Condacum

Afbeeldingsresultaat voor kapoenen

Dag beste kapoenen! Hebben jullie een leuke vakantie gehad? Ik ben zeker van wel! Spijtig genoeg loopt ook de zomervakantie tot een einde, maar niet getreurd, vanaf september kunnen jullie weer elke week op de scouts komen spelen en nieuwe vriendjes te maken. Wij kijken er al enorm hard naar uit en wij hopen jullie ook! September is al meteen een toffe en speciale maand, dus let zeker goed op wat je moet meenemen en wanneer je op onze geliefde scoutswei moet zijn. Tot dan!

Zaterdag 8 september van 14u30 tot 16u: Kick Off

Net als elk jaar beginnen wij ons scoutsjaar met de befaamde Kick Off, dat is een knaller van een evenement waarbij we kennis maken met elkaar en dus jullie ook je nieuwe leiding ontmoeten. Er zijn veel leuke activiteiten op deze prachtige dag en na de leidingsvoorstelling zetten wij ons ook even apart om al jullie vragen te beantwoorden. Misschien hebben jullie de flyer al wel kunnen bekijken, daar staat alle belangrijke informatie op. Deze flyer kan je ook op onze site terugvinden. Hopelijk tot dan!

Zondag 16 september van 12u tot 17u: Openingsvergadering

Na de Kick off zijn we er helemaal klaar voor, we gaan van start met een geweldige openingsvergadering met de hele groep. Dat kan niet anders dan een topdag worden! Wat je precies moet meenemen en wanneer je waar moet zijn verschijnt hier binnenkort maar we kunnen al met zekerheid zeggen dat het een geweldige vergadering gaat zijn.

Zondag 23 september van 14u15 tot 16u45: Welkomstvergadering

Vandaag gaan we elkaar beter leren kennen door heel leuke spelletjes te spelen! Wij kunnen ons geen betere manier voorstellen om de nieuwe kapoenen te verwelkomen. Deze vergadering is de ideale starter voor een jaar om nooit te vergeten.

Zondag 30 september van 14u15 tot 16u45: Monstervergadering

Dit jaar is een speciaal en uniek jaar, onze scouts bestaat namelijk 100 jaar! Doorheen het jaar gaan we dit vieren met veel toffe activiteiten en evenementen, maar vandaag gaan we al starten met de vergadering monsterlijk leuk te maken zodat we ook dit monsterlijk speciale jaar goed kunnen inzetten. Verkleed komen als monster zou deze dag nog beter maken denken jullie dat ook niet? Wij zien jullie graag komen op deze toffe dag. Tot snel!

Jammer maar helaas zit de eerste maand er alweer op, snif, maar al goed komen er nog veel leuke maanden aan om elke zondag veel plezier te maken. Als jullie vragen hebben mogen jullie ons altijd een mailtje sturen(kapoenen@scoutskontich.be). Als jullie kapoen er op zondag niet bij kan zijn zouden wij jullie vragen om zeker een berichtje te sturen, ofwel via mail of telefoon( de gsm- nummers van de leiding vinden jullie terug op de site). Als laatste zouden wij willen vragen om de naam van jullie kapoen in zijn kleren te schrijven, dat is heel handig aangezien er wel eens iets wordt kwijtgespeeld. Alvast bedankt en tot in oktober! Wij hebben er waanzinnig veel zin in!!!

Een stevige linker van de kapoenenleiding

Afbeeldingsresultaat voor vraagteken     Afbeeldingsresultaat voor vraagteken Afbeeldingsresultaat voor vraagteken   Afbeeldingsresultaat voor vraagteken geel Gerelateerde afbeelding

Afbeeldingsresultaat voor kapoenen

Dag allerleukste Kapoenen! Jammer maar helaas is de laatste maand van dit scoutsjaar  alweer aangebroken… We gaan er dan ook voor zorgen dat juni een fifafantastische maand wordt! En uiteraard hebben we ook nog het kamp om naar uit te kijken! Joepie!
Maar opgelet! De vergaderingen zijn weer net ietsje anders, aangezien jullie leiding examens heeft, snifsnif. Wij kijken er alvast enorm naar uit om van deze laatste maand een knaller van formaat te maken!

