Condacum

Sinds kort zetten we ook enkele leuke foto’s van de vergaderingen bij de condacum, deze kan je vinden onderaan de pagina!

 

April

Jowjowjow JVK’s

Nu het officieel lente is en de zon terug in het land is kan de scouts er weer vollenbak tegenaangaan met een tal van zotte vergaderingen en het oh zo fameuze PaPaKa dat in de paasvakantie zal plaatsvinden! Dus lees nog even verder en ontdek wat wij (jullie fantastische leiding) in petto voor jullie hebben! J

Zondag 1 april: GEEN VERGADERING!

Het is Pasen dus we gaan allemaal lekkers eten bij de familie, we zien jullie snel!

Maandag 2 april – Donderdag 5 april: PaPaKa

We starten onze drukke maand met een heuze Expiditie PaPaKinson! De uitnodiging hebben jullie reeds al gekregen, maar mochten enkele warhoofden deze toch kwijt zijn gespeeld staat hij hieronder nog een keertje. We hopen jullie met veel te zien, want wij hebben er alvast mega veel zin in!!!

⇒ Expeditie PaPaKinson

Zondag 8 april: GEEN VERGADERING!

Zaterdag 14 april – Zondag 15 april: Opendeurdag

We zijn nog van PaPaKa aan het bekomen en het volgende fantastische evenement staat al te wachten!

Op zaterdag 14 april (19u-20u) is iedereen van jullie uitgenodigd om langs te komen op ons gezellig kampvuur om een hamburger (of 5) van de verkenners te komen eten en al het prachtige bouwwerk van de scoutsleiding wat te kunnen zien!

Op zondag 15 april (10u-16u) zetten we het feest verder en gaan we de hele dag op de scoutswei toffe dingen doen! Vorig jaar stond er een gigantische waterglijbaan dus als je wilt weten wat er dit jaar staat moet je zeker afkomen! De mama of de papa hoeft geen boterhammen te smeren voor vandaag, maar neem wel zeker 3 euro mee zodat we s’middags allemaal samen gezellig frietjes kunnen eten!

Meer informatie over de opendeurdag kan je vinden op facebook!

⇒ Opendeurdag Scouts Kontich 2018

Zondag 22 april: Dorpsspel (10u – 17u)

Vandaag trekken we ons thuisdorp Kontich (ons verleden, heden en onze toekomst) in om alles en iedereen op stelten te zetten! Hoeveel bakstenen zijn er gebruikt bij het bouwen van onze kerk? Hoeveel duiven hebben al kaka gedaan op diezelfde kerk? En zaten de Kontichse mussen daar voor iets tussen? Rep jezelf met haast en spoed naar de scoutswei en kom het allemaal te weten! (neem zeker een lunchpakketje mee)

Weetje: bijna alle vogels hebben een cloaca.  Een cloaca is de opening in het lichaam van sommige dieren waardoor zowel ontlasting als genitale afscheidingen (zoals de eieren) worden afgegeven. Het orgaan behoort dus zowel tot de geslachtsorganen als tot het uitscheidingsstelsel. Met andere woorden: vogels doen kaka met hetzelfde orgaan waarmee ze voor kleine kuikentjes zorgen. Wow.

Zaterdag 28 april – Zondag 29 april: Tweedejaarsweekend

Weeeeuuuuuuw eindelijk is het zover, eerstejaars moeten nog een jaartje wachten, maar de tweedejaars gaan met de leiding op stap op hun eigen weekend! Banden gaan gesmeed worden voor het leven, want dit wordt een weekend om niet snel te vergeten! Meer info volgt snel.

Zondag 29 april: Verrassingsvergadering

Omdat we ook voor de eerstejaars dit een speciaal weekend willen maken hebben we een verrassingsvergadering voorzien! Benieuwd? Kom dan maar met zen allen af! Ook de tweedejaars blijven welkom!

Ziezo dat was het voor deze maand! We hebben vanalles gedaan en veel geleerd en dat zetten we helemaal verder volgende maand! Vergeet niet af te mail/ een sms te sturen als je niet naar de vergadering komt, zo kunnen wij een goede vergadering voorbereiden!

Leiding van de maand: Emmelien (04.91/04.99.92)

Een stevige linker,

Emmelien                     Fien                            Stijn                              Dries                          Michel

Maart

Ello jongverkenners,

Ook de maand maart wordt weer een maand vol plezier, want jullie awesome leiding heeft weer mega toffe vergaderingen op de planning gezet. Kijk zeker ook goed naar de uren en of er iets moet meegebracht worden, want dit kan af en toe eens variëren.

zondag 4 maart: Papavergadering (14u-17u)

Vandaag nemen jij en je papa het op tegen de rest van de groep dus zorg dat jullie er beide klaar voor zijn. Wie zal zich na een namiddag vol met de leukste spelletjes mogen kronen tot het beste vader-zoon duo? Kom naar de wei en misschien ben jij het wel.

zondag 11 maart: Sportvergadering (14u-17u)

Smeer die benen maar al in en doe die extra push-ups want wij gaan vandaag niet stilzitten! Van voetbal tot badminton, van zwemmen tot turnen, geen enkele discipline kunnen wij niet aan en om het met de woorden van Herman van Veen te zeggen:

“Ik moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en
weer doorgaan.
Ik kan nu niet blijven, ik kan nu niet langer blijven
staan.”

zondag 18 maart: Trumpvergadering (14u-17u)

Trump is dezer dagen nog steeds president en wat is het eerste waaraan je denkt als je het woord Trump hoort?… DE MUUR

Gaan wij dan vandaag een muur bouwen? Of bouwen we iets helemaal anders? Kom en aanschouw het met jullie eigen ogen.

zondag 25 maart: PaKoFiTo (10u-17u)

Vandaag sturen we jullie op pad per patrouille. Jullie worden allemaal om 10u op de scoutswei verwacht met de fiets en een vleesje. Jullie gaan per patrouille op zoek naar een nog onbekende locatie die jullie moeten vinden aan de hand van een kaart. Eens jullie hier aankomen zal de leiding een lekkere BBQ voor jullie maken waar we samen van kunnen genieten.

