Condacum

APRIL

De maand april, April is de vierde maand van het jaar in de gregoriaanse kalender, en heeft 30 dagen. In de oud-Romeinse kalender was het de tweede maand. De naam komt vermoedelijk van het Latijnse werkwoord aperire, dat “openen” betekent.

Vergeet niet af te bellen, sms’en, mailen als ge niet kunt komen. Dat maakt het voor ons veel aangenamer om een vergadering in een te steken! Onze nummers staan ook op de site.

Zondag 1 april: Pasen, Geen vergadering!

Ik weet dat het vandaag één april is maar dit is geen mop, het is vandaag geen vergadering! Jullie mogen vandaag dus allemaal thuis blijven om paaseitjes te rapen en pistoleekes te eten bij de bomma. Vrolijk pasen!

Zondag 8 april: Geen vergadering!

De leiding begint vandaag op te bouwen voor ne knaller van formaat. Zoals jullie allemaal natuurlijk al weten is het volgende week opendeurweekend. Rust deze week dus nog maar heel goed uit zodat jullie volgend weekend alles kunnen geven op dit prachtige evenement!

14-15 april: Opendeurweekend – Hamburgerverkoop

Piraterij is een misdrijf! Maar niet dit weekend.

Jullie worden zaterdagochtend om 10u op de wei verwacht om ons hamburgerkraam op te bouwen! Wanneer deze voorbereidingen klaar zijn mogen jullie terug naar huis. Om 19u worden jullie sowieso terug verwacht. Maak reclame bij familie, vrienden, liefkes,.. Hoe meer jullie verkopen, hoe meer extra centjes voor de special activity op kamp! Om 00u mogen jullie naar huis. Steeds welkom om nadien nog aan het kampvuur te blijven zitten. Wij hopen op jullie massale aanwezigheid, want vele handen maken licht werk!

Zondagochtend worden jullie wederom om 10u verwacht. Neem 3euro mee! Er staan verschillende activiteiten op het programma. Om 16u is de vergadering gedaan en mogen jullie naar huis.

Zondag 22 april: Grietjesvergadering

Vandaag staat helemaal in thema van de grietjes. Ziet ge een grietje zitten of had ge graag wel eens een grietje willen zijn? Dan is deze vergadering voor jullie! Dat het vandaag de opendeurdag is van de gidsen is puur toeval. En dat de tribune van de gidsen al eens is ingezakt zijn we natuurlijk ook allemaal al lang vergeten. Zeker komen dus!

Zondag 29 april: Leidingswissel

Spijtig genoeg moeten jullie ons een weekje missen. Niet getreurd, volgende vergadering staan wij er zelf weer om zoals altijd een superleuke vergadering in elkaar te flansen. Wij gaan vandaag leiding geven aan jongere leden, en jongere leiding gaat vandaag leiding geven aan jullie. Hoera!

De maand april zit er spijtig genoeg op, maar niet getreurd, er staan nog enkele maanden klaar om jullie dit jaar te entertainen.

Groetjes van jullie Vk leiding en zoals altijd: Ne stevige linker

Kwal Emilie Mozzi Jurge

MEI

Dag verkenners, we zijn alweer aan de voorlaatste maand aangekomen. Dus zet jullie beste beentje voor. Let op want deze maand zijn er weer enkele speciale dagen en uren.

Zondag 6 mei: 14u-17u: kookvergadering:

Haal de beste Jeroen Meus in jullie naar boven. Want vandaag gaan we bakken, braden, spitten, koken en afwassen.  Vergeet geen €3, bestek en gamel mee te nemen.

Woensdag 9 mei: 12u tot opbouw gedaan is: VK-Café:

Vandaag doen we wederom ons best om geld in te zamelen voor ons kamp.Wij verwachten jullie zo snel mogelijk na jullie les om 12u. Dan vliegen we er zo snel mogelijk in om alles op te bouwen. Als dit gedaan is mogen jullie overhuis om jullie even op te frissen. Want we verwachten jullie terug om 19u zodat jullie je handen uit de mouw kunnen steken. Om 24u mogen jullie dan zelf beslissen om te blijven of naar huis te gaan.

Vergeet niet jullie vrienden en ouders uit te nodigen!

Zondag 13 mei: geen vergadering:

Jullie hebben voldoende geholpen vorige week. Daarom is het geen vergadering vandaag.

Zaterdag 19 mei: Kampinfo: 19u30-20u30:

Wij verwachten jullie (en mogelijks jullie ouders) om de kampuitnodiging te overhandigen. Daarnaast kunnen jullie ouders ook nog vragen stellen aan ons mocht dit nodig zijn.

Vergeet dit zeker niet, want het zal dit jaar een zeer goed worden.

Zondag 20 mei: WC-papier verkoop: 10u-17u:

Wederom gaan jullie vandaag jullie beste beentje moeten voorzetten om geld in te zamelen voor het kamp. Neem allemaal een grote rugzak, zak, aanhangwagen, … mee om zo veel mogelijk wc-papier mee te nemen. Vergeet ook geen lunchpakket!!!!! Verwittig daarnaast ook maar al jullie familieleden dat jullie zullen langskomen!

Zondag 27 mei: recordvergadering: 14u-17u:

Wie springt het hoogst? Wie loopt het snelst? Wie heeft de grootste mond? Wie is het slimste? Wie is het lelijkst? Wie is de beste nipperaar? Wie heeft de grootste longinhoud? En ga zo maar door.

Zo, dit was het dan voor deze maand. Niet vergeten af te zeggen als je niet kan! En steeds in perfect uniform.

Vuist

De verkennerleiding