Vrijdag 1 juni van 18u30 tot 20u30: wieltjesvergadering

Fietsen, rollerskaten, steppen, skateboarden,… Vandaag kan het allemaal! Neem jullie leukste wieltjesvoertuig mee naar deze sportieve, rollende vergadering!

Vrijdag 8 juni van 18u30 tot 20u30: stokkenvergadering

Geef maar toe, jullie spelen allemaal wel eens graag met stokken! Wanneer het al dan niet mag van de leiding. 😉 Deze vergadering is dat gelukkig wel heel de tijd toegestaan! Jippie, nog een extra reden om te komen dus!

Vrijdag 15 juni van 18u30 tot 20u30: muziekvergadering

Vrolijke vrolijke vrieeeenden, vrolijke vrienden dat zijn wij! Hebben jullie er ook zoveel zin in om gezellig mee te komen brullen op gigageweldige liedjes? Wij alvast wel!!! Smeer jullie keeltjes alvast maar in, want het gaat een gigagezellige boel worden vanavond!

Zondag 24 juni van 12u tot 17u: slotvergadering

Hier is ie dan, de allerallerlaatste vergadering van dit scoutsjaar… ☹ *pinkt een traantje weg*  Maar niet getreurd liefste Kapoenen, deze vergadering wordt fantastisch, groots, geweldig en enorm plezierig! Alle informatie omtrent deze vergadering zal jullie nog worden meegegeven via brief! Zijn jullie al even benieuwd als ons?

De uitnodiging voor de slotvergadering (voor moest je kapoen die niet op papier hebben ontvangen 🙂 : 

Allerliefste kapoenen,

De leiding is blij en droevig tegelijk. We zijn droevig omdat het alweer de laatste vergadering van het jaar is, maaaar dat betekent ook dat het kamp nu wel heel dichtbij komt, en dat maakt ons reuzeblij!!! Voor we binnenkort op kamp gaan is er dus eerst nog een knaller van een slotvergadering!

Op zondag 24 juni verwachten wij jullie om 12 uur op de scouts voor een vergadering tot 17 uur. Neem zeker 3 euro mee. Eten en drinken moeten jullie niet meebrengen want de leiding zorgt voor een lekker (na)middagmaal en voldoende drinken. Moeten we jullie nog vertellen dat dit een TOPvergadering wordt?!  Hopelijk tot dan!

Een stevige linker,

Rikki                Kora                 Veva                 Xebo                Zazoe

Woensdag 4 juli tot maandag 9 juli: SUPERHELDENKAMP

JOEPIE! We gaan op superhelden kamp! Zijn jullie er klaar voor om het onrecht in de wereld te bestrijden? Om iedereen omver te blazen met jullie straffe stoten? En bovenal: om geweldig veel plezier te maken? Wij alvast wel!!!!! Alle informatie krijgen jullie mee met de kampbrief, hopelijk zijn jullie talrijk aanwezig, want hoe meer Kapoenen, hoe meer vreugd!

De kampuitnodiging vind je hier.

Jammer genoeg zit dit geweldige scoutsjaar er weer op… Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer met evenveel enthousiasme terug op de wei! En nog eens een laatste warme oproep om zeker te laten weten wanneer je Kapoen niet naar de vergadering kan komen.

Een super-high-five van jullie leiding!

SUPERRIKKI
SUPERZAZOE
SUPERKORA
SUPERXEBO
SUPERVEVA

Hellooooow kapoenen! April was een knaller van een maand maar we kunnen jullie garanderen dat mei nog beter zal worden. Het is de maand van mooi weer en alles staat in bloei waardoor wij nog meer zin hebben om onze zondagnamiddag met jullie door te brengen. deze maand is daarom ook uiterst geschikt om de wereld rond te reizen en verschillende werelddelen te bezoeken samen. Wij staan paraat, jullie ook?

Zondag 6 mei van 14:15 tot 16:45: Chinavergadering

Vool mij glaag lijst alstublieft. Mopje, wij zijn helemaal geen chineesjes maar deze zondagnamiddag begeven wij ons allen te samen naar het verre China. Wij hebben gehoord dat ze daar staan te springen om ons te ontvangen en dat ze klaar zijn om samen met ons spelletjes te spelen op de chinese manier. Wij hopen dan ook dat jullie allemaal mee gaan komen om er een leuke dag van te maken.

