Condacum

 

Afbeeldingsresultaat voor kapoenen

Liefste kapoentjes, de eerste maand van het nieuwe jaar is al om, maar niet getreurd er staat weer een heel nieuwe scouts-maand voor de deur!! Nu de leiding hun examens achter de rug zijn kunnen we weer een hele zondagnamiddag samen buiten spelen! Wij hebben er al ontzettend veel zin in dus zeker allemaal komen!

Zondag 4 februari: Astronautenvergadering (14.15u-16.45u)

Austronauten, ruimtevaarders, de helden van de ruimte… hebben jullie er soms ook al van gedroomd om door de ruimte te zweven tussen al de sterren en planeten? Is het jullie grote droom om over de maan te lopen? Zouden jullie graag eens willen weten hoe de aarde eruit ziet van heel ver in de ruimte?

Tijdens de vergadering leren we alles om de beste ruimtevaarder te worden en misschien komen jullie dromen wel uit…

Zondag 11 februari: Legovergadering (14.15u-16.45u)

Lego, de kleine plastiek blokjes in alle verschillende kleuren waar je alles mee kan bouwen wat je maar wil. Deze kleine blokjes staan vandaag in het teken van onze vergadering! Ben jij ook benieuwd naar wat we gaan doen? Dan moet je vandaag zeker komen!

 

 

Zondag 18 februari: Holle bolle Gijsvergadering (14.15u-16.45u)

Holle Bolle Gijs, misschien kennen jullie hem wel, het kleine dikke mannetje dat ontzettend veel kan eten en nog steeds honger heeft. Vandaag gaan wij ons ook ‘volsteken’, niet met eten, maar met ontzettend veel krantenpapier en zo gaan we allemaal met ronde bolle buiken spelletjes spelen! Hilariteit verzekerd! 

! Belangrijk: neem zoveel mogelijk krantenpapier mee als jullie kunnen, hoe meer hoe beter en ruime kledij is ook handig om veel krantenpapier in kwijt te kunnen tijdens de vergadering!

 

Zondag 25 februari: Kip en eivergadering (14.15u-16.54u)

Tok, tok, tok… Wat was er het eerst, de kip of het ei? Komen jullie het vandaag mee met ons uitzoeken? Vandaag spelen we enkel spelletjes in het teken van de kip en van het ei. Dit wordt zeker een fantastische dag dus zeker komen!

 

 

 

 

Oooh, februari is al gedaan. Maar niet getreurd, ook volgende maand zijn we er weer bij met nieuwe topvergaderingen! Wees er dus zeker bij. Vergeet  zeker geen seintje te geven indien je niet kan komen via kapoenen@scoutskontich.be. Ook kan je hier steeds terecht voor vragen. Tot in maart!

Dikke knuffels van jullie kapoenenleiding

Zazoe – Veva – Xebo – Rikki – Kora

Afbeeldingsresultaat voor kapoenen

Elaba allerliefste kapoenen, 2017 is voorbijgevlogen en nu staat 2018 al aan de deur! En ook dit nieuwe jaren vliegen we er al meteen in met geweldig leuke vergaderingen en fijne spelletjes. Maar opgelet! Deze maand gaan de vergaderingen niet op de normale uren door, omdat jullie leiding jammer genoeg moet studeren. Wij hebben er alvast énorm veel zin in om 2018 met een knaller van formaat in te zetten, hopelijk jullie ook!

Vrijdag 5 januari van 18u30 tot 20u30: Vuurvergadering

Oeh spannend… Vuurvergadering! Fakkels, vuurspuwende draken, gezellig zitten rond een kampvuur… Zijn jullie ook zo benieuwd naar wat deze vergadering in petto heeft? Kom dan zeker af om de eerste vergadering van het nieuwe jaar vurig in te zetten!

 

 

 

 

Zondag 14 januari van 10u tot 12u: Filmontbijt

Wie houdt hier nu niet van? Gezellig samen een filmpje kijken en ondertussen genieten van een heerlijk ontbijt waar de leiding voor gezorgd heeft. Jullie mogen van thuis enkele films meenemen, zodat we veel keuze hebben over wat we gaan zien!  Kom gerust in pyjama en met een slaapzak of dekentje meegenieten van deze knusse zondagmorgen. Vergeet ook zeker geen 3 euro mee te nemen.

 

 

 

 

Vrijdag 19 januari van 18u30 tot 20u30: Zaklampvergadering

‘s Nachts stiekem nog een stripboek lezen met de zaklamp, op wilde avonturen gaan in het donker, geweldige avondspelletjes spelen op de scouts,… Wat je allemaal wel niet kan doen met een zaklamp! Vergeet zeker je zaklamp niet mee te nemen naar deze lichtgevende vergadering!

Vrijdag 26 januari van 18u30 tot 20u30: Droomvergadering

1, 2, 3, 4, 7851 schaapjes! Komen jullie gezellig mee schaapjes tellen en dromen op deze heerlijke droomvergadering? Wij zijn enorm benieuwd naar jullie grootste dromen, dus denk er maar eens goed over na! Op deze vergadering maakt geen enkele nachtmerrie een schijn van kans!

