Condacum

Beste kapoenen, mama’s, papa’s, oma’s, opa’s en vrienden! Als jullie op de volgende link klikken, kunnen jullie het filmpje van de kampuitnodiging nog eens opnieuw bekijken! Snel klikken maar!

Kampuitnodiging Kapoenen

Liefste kapoenen

Na de themamaand mei, waarin we de aarde, de lucht, het water en het vuur meester zijn geworden, is het dan nu tijd voor onze allerlaatste maand vol vette vergaderingen (snif snif). Maar zoals weleens gezegd wordt; de laatste zullen de beste zijn, dus wees zeker aanwezig!!! Omdat jullie flinke leiding weer volop moet studeren voor de examens, zullen de uren van de vergaderingen er wederom anders uitzien, dus kijk dit op voorhand goed na! Benieuwd wat juni voor jullie in petto heeft? Lees dan zeeeeeeeker verder!

Zaterdag 3 juni: Zwemmen (17u – 19u)Afbeeldingsresultaat voor zwemmen

Vandaag gaan we met z’n allen plonzen, spetteren, duiken…kortom, zwemmen in het zwembad van Kontich! We spreken dan ook hier om 17u af (Duffelsesteenweg 137-151, 2550 Kontich). Vergeet geen 2 euro mee te nemen en alle kapoenen zonder een brevet van 25 meter nemen verplicht hun zwembandjes mee!

Vrijdag 9 juni: Muziekvergadering (18u30 – 20u30)

Ben jij een muziekliefhebber? Wat luister je graag: stoere rock & roll, coole popmuziek of Afbeeldingsresultaat voor muziekmisschien wel Samson en Gert? Bespeel jij misschien zelf een instrument? Vandaag duiken we samen in de wondere wereld van de muziek! Misschien spelen we wel dirigentje of liedjes raden, of wie weet maken we zelf wel een liedje… kom het ontdekken op de wei!

Vrijdag 16 juni: Dessertjesvergadering (18u30 – 20u30)

Mmmmmmmmmmm…dessertjes!!!!! Chocomousse, taart, crème brulée of gewoon een ijsje…waar Afbeeldingsresultaat voor desserts kleurplaatdenk jij nog aan? Vandaag trekken we onze keukenschort aan en halen we onze zoetste kant naar boven, want wie eet er nu niet al eens graag een lekker dessertje? Jullie mogen dan ook zelf een (of meerdere) dessertje(s) naar keuze meenemen! Zeker komen, want deze vergadering wordt om van te smullen!

Zondag 25 juni: slotvergadering (12u – 17u)

Boehoeeeeh, de laatste vergadering van het jaar ☹! Voor we de grote vakantie ingaan, zullen we de scouts van Kontich nog eens laten zien wat voor stoere, grappige, leuke en enthousiaste kapoenen wij wel niet zijn op onze fameuze slotvergadering!!! We spreken om 12u af op de wei en sluiten hier ook af om 17u na een heerlijke BBQ waarvoor jullie allemaal drie euro meenemen! Kom dus zeker, want het belooft een knaller van een afsluiter te worden!

Zo zo kapoenen, de maand juni zit er op en daarmee ook de vergaderingen voor dit jaar. Maar niet getreurd, er staat ons nog een heus kamp vol spelplezier te wachten! Hopelijk verschijnen jullie dan ook in groten getale. Wij hopen alvast van wel en hebben er al heeeeeeeeeeeel veel zin in!!!

Tot dan!

Dagdag liefste kapoenen,

Wij zijn al aangekomen bij één van de laatste maanden van het scoutsjaar, maar niet getreurd want wederom wordt het een knaller van formaat! Omdat de scouts best  wel een speciale band heeft met de natuur en dan vooral met DE vier natuurelementen water, aarde, vuur en lucht, gaan we met de kapoenen hier een hele maand aan wijden en ontdekken hoe speciaal en leuk de natuur wel net is!

Zondag 7 mei van 14u15 tot 16u45: Instuif

Vandaag worden jullie niet op de scoutswei verwacht, maar in Waarloos waar de jeugdraad van Kontich een leuke dag heeft georganiseerd voor alle kapoenen! Zeker komen is dus de boodschap! Wij zijn al benieuwd!

Adres: Pleintje aan de Pastoriestraat, 2550 Kontich

Zondag 14 mei van 14u15 tot 16u45: Lucht en aarde-verrassingsvergadering

Over deze vergadering kunnen we nog niet heel veel verklappen behalve dan dat we onze themamaand starten met de elementen LUCHT en AARDE! Is je nieuwsgierigheid nu geprikkeld? Aarzel dan zeker niet en ontdek wat voor een verrassing wij in petto hebben!

Zaterdag 20 mei van 19u tot 20u: Kampinfoavond

Vanavond is iedereen welkom om te ontdekken wat voor een leuk kamp wij voor jullie in petto hebben, wat jullie allemaal zeker moeten meenemen en welk thema wij hebben gekozen voor ons kamp! Zeker komen dus!

Zondag 21 mei van 14u15 tot 16u45: Papa-watervergadering

Jaja, dat lees je goed! Vandaag zijn alle papa’s uitgenodigd om met hun jonge rakkers mee te komen ravotten op de wei! Trek dus die vuilste kleren aan en laat je papa de glorie van de scoutswei ontdekken! Ondertussen zitten we dan ook al aan het derde element, namelijk WATER en hiervan zullen we de geneugten ontdekken samen met alle papa’s! We hopen jullie met veel te zien!

Zondag 28 mei van 14u15 tot 16u45: Vuurvergadering

De allerlaatste vergadering van de maand mei verdient een bangelijke thema en een speciale ode aan het laatste en misschien wel leukste element VUUR! Met vuur kun je namelijk koken, het warm krijgen, licht maken in het donker, een groot gezellig kampvuur maken en nog zo veel meer en dat willen wij jullie deze vergadering graag doen leren kennen. Trek dus die scoutskledij aan en vertrek in groten getale naar de wei! Hopelijk tot snel!

Ziezo de maand zit er weer op! Hopelijk vonden jullie deze themamaand heel leuk en hebben jullie veel bijgeleerd over de vier grote natuurelementen! We gaan nu onze laatste scoutsmaand in voor het kamp en we hebben nog toffe dingen voor jullie in petto dus zeker komen!!

Vergeet ook zeker niet om je kapoen af te melden indien hij niet naar de vergadering kan komen, dat maakt het voor ons wat gemakkelijker de vergaderingen goed voor te bereiden!

Een stevige linker,

Toto                              Pedro                             Telde                       Zazoe                      Nala