Dan zit de maand maart er ook al weer op. Niet getreurd natuurlijk, want er zullen nog vele leuke zondagen volgen! We hopen dat jullie altijd talrijk aanwezig zijn, maar vergeet niet om een smsje/mailtje te sturen als je niet kan komen.

leidster van de maand: Fien (0485 57 74 86)

ne stevige linker,

Dries                                       Michel                                Emmelien                   Stijn                                  Fien

 

Februari

Jeeuuheuheuheuuuuuwwww jongverkenners!

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer achter de rug, wat vliegt de tijd zeg! Maar no jongverkenner, no cry:  er staat alweer een nieuwe epische maand voor de deur! Een maand vol gezonde tips, vriendenliefde, liefdespijlen en absurd opzwepende beats. Lees dus snel en zonder dralen verder om te weten te komen wat voor zotte plannen de leiding nu weer in petto heeft!

Zondag 4 februari: Groentenvergadering (14u – 17u)

Al eens gehoord van de goede raad van tante Kaat? Dikke zever zeggen wij, bereid u voor op de goede raad van tante Emmelien en Fien en nonkel Dries, Stijn en Michel! Door onze koppen samen te steken zijn wij tot de ideale formule gekomen om de plek van groenten in ons leven te bepalen, genaamd: De Formule. Verwacht vliegende wortels, pratende aubergines en spruiten die andere spruiten in ovenschotels steken en vergeet alles wat je nu denkt te weten over groenten. We kunnen niet beloven dat je dezelfde persoon zal zijn wanneer je thuiskomt van deze vergadering… Spannend! Iedereen aanwezig dus!

Zondag 11 februari: Valentijnvergadering (14u-17u)

“What is love? Baby don’t hurt me, don’t hurt me, no more…”. Liefdesverdriet: we kennen het allemaal wel. Zielsveel van een persoon houden, maar niet dezelfde respons krijgen:  het kan de beste overkomen. En wiens schuld is dat eigenlijk feitelijk allemaal? Die grapjas van een Cupido ja! Met zijn stomme pijlen ook, wat denkt die eigenlijk wel? Hoog tijd om die engel van iedereen zijn voeten even de les te spellen dus! Kom naar de wei met je allerbeste liefdestips in gedachten en bereid je voor op een leerrijke vergadering vol verwondering!

Zondag 18 februari: Vriendjesvergadering (14u – 17u)

We weten natuurlijk dat jullie uiteraard iedere maandag vol enthousiasme aan al jullie vriendjes op school vertellen hoe fantastisch de vorige scoutsvergadering alweer wel niet was. Bij deze dus de uitgelezen kans om ze mee te nemen naar de scoutswei en te tonen hoe jullie zondagnamiddag er uitziet! Verwacht de tofste spelletjes, de beste grappen en de best opgepompte ballen: het word een namiddag vol nostalgie en nieuwe vrienden! Diegene die de meeste vrienden meeneemt verdient eeuwig respect van de leiding!

Op vrijdag 23 februari gaat onze jaarlijkse Minibeats door in t’Halfdiep! De deuren van dit spetterend feest openen om 19u30 en sluiten om 21u. Kom zeker samen met de leiding dansen, springen en zingen! De inkom bedraagt 2 euro, ouders mogen gratis binnen!

Zondag 25 februari: Beatsvergadering (14u-17u)

Last but not least voor deze maand: de Beatsvergadering! Je zou denken: na het Raveweekend is het wel welletjes geweest met al die boenke-boenke muziek. Ab-so-luut niet waar zeggen wij, en we gaan deze vergadering gebruiken om jullie dat te bewijzen! De allermafste beats zullen in het jongverkennerlokaal weerklinken (zonder jullie oortjes te beschadigen natuurlijk) en de zotste dancemoves zullen verzonnen worden! Allen hierheen!

Voila, dat was het voor de maand februari! Overweldigend zegt u? Ah ja, niets anders dat het beste voor onze jongverkennertak natuurlijk! Hopelijk zien we weer veel gezichten op onze vergaderingen, indien je toch niet kan komen vragen we om dat zeker een dag op voorhand te laten weten! Dat kan je doen door een mail te sturen naar jongverkenners@scoutskontich.be, of door een sms te sturen naar de leider van de maand: Michel (0492/77 74 63)

Voor de vergeetachtigen onder jullie bij deze nog eens de jongverkennerwet:

Een jongverkenner  is een eerlijk en blij kameraard.
Hij doet mee en zet zich in.
Hij wil winnen, maar kan verliezen.
Hij is een opmerkzaam ontdekker.
Hij is fijn in zijn optreden.
Hij draagt zorg voor hetgeen hij gebruikt, en hij helpt graag waar hij kan.

Gelieve in perfect uniform op de vergaderingen te verschijnen!

Ne stevige linker,

    

Stijn                        Dries                  Emmelien                              Fien                           Michel

 

Foto’s