Zondag 13 mei van 14:15 tot 16:45: papavergadering

Hoeraa!!! We zetten de maand mei al meteen in met één van de leukste vergaderingen van het jaar. Het is papa vergadering dus nodigen wij alle papa’s uit om eens mee te komen spelen samen met ons op de scoutswei. Samen spelen en ravotten met de papa’s, dat kan toch alleen maar leuk worden. Wij en onze papa’s kijken er alvast naar uit!

Zaterdag 19 mei van 19:30 tot 20:30: Kampinfoavond

Op deze mooie zaterdagavond verwachten wij jullie met jullie ouders tussen 19:30 en 20:30 voor het ontvangen van de kampuitnodiging en een woordje uitleg over ons geweldige kamp komende juli. Dit is ook meteen een goede moment voor de ouders om nog vragen te stellen aan ons in verband met het kamp. Spannend he!! Tot dan!

Zondag 20 mei van 14:15 tot 16:45: Australië vergadering

Deze zondagnamiddag gaan we naar de andere kant van de wereld, namelijk naar Australië. Wij dromen ervan om hier op reis te gaan dus hebben we besloten het meteen te doen deze middag. Dit is het land van de kangoeroes maar ook van krokodillen en Nemo. Australië is ook één van de warmste landen dus smeer u maar goed in en kom mee genieten van het zonnetje, Joepieee!  

Vrijdag 25 mei van 18:30 tot 20:30: Amerika vergadering

YEAH, op deze speciale vrijdagavond steken we de zee over en trekken we naar Amerika. Je vindt er alles terug: Indianen, cowboys, casino’s, bossen, filmsterren en dan hebben we het nog niet eens gehad over Zuid- Amerika. Er is zo veel te verkennen en dus beloven wij dat het een prachtige vergadering gaat worden om nooit meer te vergeten.

Snif snif, mei zit er alweer op. Wij vonden het heel leuk en wij hopen jullie ook. Hoe dan ook, je hoeft niet te treuren want er staat al een volgende maand vol leuke spelletjes en activiteiten op het programma. We willen er nog even bij zeggen dat het zeer handig is om je naam in je hemd of op uw das te schrijven aangezien er veel kwijt worden gespeeld tijdens onze leuke spelletjes.Wij hopen dat jullie met hopen aanwezig gaan zijn om onze zondagnamiddag mee in te kleuren en op te fleuren. Als je er jammer genoeg niet bij kan zijn laat je het ons maar weten via een mailtje. Wij hebben er al waanzinnig veel zin in.

Een stevige linker, de kapoenenleiding.

        

Rikki-Kora-Veva-Zazoe-Xebo

Afbeeldingsresultaat voor kapoenen

Heyo kapoenen! Vonden jullie maart een beetje tof? Wij zeker wel en dus zullen we er voor zorgen dat april een even spetterende maand wordt! Alhoewel april een iets rustiger maandje is, wacht ons wel een hoop superleuke  vergaderingen, waaronder ons opendeurweekend! Een heel weekend op de scouts plezier maken, wat kan je nu nog meer wensen… Daarbovenop is de    lente nu weer volop in het land en is dat dus reden te meer om gezellig buiten     spelletjes te komen spelen op de scouts!

Zondag 1 april: geen vergadering 🙁 :

Spijtig genoeg gaat de vergadering vandaag niet door omdat wij allemaal dringend paaseitjes moeten gaan rapen!

Zondag 8 april: geen vergadering 🙁 :

Ook vandaag zal de vergadering niet doorgaan, aangezien de leiding voorbereidingen moet maken voor ons opendeurweekend van volgende week.

Zaterdag 14/04 en zondag 15/04: opendeurweekend:

Dit weekend houdt onze scouts zijn opendeurweekend! Het thema is piraten, dus zoek al maar je mooiste ooglapje en coolste houten been uit opdat je mee kan varen met stoere scoutsboot!

Zaterdag verwachten wij jullie om 19u op de wei om mee ons opendeurweekend te openen. Dit duurt tot 20u. De toog gaat reeds open om 19u, dus ouders hoeven niet meteen naar huis te gaan.

