Condacum

Juni

Zaterdag 1 juni 19u tot 21u: Verkennershot

Zijn jullie klaar om af te gaan? Vandaag spelen wij, de leiding, jullie naar huis in een ultieme voetbalmatch. Trek jullie voetbalschoenen aan, zorg voor een leuke tenue, en wij verwachten jullie aan het zwembad van Kontich!

Vrijdag 7 juni van 20u tot 22u: Recordvergadering

Verspringen, hoogspringen, hinkstapsprong, 100 meter sprint… Het wordt tijd om Nafi Thiam van haar troon te stoten. Smeer jullie beentjes maar in!

Vrijdag 14 juni van 20u tot 22u: Badsloefkesvergadering

Teensletsen zijn zo passé. Fix shtijl. Boitlife. Punt gemaakt, doei.

Zondag 23 juni van 10u tot 17u: Slotvergadering

Het scoutsjaar zit er weeral op. (ooooooh) We komen nog een laatste keer samen voor een bangelijke dag. Wat heb je nodig? Een lunchpakket, ne fiets, zwemgerief, je goed humeur en een perfect uniform!

Ziezo, dat was weer een scoutsjaar om U tegen te zeggen. Na zo’n geslaagd 100-jaar evenement kunnen we met een gerust hart aan de grote vakantie beginnen. Vergeet jullie zak niet voor buitenlands kamp te maken en tot dan!

Ne stevige linker,

Jurg, VC, Klette, Dries, Océ

April

Yooo verkenners, nu gemengd weekend erop zit vliegen we er terug in. Deze maand wordt een ware feestmaand, dus let goed op de data en uren!

Zondag 7 april: Hetispaasvakantievergadering

Het is vakantie! Maar er is toch nog scouts, hoera! Dit zodat iedereen helemaal tot rust kan komen met zijn beste vrienden op deze prachtige zondagmiddag.

Zondag 14 april van 10u tot 17u:  opbouw opendeurdag

Aangezien het een feestjaar is door ons 100-jarig bestaan, zijn de voorbereiding voor onze opendeurdag ook net iets grootser. Daarom worden jullie verwacht allemaal te komen helpen op onze opbouw, om van dit evenement iets onvergetelijks te maken. We hebben dit jaar al meerdere kansen gekregen om onze sjorkunsten te verfijnen, deze zullen dus zeker van pas komen.

Zaterdag 20 april van 10u tot 18u: Opendeurdag

OPTOCHT: We verwachten alle leden en sympathisanten om 10u00 op onze vertrouwde wei, daar starten we de dag met een tocht door Kontich. Tijdens de tocht kom je allerlei zaken te weten over onze scouts. De tocht eindigt rond 13u00 op de wei. Nadien kan je je hongerige maag vullen met een overheerlijk smosje, gemaakt door de jongverkenners. Om 13uur beginnen de showtjes en tonen we onze creatie aan het grote publiek. Na deze showtjes eten we samen curryworst met friet, hierna sluiten we af om 18uur. Achteraf kunnen jullie nog blijven of naar huis gaan. Om 20uur zijn jullie uiteraard ook welkom voor het kampvuur!

Breng zeker 5 euro mee voor het smosje en de curryworst met friet!!

Voor de ouders kan het inschrijven voor de smosjes en het opendeurrestaurant via deze link:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxiGbl4_SJ3zxVqqKEG9u96CFoaRAiRYy27PgQsod0rgwPDg/viewform

Meer info vind je op het Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/1737684469693386/

Zondag 28 april van 14u tot 17u: Vrouwenvergadering

Onze opendeurdag zit er op, dus naar jaarlijkse gewoonte is het dit weekend aan de gidsen om zich van hun beste kant te laten zien. Vandaag ontdekken we dus hoe het er in het hoofd van de vrouwen aan toe gaat en er hopelijk een beetje wijzer van worden.

Dinsdag(!!!) 30 april van 16u tot 24u: Verkennercafé!

Om nog wat geld in te zamelen voor ons buitenlandskamp organiseren we ons befaamde Verkennercafé. We weten dat het niet voor iedereen haalbaar is om er om 16uur te geraken, maar probeer zo snel mogelijk na jullie schooldag te komen. Er is nog veel klaar te zetten en op te bouwen. De dag erna kunnen jullie lekker uitslapen, want dan is het geen school, joepie! Wij hebben er alvast zin in!

Stevige linker,

Vc, Jorge, Dries, Océane en Charlotte

Maart :

Zondag 3 maart van 14u tot 17u: Gabbervergadering

We hangen allemaal wel eens graag een echte gabber uit, lekker wat stampen op hardcore. Misschien zijn enkelen onder jullie toch meer fan van te raven op wat tectonic? Vandaag kan het allemaal. Ben jij de grootste gabber van de VK’s? ps: trek uw beste dans / stampschoenen aan.