 

 

 

 

Jammer maar helaas was dit het voor deze maand. Wat hebben we 2018 goed ingezet! Vergeet zeker geen mailtje te sturen als je niet kan komen via kapoenen@scoutskontich.be en hier kan je ook altijd terecht voor vragen.

Dikke knuffels van jullie kapoenenleiding

Xebo
Zazoe
Kora
Rikki
Veva

 

 

 

 

 

Hey kapoenen! November was een superleuke maand maar december gaat nog beter worden. Het is de maand van Sinterklaas en de Kerstman dus dat gaan we al zeker vieren! Wij kijken er al naar uit. Dus kleed jullie allemaal lekker warm aan en speel met ons mee. Let wel op: de laatste twee vergaderingen zijn niet op zondagmiddag maar op vrijdagavond. Tot dan!

Zondag 3 december van 14u15 tot 16u45: Sinterklaasvergadering:

Joepie! De Sint is in het land en dat laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan.Vandaag gaan we hem ontvangen en  laten we zien wat voor brave kapoenen we allemaal zijn. Wie weet heeft hij wel wat lekkers bij voor ons dus allemaal braaf zijn en komen is de boodschap!

Afbeeldingsresultaat voor sinterklaas

Zondag 10 december van 14u15 tot 16u45: Soepverkoop:

Hmmm, tomatensoep, groentensoep, kervelsoep, kapoenensoep! Daar houdt toch iedereen van en het is ook nog eens gezond! Vandaag zullen we de soep verkopen die de leiding gemaakt heeft. Wij kijken er al watertandend naar uit!

Afbeeldingsresultaat voor panoramix

Zondag 17 december van 14u15 tot 16u45: Zomervergadering:

Brrrrr, het begint al heel koud te worden hier dus om dat te vergeten is het vandaag zomervergadering. We doen alsof we op een warm tropisch eiland zitten en door onze leuke spelletjes en grote kapoenenliefde krijgt iedereen het lekker warm.

Gerelateerde afbeelding

Vrijdag  22 december van 18u30 tot 20u30: Kerstfeestje!!!:

How How Hoooow! Het is bijna Kerstmis, dit is de meest gezellige periode van het jaar waarin je de feestdagen viert met je familie. Aangezien wij één grote kapoenenfamilie zijn konden wij het natuurlijk niet laten dit ook met jullie te vieren. Misschien gaan we wel ergens op bezoek, wie weet … .Het wordt één groot feest en een vergadering om nooit te vergeten.

Afbeeldingsresultaat voor kerstfeest

Vrijdag 29 december: geen vergadering

Helaas, vanavond geen vergadering! Geniet maar volop van jullie vakantie, terwijl de leiding volop met hun neus in de boeken zitten… 😉

Spijtig, spijtig , spijtig, maar december zit er nu al op en de laatste vergadering van het jaar is een feit . Je hoeft niet verdrietig te zijn want in januari zijn er terug een hoop toffe vergaderingen die zeker de moeite gaan zijn. Wij hopen dat jullie er bij gaan zijn om mee met ons plezier te maken. Vergeet ook zeker geen mailtje te sturen als je niet kan komen via kapoenen@scoutskontich.be. Je kan hier ook altijd vragen stellen. Tot in januari!

veel knuffels van jullie kapoenenleiding,

Afbeeldingsresultaat voor sneeuwman olaf                 Afbeeldingsresultaat voor rendier kerst                              Gerelateerde afbeelding                      Gerelateerde afbeelding                Afbeeldingsresultaat voor kerstmis elf

Rikki                                                  Zazoe                              Veva                                  Kora                                   Xebo

Afbeeldingsresultaat voor kapoenen

Hey kapoenen! Vonden jullie het al leuk in oktober? Wij alvast wel en daarom hebben we een reeks super leuke vergaderingen voor jullie klaar staan!

November staat weer voor de deur, wat wil zeggen dat onze supergezellige winternacht eraan komt! Daarnaast hebben we ons eerste weekend in november, wat je zeker niet wil missen! Let dus wel op naar de dagen en uren, want die zullen soms iets anders zijn in november. Lees zeker verder als je alles wil weten over onze geweldige vergaderingen!

Zondag 5 november van 14u15 tot 16u45: Hond- en katvergadering:

Welke vind jij het leukst? Hou jij meer van de kwispelende, onderdanige en vooral lieve honden? Of heb
jij liever een aaibare, spinnende, eigenwijze kat? Vandaag gaan we voor eens en voor altijd uitzoeken wie nu eigenlijk echt de mens zijn trouwste vriend is. Deze eeuwigdurende discussie gaan we uitvechten in een epische strijd tussen de katten en de honden. Aanwezig zijn is dus de boodschap!

