Notice: Undefined offset: -1 in /customers/a/f/f/scoutskontich.be/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 325
Online techniekenvergadering

Dag beste Altena’ers! Jammer genoeg moeten jullie vandaag thuisblijven. Maar wij hebben speciaal voor jullie een klein alternatief voorzien. Laat ons er meteen invliegen!

Openen:

Roep je patrouillekreet en zeg de Toncawet op.

Welkom op de online techniekenvergadering. Wij kunnen ons inbeelden dat jullie er al lang naar uitkeken om eindelijk te leren sjorren en vuur maken. Hoewel dit voor jullie dus voor een volgende keer zal zijn om het met echt Scoutsmateriaal te doen, zullen we jullie deze keer alvast thuis leren sjorren. Daarvoor hebben we al een tijdje geleden enkele filmpjes gemaakt. Je kan ze hieronder vinden:

Totempaal ontwerp:

Aangezien wij Tonca’s zijn, en dus ons als echte Indianen op vele avonturen op allerhande jachtvelden wagen, hebben we toch ook een totempaal nodig. Jullie mogen even doorgeven van wat er volgens jullie allemaal op zo’n totempaal moet staan. Maak er een tekening van, of geef een lijstje door van je top 3 van wat er op moet. Dit mag je doorsturen naar toncas@scoutskontich.be . Wij hebben met de leiding wel het plan dit ook echt te realiseren, maar daarvoor hebben we een geschikt stuk hout nodig. Laat het ons weten indien jullie thuis een denken een geschikte boomstronk te hebben liggen.

Scoutsmaquette maken:

Jullie hebben ze allemaal vast al wel eens gezien: de maquettes die steeds vooraan in de constructies van de Winternacht staan. In feite is het helemaal niet zo moeilijk om dit thuis zelf te proberen maken! Hoewel wij op de Scouts met stokjes werken die overeenkomen met de lengte van de balken die we hebben, kan je thuis zelf ook tandenstokers gebruiken om zelf te proberen maken. Je kan de tandenstokers aan elkaar vastmaken met behulp van rekkertjes. Dit gaat iets minder gemakkelijk als met de stokjes die we op de Scouts hebben, maar moet zeker nog wel lukken. Pak liefst zo klein mogelijke rekkertjes, dan ga je die minder keer rond de tandenstokers moeten wikkelen om een stevige verbinding te creëren. De rekkers maak je zoals op de foto aan elkaar vast.

We hebben jammer genoeg geen foto’s van die maquettes. Daarom hieronder nog eens het filmpje van alle constructies op de 100ste verjaardag van onze Scouts voor wat inspiratie op te doen.

Jullie mogen ook die constructies naar ons doorsturen als jullie willen.

Bouw iets!

Dat is hoe de laatste opdracht luidt. Misschien wat vaag denken jullie nu, maar eigenlijk is er niet meer uitleg nodig. Bouw in je tuin/living bijvoorbeeld een kamp van lakens, wasknijpers, stoelen en kussens. Veel plezier ermee!

Afsluiten

Dat was het dan voor deze week, we zien jullie weer terug wanneer het jullie weer is toegelaten! Tot snel dus!

Vergeet natuurlijk niet je patrouillekreet te roepen, maar vergeet vooral niet dat…

TZAL WEL

ZIJN!!!!!

Virtuele knuffels van jullie leiding