November

CORONA UPDATE: Door de nieuwe maatregelen zullen de vergaderingen niet meer doorgaan (tot wanneer weten we zelf nog niet). Daarom voorzien we een online alternatief. Elke week kunnen jullie onder elke vergadering dit nieuwe alternatief vinden.

Voor meer info wijzen we u door naar de hoofdpagina.

November brrrr, de dagen beginnen wat natter en kouder te worden. Maar niet getreurd, elke zondag kunnen jullie je komen verwarmen op onze scoutswei! Met wat meeval kan ook onze befaamde Winternacht doorgaan. Daar duimen we met zen allen voor ?.Wat wel zeker doorgaat zijn de vergaderingen, waar we jullie met zen allen verwachten om samen te ravotten! Let ook op : de uren zijn veranderd zodat we langer kunnen spelen!

Zondag 1 november : Halloweenvergadering

Trick or treat! Vandaag vieren we het meest angstaanjagende feest van het hele jaar. In wat kom jij verkleed ? De duivel, Mummie, heks, Dracula of een monster ? De opties zijn eindeloos! Oe als Heks verkleed, wie wil dat nu niet zien ? Kom dus zeker af om te gezellig te griezelen met zen allen.

Zondag 8 november : Vredevergadering

Jammer genoeg mogen onze vergaderingen niet meer doorgaan… Omdat we jullie nog steeds willen motiveren om buiten te komen, hebben we een heuse speurtocht doorheen het dorp van Kontich georganiseerd! Deze kan je doen met je gezin, broer, tante, opa,… Je krijgt een hele zondag de tijd om deze speurtocht te volbrengen! Hopelijk kunnen jullie op deze manier toch nog een stapje in de wereld zetten! Het startpunt ligt op de Scoutsweide en als tipje van de sluier kunnen we meegeven dat je de enveloppen moet zoeken! Veel succes!

Zorg zeker dat je op deze speurtocht een (voet)bal en een gsm of fototoestel meehebt. Deze kunnen van pas komen bij de opdrachten die jullie onderweg zullen krijgen!

Zondag 15 november : Vergeten-groenten-vergadering

Hoe kan het nu dat er groenten vergeten worden denken jullie nu waarschijnlijk ? Er zijn nu eenmaal zo veel verschillende soorten groenten, dat je soms gewoonweg de tel kwijt raakt! Ooit al gehoord van savooiekool of een koolraap ? Vandaag gaan we de koolrabi’s en de paksoi van deze wereld het respect geven dat ze verdienen! Warm je smaakpapillen maar al voor om vandaag groentjes te proeven die je nog nooit hebt mogen proeven. Dit kan dus perfect van thuis uit. Wat je moet doen staat hieronder in het document!

Hier een opwarmertje : Welke groente zien we hier ?

Zondag 22 november : Holle-Bolle-Gijs vergadering

Heb je wel gehoord van de hollebollewagen

Waar die hollebolle Gijs op zat?

Hij kon schrokken, grote brokken

Een koe en een kalf en een heel paard half

Een os en een stier en zeven tonnen bier

Een schip vol rapen en een kerk vol schapen

En nog kon Gijs van de honger niet slapen! “

Een scoutsjaar zou geen scoutsjaar zijn zonder een legendarische Holle-Bolle-Gijs vergadering. Wat doe je aan ? Super grote kleren van je mama/papa/grote broer… . Nu we niet op de wei kunnen spelen, kunnen jullie je thuis uitleven. Hoe je dat moet doen, vind je hieronder in het document!

Zaterdag 29 november : Winternacht

Heb jij ook zoveel zin om aan een gezellig vuurtje te zitten? Om buiten te ravotten? Om spekpatatjes te eten en daarna nog vele marshmallows? Jaja, wij ook… Daarom hebben we voor jullie een online versie van onze geweldige winternacht gemaakt! Hopelijk kunnen jullie op deze manier de sfeer van dit befaamde evenement bij jullie thuis creëren. Veel plezier en geniet ervan!

Sfeerfotootjes van de online vergaderingen mogen steeds worden doorgestuurd naar welpen@scoutskontich.be

Ne stevige linker