Condacum

JANUARI

Dag liefste verkennertjes,

Eerst en vooral willen wij jullie graag een zeer gelukkig nieuwjaar wensen! Geniet met volle teugen van 2019! Hopelijk zijn de examens allemaal goed gegaan. Deze maand is het de beurt aan de leiding, daarom gaan we nog even door met de avondvergaderingen. Jullie favoriete leiding zal voor veel warmte zorgen in deze koude periode.

Vrijdag 4 januari van 20u tot 22u: Driekoningen

Zoals de traditie het voorschrijft, krijgen we elk jaar op 6 januari bezoek van de drie koningen. Jullie zijn allemaal uitgenodigd om mee het feest van Caspar, Melchior en Balthasar te komen vieren!

Vrijdag 11 januari van 20u tot 22u: Filmavond

Op een koude en natte winterdag zijn er weining dingen beter dan lekker binnen kruipen en een film kijken. Dat is exact wat wij vandaag gaan doen. Neem zeker je favoriete film van thuis mee!

Vrijdag 18 januari van 20u tot 22u: Vuurvergadering

Vuur is het geheel van lichtverschijnselen en warmteontwikkeling dat optreedt als een brandbare stof een oxidatiereactie ondergaat bij hoge temperatuur (bron: wikipedia). Kom in deze donkere dagen mee licht en warmte verspreiden op de scouts!

Vrijdag 25 januari van 20u tot 22u: Mannenvergadering

Wie zijn bij de verkenners de echte mannen en wie mag er volgende zomer mee op kamp met de gidsen? Hopelijk zijn jullie allemaal klaar voor wat spierballengerol. Verzamel al je testosteren want je zal het kunnen gebruiken!

Ziezo, dit was het alweer voor deze maand. Tot in februari!

Stevige linker,

Charlotte Dries Jorge Océane VC

FEBRUARI

Hellow verkenners, het is ondertussen al de tweede maand van het jaar! In februari staat er een levensloop aan vergaderingen en een evenement voor de deur, kijk dus zeker goed naar de uren, want deze zijn soms anders dan normaal!

Zondag 3 februari van 14u tot 17u: Kleutervergadering

Als kleuter heb je geen huiswerk, mag je heel de dag door spelen en alles kan en alles mag. Wij wouden nog eens voelen hoe dat was om zo zorgeloos door het leven te gaan. Laat die innerlijke kleuter in je dus maar helemaal los op deze vergadering!

Zondag 10 februari van 14u tot 17u: Pubervergadering

Nu we weten hoe het voelt om kleuter te zijn is het tijd om terug naar de realiteit te gaan. Als puber onderga je een metamorfose, je verandert van schattig kind naar een volwassen gast. Maar wat komt daar nu allemaal bij kijken? Ontdek het op deze vergadering die je misschien wel meer bijbrengt dan je les natuurwetenschappen!

Zondag 17 februari van 14u tot 17u: Midlifecrisisvergadering

Rond een bepaalde leeftijd kan het zijn dat je begint te twijfelen of je wel iets hebt bereikt in je leven. Dit gaat dan vaak gepaard met nieuwe hobby’s of een motor verzameling. Kom dus ontdekken wat voor maffe dromen je kan waarmaken!

Vrijdag 22 februari: Bunkerbeats

Hét scouts feestje van het jaar is er weer en we verplaatsen ons van den Bunker terug naar de Magdalenazaal! Alle leden zijn welkom als ze een das aanhebben. Meer info over de ticket verkoop volgt nog. (Dit is geen officiële vergadering) https://www.facebook.com/events/2100268320032931/

Zondag 24 februari van 8u45 tot 18u: Sjorwedstrijd scoutsland!

Omdat we dit jaar 100(!!!) bestaan wordt er een heuse sjorwedstrijd georganiseerd. Jullie worden om 8u45 verwacht met 5 euro (dit is voor het middageten). Kom met zoveel mogelijk zodat we zeker kunnen winnen! Laat tijdig iets weten als je niet kan, dan kunnen de organisatoren daar rekening meer houden.   https://www.facebook.com/events/1257383694414039/

Stevige linker,

VC, Jorge, Dries, Océane, Charlotte

December:

Yuuu Vk’s,

Hopelijk zijn jullie al goed uitgerust van de vermoeiende november en zijn jullie klaar voor onze chille december, want iedereen heeft nood aan ontspanning tijdens de examens.

Vrijdag 7 december van 20u tot 22u: Sinterklaasvergadering

Zijn jullie braaf geweest dit jaar? Rijd nog snel het gras af, koop bloemen voor je mama… In ieder geval zetten wij onze schoen en wie weet zit er wel wat lekkers in…

Zaterdag  15 december van 20u tot 22u: Wie is océ vergadering

Wie is die vijfde onbekende, zeer afwezige leiding? Wanneer komt die eens leidinggeven? Waar is ze nu? Wat is ze daar aan het doen? Al jullie vragen zullen vandaag beantwoord worden.

Vrijdag 21 december van 20u tot 22u: Kerstfeestje

Kinneke Jezus is geboren dus wij geven een babyborrel. We hebben de kerstman proberen boeken als randanimatie, maar die heeft het best druk deze tijd van het jaar. Kom zeker chillen op ons kerstfeestje en meezingen met Oh dennenboom. Neem ook allemaal een cadeautje van 2 euro mee!

Kort maar krachtig! Vanaf januari zijn we weer helemaal terug, maar eerst kerstvakantie. Vergeet zeker niet af te bellen met een welbedacht excuus indien nodig.

Ne stevige linker,