START VERGADERINGEN 7 MAART

14h45 – 15h00: Jvk’s en Vk’s arriveren en bereiden vergadering voor

15h00 – 17h00: Jong Verkenners en Verkenners

17h00 – 17h15: Jvk’s en Vk’s opruimen*

*= alle wc’s en klinken ontsmetten, eventueel gebruikt materiaal ook!
Rommel en afval weg.

• Werken met inschrijvingen
  • Doodles waarbij je het aantal instelt op max 10 leden. Dit is exclusief leiding. Bij elke groep van max. 10 leden staat minstens 2 leiding.
  • (Indien te weinig leiding è service springt in)
  • Deadline voor inschrijvingen (bv. Ten laatste elke week ingeschreven zijn tegen woensdag 12h00, zodat leiding zich er op kan voorbereiden)
  • Zijn met website de doodles aan het uitwerken = wordt snel duidelijk
  • Coronamaatregelen op een rij’tje

Leden tot 12 jaar:

• Max 10 personen (excl leiding)
  • Speel ALTIJD buiten; als de weeromstandigheden té slecht zijn, wordt de vergadering op tijd afgelast.
  • Het wordt sterk aangeraden aan ouders en kinderen om max 1 hobby/week te kiezen. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de ouders en leden, leiding hoeft dit niet te controleren
  • Leiding draagt ALTIJD mondmaskers, leden niet.
  • Geen overnachtingen
  • Samen eten kan, altijd buiten. Leiding eet afzonderlijk (op extra afstand). Probeer eetvergaderingen te vermijden!
  • Handen regelmatig wassen/ontsmetten

Leden van 12- 18 jaar:

• Max 10 personen (excl leiding)
  • Zowel leiding als leden dragen ALTIJD mondmasker
  • Geen overnachtingen
  • Samen eten KAN NIET. Drinken mag wel uiteraard!
  • Handen regelmatig wassen/ontsmetten

Voor leiding:

• Takraden niet op de scouts! Wel online of ergens anders!
  • Je behoudt altijd afstand van elkaar. Wees hier verantwoordelijk in.
  • Je blijft niet ‘hangen’ op de scoutswei. Na het opruimen, ga je naar huis.
  • Je ontsmet voldoende. Zie “*opruimen”.
  • Mondmasker ten alle tijde dragen!
  • Effectieve besmetting na een activiteit

• Informeer je leden, leiding en ouders (mail, site, fb,…) dat ze de (mede)leiding op de hoogte moeten brengen wanneer ze binnen de 2 dagen na de activiteit symptomen van COVID-19 hebben.
  • Is er één van de leden/leiding effectief besmet?

-Volg het advies van de behandelende arts en/of contact tracer van de persoon die effectief besmet is.

-Breng alle leden en hun ouders die met de zieke in contact zijn gekomen op de hoogte

-Verwijs eventuele pers door naar Scouts en Gidsen Vlaanderen.

• Wanneer kan je terug deelnemen aan de werking?

-Je mag uit quarantaine en de normale scouts- en gidsenactiviteiten hervatten na advies van de belandende arts/contactspeurder.

-Je moet minimaal 3 dagen symptoom vrij zijn, ook van niet-coronagerelateerde aandoeningen.

= https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/leiding/ondersteuning/leiding/corona/wat-te-doen-bij-ziekte

3) Overnachtingen

– Voorlopig mag dit nog steeds niet tem 1 april. We weten dat er normaal gezien veel weekends gepland stonden in maart. Vanaf dat dit terug kan, plannen we meteen nieuwe data zodat (zeker de jonge takken) iedereen toch nog op weekend is geweest. Dit valt nog even af te wachten…