Zondag beginnen we met onze activiteiten om 12u! Dan testen we alles uit dat de leiding voor jullie gebouwd heeft, spannend… Dit duurt tot 16u. Zondag moet je geen lunchpakket meenemen, maar wel €3 voor een lekker hapje. Ook niet-scouts kunnen vanaf 13u komen genieten van een heleboel activiteiten. Nodig dus gerust al je vriendjes en familie uit.

Aan leden en hun ouders (of andere familieleden) die graag willen komen eten: vergeet je zeker niet in te schrijven voor het ODD-restaurant via het Facebookevenement of via de folder op  onze website.

Zondag 22/04 van 14u15 tot 16u45: boerenvergadering:

Vandaag gaan we eens ontdekken hoe het is om een echte boer te zijn. Groenten planten, koeien melken of gewoon lekker in de modder als een varkentje, na vandaag is dit voor jouw geen geheim meer! Kom dus fijne spellen spelen, liefst op klompen en in een overall 😉 !

Zondag 29/04 van 14u15 tot 16u45: leidingswissel:

Vandaag is het een speciale vergadering, jullie zullen namelijk een keertje de capaciteiten van een andere leidingsploeg op de proef kunnen stellen! Maar niet getreurd, wij blijven op de wei, voor moesten jullie ons toch plots heel erg missen ;-). Zeker komen is dus de boodschap!!

Maar ho, is april nu ook al gedaan… Gelukkig komt mei eraan! Dan leggen alle vogels een ei en zijn alle papa’s heel blij want dan mogen zij ook eens komen meespelen! Ook maken we de rest van de maand een reisje rond de wereld… Laat dus zeker iets weten indien je niet kan komen! Alhoewel het in mei meestal warm is, kan het soms wel eens flink stort-  regenen. Vergeet dus zeker geen regenjas, aangezien wij meestal buiten blijven, in weer of wind. Tot dan!

Een dikke high five en een stevige linker van jullie leiding

Afbeeldingsresultaat voor kapoenen

Ooooh jammer maar februari zit er al weer op… Gelukkig staat er al een nieuwe maand voor de deur waarin het zonnetje nog meer gaat schijnen dus we zien jullie in maart graag terug!

Zondag 4 maart: Instuif (14.15u-16.45u)

Vandaag gaan we ons lekker uitleven (en lekker smullen) op de jaarlijkse Instuif van de gemeente! We verzamelen gewoon op de scoutswei waarna we samen naar de tekenschool wandelen. Zeker komen is de boodschap!!!

Zondag 11 maart: Piratenvergadering (14.15u-16.45u)

Piraten of zeerovers, jullie zullen ze ongetwijfeld kennen. Deze sterke mannen en vrouwen schuimen de grote wateren af op zoek naar grote buiten. Op hun wilde tochten maken ze verschillende avonturen mee en moeten ze strijden tegen andere piraten om zo de grootste buit te kunnen bemachtigen. Hebben jullie ook al zin om zo’n groot avontuur mee te maken? Dan moeten jullie deze zondag zeker komen!

Vrijdag 16 maart (19uur) tot zondag 18 maart (12uur): Safariweekend

Joepieee het is weer tijd voor een weekend! Deze keer is het een volledig weekend van vrijdagavond tot zondagmiddag en het is niet zo maar een weekend, maar een heus safari-weekend. Het belooft dus een leuke beestenboel te worden, zeker allemaal komen!

De uitnodiging met alle info vind je hier.

Zondag 25 maart: Mini-maxivergadering (14.15u-16.45u)

Vandaag spelen we zij aan zij spelletjes met de verkenners. Samen met deze grote, stoere maar zeker heel lieve verkenners gaan we de hele namiddag vullen met leuke spelletjes. Laat jullie zeker niet afschrikken vandaag, maar laat jullie maar eens goed verwennen door deze jongens!

Oooh, maart is al gedaan. Maar niet getreurd, ook volgende maand zijn we er weer bij met nieuwe topvergaderingen! Wees er dus zeker bij. Vergeet  zeker geen seintje te geven indien je niet kan komen via kapoenen@scoutskontich.be. Ook kan je hier steeds terecht voor vragen. Tot in april!

Dikke knuffels van jullie kapoenenleiding

Xebo – Rikki – Zazoe – Veva – Kora