloweenvergadering op de scouts, zou ik even uwe jezus aan het kruis mogen lenen?” JA, en vergeet alstublieft ook geen teen knoflook mee te nemen! Schaf u alvast een verse lap vel aan, want deze vergadering gaat ervoor zorgen dat je vlotjes uit uw vorige bibbert. Muhahahahaha…

Hupla, dat was het alweer voor oktober! Vergeet indien je niet naar een vergadering kan komen zeker geen mailtje te sturen naar jongverkenners@scoutskontich.be, of bel/sms naar de leider van de maand: Michel (0497/77 74 63)

 Bij deze ook de Jongverkennerwet, die iedere jongverkenner rats vanbuiten dient te kennen!

Een jongverkenner is een eerlijk en blij kameraad.

Hij doet mee, en zet zich in.

Hij wil winnen, maar kan verliezen.
Hij is een opmerkzaam ontdekker.

Hij is fijn in zijn optreden.
Hij draagt zorg voor hetgeen hij gebruikt,

en hij helpt graag waar hij kan.

Kom altijd in perfect uniform naar de vergadering! (Hemd, das, broek)

Ne stevige linker,

Afbeeldingsresultaat voor vieze spin Afbeeldingsresultaat voor zombie Afbeeldingsresultaat voor pvc buis Afbeeldingsresultaat voor reetspleetAfbeeldingsresultaat voor puking pumpkin

        Fien                Emmelien              Lennerd                    Stijn                        Michel

September

Jeeeeuuuuww JVK’s,

De grote vakantie zit er jammer genoeg op. Dit betekent gelukkig ook dat er een nieuw scouts jaar begint. Naar jaarlijkse gewoonte starten we ons scoutsjaar met de Kick-Off, kom hier zeker naar toe want: op die manier kom je de kersverse megasuperduperawesome leiding van de jongverkenners te weten! Aanwezig zijn is dus de boodschap! Wat september nog meer te bieden heeft lees je hier onder.  

Zaterdag 8 september: Kick-Off (14u30 – 16u)

Vandaag worden jullie om 14u30 op de wei verwacht om jullie nog een laatste keer te amuseren met die goeie oude leiding/tak! Dit betekent dat zowel de oude als de nieuwe tweedejaars eerst nog bij de jongverkennertak beginnen. Daarna schuift iedereen door naar zijn nieuwe groep. Vergeet zeker je eten niet te bestellen voor vandaag, en neem zoveel mogelijk vriendjes en familie mee zodat we er een ongelooflijke knaller van kunnen maken vandaag!

Voor de ouders: alle nodige informatie in verband met de Kick-Off vinden jullie op de folders of op de facebookpagina van Scouts Kontich.

⇒ https://www.facebook.com/events/207192446800263/

Zondag 16 september: Openingsvergadering (10u – 17u)

Eindelijk is het zover, de allereerste vergadering van het nieuwe scoutsjaar! Vandaag pakken we het groots aan en gaan we op fietstocht naar betere oorden! Trek je uniform dus zeker aan en voorzie jezelf van een smakelijke lunch en €1. Natuurlijk is een fiets ook handig ;). We hopen jullie met veel te zien zodat we elkaar volop kunnen leren kennen!

Tweedejaars: jullie worden verwacht na de openingsvergadering nog even te blijven!

Zaterdag 22 september: Patrouilleverdeling (19u – 20u)

Zet jullie schrap: vanavond is het de beruchte patrouilleverdeling… tweedejaars: jullie worden om 19u verwacht. Eerstejaars: jullie moeten pas om 19u30 komen. Hierna zijn de uren voor alle leden hetzelfde voor de rest van het jaar ;). 

Zondag 23 september: Welkomstvergadering (10u – 17u)

Vandaag is de dag dat onze eerstejaars echte jongverkenners worden! We maken gebruik van onze dag om ze de kneepjes van de tak te leren, maar natuurlijk vooral om ons te amuseren. De tweedejaars zien we graag om 10u verschijnen op onze wondermooie scoutswei. Zorg er zeker voor dat je een lunchpakket meeneemt! Eerstejaars: jullie worden vandaag pas om 14u op de wei verwacht! Jullie nemen best reservekleren mee, want vandaag zullen je kleren misschien een beetje vuil worden ;).

Zondag 30 september: Pimp het lokaal vergadering (14u – 17u)

Wat we vandaag gaan doen spreekt voor zich. Zoals jullie weten pimpt het lokaal zich zelf niet, dus neem allemaal zo veel mogelijk toffe, nuttige, grappige, mooie, … spullen mee zoals verf, spuitbussen, poosters, … . Zorg dat je er bij bent zodat je mee kunt beslissen wat we doen met het lokaal. 

Zo, dat was het al voor de maand september! Niet getreurd, er wachten jullie nog vele toffe vergaderingen! We zien jullie graag terug verschijnen in de maand oktober!

Zorg er zeker voor dat je altijd in perfect uniform naar de vergadering komt!

Ne stevige linker, de JVK leiding.

??? – ??? – ??? – ??? – ???

 

Foto’s 2018 – 2019