Oktober

Hey allerbeste Tonca’s! Oktober staat weer voor de deur, wat betekent dat de herfst in het land is en onze wei stilaan verschillende tinten rood, geel en bruin begint te kleuren. Bovendien gaan we deze maand op ons eerste weekend, jahoeeee! ‘t Zal wel zijn dat het weer een topmaand wordt!

Zondag 4 oktober van 14u tot 17u: Tongtwistervergadering:

Vandaag gaan we het onmogelijke toch gewoon proberen uit te spreken. Hieronder al wat opwarmertjes:

  1. Wat was was voordat was gewassen was? voordat was gewassen was, was was ongewassen was.
  2. De zakkenrollende zakkenroller rolde een andere zakkenrollende zakkenroller zijn zakken.
  3. De tekkel tackelde de tekkel, maar toen de tekkel de tekkel tackelde, tackelde de getackelde tekkel de tackelende tekkel terug.

Zondag 11 oktober van 14u tot 17u: Eekhoornvergadering:

Deze rosse beesten springen in deze tijd van het jaar hyperactief door de boomtoppen op zoek naar noten en bessen voor hun winterslaap. Vandaag komen we te weten wie van jullie de grootste wangzakken heeft en wie er even hyperactief is als een eekhoorn. Wij zijn alvast benieuwd! Jullie toch ook?


Vrijdag 16 tot zondag 18 oktober: DE MOLWEEKEND!

Lees snel de uitnodiging om meer te weten te komen over het weekend! Klik daarvoor op de onderstaande knop. Daar vindt je ook het rekeningnummer waar de kostprijs van het weekend op gestort mag worden, liefst voor 9 oktober.


Zondag 25 oktober: Strategovergadering!

Vandaag is het tijd voor een goede ouwe klassieker: stratego! Breek jullie breinen al maar vast over hoe jullie je kamp ondoordringbaar zullen maken, op welke maffe plekken je de vlag deze keer gaat verstoppen, en welke snode tactieken je zal uitvoeren om het spel te winnen. Het snuggerste team wint, dat staat vast, maar wie er in dat team zal zitten? Daarvoor kom je best gewoon af 🙂 !


Zo, dat was het dan voor oktober. Dat was weer tof heeeee?! In november wordt het weer wat kouder en donkerder, maar niet getreurd want onze Winternacht vindt dan ook plaats! Tot dan!

Vergeet niet dat de je de toncawet moet kennen! Daarom staat hij hieronder nog eens opgeschreven:

Wij zijn tonca’s.

Samen trekken wij op avontuur en wagen ons op onbekende jachtvelden.

Op deze grote tocht tonen wij respect voor de natuur en de wonderen van moeder aarde.

Tonca’s leven in verbondenheid met andere indianenstammen: dit broederschap geeft ons de kracht nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Ook is het de bedoeling dat je in uniform naar de vergaderingen komt. Vergeet niet af te melden wanneer je niet kan komen!

Een stevige linker(elleboog) van