Condacum Jongverkenners

Condacum

Het nieuwe scoutsjaar gaat van start en wij willen er meteen een lap op geven!

Te beginnen met natuurlijk…

Zaterdag 7/9 van 14u30: K!CK OFFFFFFF

Jippieee eindelijk start het nieuwe scoutsjaar! Dit willen we goed inzetten en wat is beter dan starten met wederom ne goeie K!CK OFF?! Kom dus zeker en ontdek wie uw giga-geweldig-toffe medeleden zijn dit jaar en natuurlijk ook welke super-mega-leuke nieuwe leidingsploeg er voor jullie klaarstaat!
Even in het kort hoe deze dag zal verlopen:

-Om 14u30 stipt worden jullie (in perfect uniform zoals gewoonlijk 😉 ) verwacht op de wei om nog een laatste keer te ravotten met de leden en leiding van het vorige scoutsjaar.

-Om 16u verzamelen we dan met z’n allen op de welpenwei voor de onthulling van de nieuwe leiding van dit jaar, vervolgens sluiten we met de jvk’s af dan is de vergadering gedaan.

Dit wilt niet zeggen dat jullie moeten vertrekken, er zullen deze dag nog allerlei andere dingen plaatsvinden, waar jullie zeker en vast nog even voor willen blijven. Eén van deze prachtige activiteiten is het fameuze Kubbtoernooi (wil je hieraan deelnemen dan moet je je nog snel inschrijven, dit kan tot en met 31 augustus, door een mailtje te sturen naar kubb2019@scoutskontich.be) én de bierbakklimtoren zal ook weer van de partij zijn (en niet te vergeten, 1 leiding van elke tak zal de toren weer trotseren!). Natuurlijk kan er ook weer heerlijk gebarbecued worden! Wil je graag mee-eten, moet je je wel inschrijven.

Bekijk zeker de uitnodiging nog eens voor alle info. http://www.scoutskontich.be/wp-content/uploads/2019/08/Kickoff19_folder.pdf

Zondag 15/9 tweedejaars van 10u tot 17u, eerstejaars van 13u tot 17u: WELKOMSTVERGADERING (lees als overgang)

Nu we al weten hoe onze tak eruit gaat zien, is het tijd voor de overgang! De tweedejaars zorgen dat ze om 10u (alweer stipt en in perfect uniform zoals altijd) op de wei zijn om samen met ons al het een en ander op te bouwen. Vergeet zeker geen lunchpakket!De eerstejaars zijn welkom vanaf 13u, vergeet niet om kledij mee te nemen die je niet elke zondag hoeft aan te doen ;)) (met andere woorden: neem zeker en vast slechte kleren en een handdoek mee want het kan wel eens ranzig worden)

Zaterdag 21/9 van 19u00 tot 20u00: PATROUILLEVERDELING

Ondertussen hebben jullie al kennis kunnen maken met iedereen en is de overgang achter de rug, het volgende in het rijtje zijn de patrouilles! Wij hebben voor jullie al gekozen wie de patrouilleleiders en hulppatrouilleleiders zullen zijn, nu moeten jullie nog kiezen bij welke patrouille je graag zou willen. Om 19u30 verwachten wij (de leiding, de PL’s en HPL’s die er al zullen zijn om 18u30 en weten wat ze moeten doen) jullie!

Zondag 22/9 van9u50!tot 17u: OPENINGSVERGADERING

Jullie worden vandaag om 9u50 verwacht zodat we jullie eerst nog de patrouilles kunnen meedelen en de kreten even kunnen oefenen voor we er echt aan beginnen!

Nieuwe leidingsploeg, overgang en patrouilles… dus nu enkel nog het jaarthema! Daarvoor dient de fameuze openingsvergadering! We vertrekken met de fiets(in perfect uniform natuurlijk) en bevoorraad van een lunchpakket,waar jullie zelf voor zorgen, om 10u naar deze nog mysterieuze plaats! Om 17u zijn we terug op de wei om weer huiswaarts te keren.

Zondag 29/9 van 14u tot 17u: PIMP-je-lokaal vergadering

Nu we al het vorige achter de rug hebben, is het tijd om ons te settelen en van het jongverkennerlokaal ons eigen knusse stekje te maken! Hiervoor mag je verfrestjes en allerlei andere dingen die het lokaal nog leuker zouden maken, meenemen!

Zo, dit was het voor september, hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als wij en zijn jullie er zo vaak mogelijk om er samen met ons een lap op te geven zodat het een knaller van een jaar wordt! Wij kijken er hard naar uuuuuuit!

(!!!) Indien je niet kan komen, laat je ons dat ten laatste de avond voor de vergadering weten, door een mailtje te sturen naarjongverkenners@scoutskontich.be!

Een stevige linker van jullie tot nu toe nog onbekende leiding 🙂

JONGVERKENNERWET

Een jongverkenner is een eerlijk en blij kameraad

Hij doet mee en zet zich in

Hij wil winnen, maar kan verliezen.

Hij is een opmerkzaam ontdekker

Hij is fijn in zijn optreden

Hij draagt zorg voor hetgeen hij gebruikt,

en hij helpt graag waar hij kan.

Foto’s 2018 – 2019