Zondag 10 maart van 14u tot 17u:  Kookvergadering

De naam van de vergadering zegt het zelf. Vandaag gaan we eens lekker kokkerellen. Wij zijn er zeker van dat er in jullie wel ergens een Piet Huysentruyt of een Sergio Herman schuilt. Die groentjes snijden zichzelf niet dus breng allemaal een mes of dunschiller mee.

Zaterdag 16 tot zondag 17 maart :  derdejaarsweekend

Van zaterdag tot zondag gaan de derdejaars samen met de leiding op weekend. Dit betekent dus voor de eerste- en tweedejaars dat het deze zondag helaas geen vergadering is. De derdejaars worden zaterdag om 1Ou op de wei verwacht. Verdere informatie volgt.

Vrijdag 22 tot zondag 24 maart: Gemengd weekend

Woop woop! Het is weer zover! Het gemengd weekend staat voor de deur. We gaan samen met onze goede vriendjes en vriendinnetjes van de kokaz en de gidsen op weekend.

Zondag 31 maart van 14u tot 17u: Schildenspelvergadering

Vandaag staat een klassieker van formaat op het programma! Jullie weten allemaal wat deze vergadering inhoud. Eerst een vet slachtveld bouwen en dan staalhard smijten met tennisballen. Warm die schouders al maar op!

,Maart zit er weeral op, maar april belooft ook zeer tof te worden. Zoals jullie wel weten wordt april de grote feestmaand voor het 100-jarig bestaan van onze scouts!!! Wij willen jullie graag de kans geven om een blijvende herinnering aan deze unieke gebeurtenis te bemachtigen, en daarom verkopen we limited-edition 100 jaar truien!!! Als je geïnteresseerd bent, vul dan dit formulier in. De truien zullen een donkergroene kleur hebben en rond de €30 kosten. Wij leveren ze aan jouw!

We doen dus in april onze jaarlijkse opendeurdag, alleen zal die er dit jaar een beetje grootser en feestelijker uitzien! Alles schuift ook één dag op: zo zal er vrijdagavond een afterworkfuif zijn voor de ouders en een fuif voor de jongeren (jullie dus) en zaterdag zijn er een hele dag lang een hele hoop activiteiten te doen doorheen Kontich. Het belooft een lange, maar onvergetelijke dag te worden! Er zal ook gegeten worden die dag. Rond de middag voorzien we smosjes, en ’s avonds kan je komen eten op ons ODD-restaurant! Leden hoeven zich hiervoor niet in te schrijven, maar ouders, vrienden en andere symphatisanten, willen we vragen om zich in te schrijven via dit formulier.

Ne stevige linker,

VC, Jorge, Dries Océane en CharlotteMei:

Zondag 5 mei: geen vergadering

Beste verkenners, vandaag genieten we hopelijk in het zonnetje van onze welverdiende rust! Geniet er maar van want de rest van de voorlaatste maand van het jaar vliegen we er gewoon megahard terug in.

Zondag 12 mei van 14u15 tot 16u45: Mini-Maxivergadering

Jooooow gasten, het is weer de tijd van het jaar om jullie meest enthousiaste zelf boven te halen en uzelf weer 10 jaar jonger te maken want vandaag kassen we alles met de kapoenen! Aangezien we alles zoals de kapoenen doen deze vergadering starten we een beetje later en eindigen we een beetje vroeger zodat jullie op tijd jullie bed in kunnen na deze ongetwijfeld zware vergadering!

Zondag 19 mei van 14u tot 17u: Leidingswissel

Wij weten niet wat de leiding voor jullie heeft gepland, maar het wordt waarschijnlijk ongelofelijk leuk!

Vrijdag 24 mei van 20 tot 21u: Kampinfoavond

Het is vandaag kampinfoavond en de uitnodiging ligt alvast klaar voor jullie! Moesten er vragen zijn mogen jullie die zeker stellen. Lees ook de mail in verband met de kampinfoavond! Als u deze niet hebt gekregen mag u altijd een mailtje sturen naar verkenners@scoutskontich.be

Zondag 26 mei van 10u tot 17u: WC-papierverkoop

Wij zijn er van op de hoogte dat het bijna examens zijn voor jullie maar we hopen toch op een zo groot mogelijke opkomst. Kom desnoods enkele uurtjes helpen. Dit wordt ten zeerste geapprecieerd door ons! Het is de laatste actie van het jaar voor ons grote kamp in slovenie!

Goe, de maand zit er weeral op, bijna tijd voor den eindsprint in te zetten naar ons buitenlands kamp! Wij hebben er zeker al ongelofelijk veel zin in maar eerst nog een maandje avondvergadering knallen! Alvast heel veel succes met jullie examens en wij duimen voor jullie!