Zondag 12 november van 14u15 tot 16u45: Dessertjesvergadering:

Deze vergadering draait om het voor velen favoriete deel van de maaltijd: dessert! Ijsjes, taartjes, cake,
koekjes,… vandaag gaan we ze lekker opsmullen! Njam njam caaake…🍨🍩🍪🎂🍰🍫🍦😋😋😋. O sorry, ik geraakte even afgeleid 😊! Opdat we niet allemaal met buikpijn naar huis gaan, gaan we onze dessertjes verdienen met supervette spelletjes die je ongetwijfeld veel eetlust zullen opleveren. Vergeet zeker geen dessertje mee te nemen, anders zal er niet veel te smullen zijn

Zaterdag 18 november van 17u  tot zondag 19 november 12u: Minionweekend:

De uitnodiging voor het minionweekend vind je hier.

Zaterdag 25 november van 19u00 tot 20u30: Winternacht:

Vandaag gaan we onszelf lekker opwarmen, zodat we geen kou hoeven te lijden in deze koude winternacht. Dit doen we door hartverwarmende spelletjes te spelen met heel de groep en daarna gezellig aan een kampvuurtje te zitten. Ons keicool bouwwerk wil je ook zeker gezien hebben, dus wees er zeker bij! Voor wie niet zo goed gelezen heeft: deze vergadering vindt plaats op een zaterdagavond!!

Oooh, november is al gedaan. Maar niet getreurd, ook in december hebben wij een reeks topvergaderingen voorbereid! Wees er dus zeker bij. Vergeet tot slot zeker geen seintje te geven indien je niet kan komen via kapoenen@scoutskontich.be. Ook kan je hier steeds terecht voor vragen. Tot december!

Een dikke groepsknuffel van jullie leiding,

Veva                        Kora                        Xebo                       Zazoe                      Rikki

 

 

Afbeeldingsresultaat voor kapoenenHeyhey liefste kapoenen

Na een eerste maand vol spelen en plezier zijn jullie hopelijk helemaal klaargestoomd voor het komende scoutsjaar. Ook in oktober vliegen we er weer in met enkele supertoffe vergaderingen!!! Benieuwd wat wij deze maand voor jullie in petto hebben? Lees dan zeeeeeeeeeker verder!

Zondag 1 oktober: geen vergadering!!!

Ja ja, jullie lezen het goed… Vandaag vindt er geen vergadering plaats, want de leiding gaat zelf op weekend! Maar niet getreurd, volgende week zijn we er weer!

Zondag 8 oktober van 14u15 tot 16u45: vriendjesvergadering

Wederom een iets specialere vergadering, want vandaag mogen jullie al jullie vriendjes meenemen naar de scoutswei!!! Heb jij je beste vriend (of neefje, buurjongen…) altijd al eens willen laten zien wat wij zoal uitsteken op een zondagnamiddag? Dan is vandaag de ultieme kans! Neem dus een vriendje mee of twee en wie weet overtuigen we ze wel om te blijven en onze groep te vervoegen! Spannend!!!

Zondag 15 oktober van 14u15 tot 16u45: stratego

Stratego kennen jullie misschien wel van bij de gezelschapsspelletjes thuis, maar hoe gaat dit leuke spel er op de scouts aan toe??? Misschien kan jij wel heel goede spion zijn en de vlag van het andere team veroveren? Of wie weet kan jij met de bom al de spelers van de andere ploeg verslagen? Kom het zeker ontdekken op de scoutswei!

Zondag 22 oktober van 14u15 tot 16u45: peper- en zoutvergadering

Kan jij goed tegen pikante dingen en mag het voor jou al eens wat gepeperd zijn? Of heb jij toch liever gewoon wat extra zout in je pompoensoep? Vandaag draait het allemaal rond peper en zout! Benieuwd wat je met deze twee ingrediënten allemaal kan doen? Wij ook!!! Afspraak om kwart na twee op de wei!

Zondag 29 oktober van 14u15 tot 16u45: halloweenvergadering

Boeeeehoeeeeeeeh!!! Ja hoor, het is weer die tijd van het jaar! Pompoenen en heksen, vampieren en weerwolven…kortom: HALLOWEEN! Laat jij al eens graag je mama verschieten? Altijd al willen weten wat heksen allemaal in hun kookpot steken? Of wil jij graag eens een zombie of vampier verslagen? Vandaag is je kans! Jullie mogen uiteraard ook jullie engste verkleedkleren aandoen, zodat we helemaal in de Halloweensfeer kunnen verdrinken!!!

Voilà, dat was het weer voor deze maand. Hopelijk hebben jullie er even hard van genoten als wij! Maar hey, november staat voor de deur en wij hebben van horen zeggen dat ook hier enkele topvergaderingen plaatsvinden alsook een eerste weekend!!! Meer info daarover volgt nog. Verder vragen wij de ouders wederom iets te laten weten als uw zoon niet kan komen en naam in truien en t-shirts te schrijven!!! Tot volgende maand!

Dikke knuffels van de kapoenenleiding

Veva                                    Rikki                         Kora                                 Xebo                        Zazoe