Condacum

 

Welpen Banner

Hey liefste welpen!

Na een geweldig, sportief en gek weekend, maken we ons weer klaar voor een reeks topvergaderingen. Als jullie nog verloren voorwerpen hebben gevonden in jullie valiezen dat niet van jullie zijn, stuur ons dan een mailtje zodat al jullie truien, dassen… bij het juiste lid terecht kunnen komen. Onze Winternacht komt er ook weer aan, dus haal jullie sjaal en muts ook al maar uit de kast! Voor de rest hopen wij jullie weer massaal aanwezig te zien op zondag met jullie goed humeur.

Zondag 05 november van 14:15 tot 16:45: Binnen de minuut vergadering

Heb je er ooit al eens bij nagedacht wat je allemaal binnen een minuut kan doen? Een wortel schillen? Koprollen over de wei? 100 kaarsjes uitblazen? Een zak snoep opeten? Winnen in een potje armworstelen tegen Tavi? Of een sprintje trekken tegen Tha?

Zondag 12 november van 14:15 tot 16:45: Hathi is niet jarig vergadering

Vorig jaar kreeg Hathi als enige van de 5 leiding een verjaardagsfeestje. Omdat we allemaal wat jaloers waren, hebben we besloten dit jaar Hathi niet te vieren. Kom allemaal meevieren op ons niet-verjaardagsfeestje en breng zeker geen cadeautje mee!

Zondag 19 november van 14:15 tot 16:45: Plantvergadering

Als scouts is het belangrijk dat we alles weten over de natuur om er vervolgens te kunnen overleven. Vandaag verdiepen we ons in de natuur, leren we alle verschillende plantensoorten en gaan we op tocht door de herfstkleurige bossen.

Zaterdag 25 november van 19u tot half 9: Winternacht

De leiding heeft weer naar jaarlijkse gewoonte een reuzeconstructie gemaakt op de wei. Daar verzamelen we met alle takken voor een groot spel. Neem zeker jullie mama en papa mee zodat we daarna gezellig een warme chocomelk kunnen drinken aan het vuur.

November is weer voorbijgevlogen binnen de minuut! Maar niet getreurd, de winter staat al bijna voor de deur. En geduld is als een bittere plant, die zoete vruchten geeft.

Een koude linker,

Chil, Jacala, Hathi, Tha,  Tavi

Afbeeldingsresultaat voor 5 sneeuwmannen

Heeeey lieve welpen!
Oktober komt aankloppen en brengt een maand vol leuke activiteiten met zich mee!
Lees gerust verder voor meer informatie
1 oktober : Geen vergadering
Helaas  , vandaag geen vergadering want de leiding knijpt er even tussenuit! Maar niet getreurd volgende week zijn we er weer, sterker dan ooit!

Zondag 8 oktober van 14u15-16u45: Vriendjesvergadering
Hier zijn we weer, sterker dan ooit! Vandaag is het de moment om allemaal jullie vriendjes die nog niet in de scouts zitten maar daar eigenlijk wel al zouden moeten zitten, mee te nemen! Hoe meer zielen, hoe meer vreugde!

Zondag 15 oktober van 14u15 – 16u45: Kennismakingsvergadering

Ken je nog niet iedereen bij naam? Zeker komen! Mensen beter leren kennen aan de hand van geweldige spelletjes, veel beter wordt een zondagnamiddag niet.

Zondag 22 oktober van 14u15-16u45: Ventenvergadering

Haantjesgedrag, spierballengerol, stoerdoenerij… kortom puur ventengedrag! Stroop jullie mouwen alvast op en zet je beste beentje voor want vandaag gaan we de gas doen branden, de gidsen ambeteren  en de klinken repareren!

27-29 oktober : STRIPHELDENWEEKEND!!!
Joepie!! Weekend! Ziehier de uitnodiging voor het weekend.

Stripheldenweekend

Kan je niet komen ( vergeet dan zeker niet te verwittigen ) of heb je nog vragen? Dan kan je ons bereiken via welpen@scoutskontich.be of bij iemand van de leiding, nummers vind je achteraan in de Condacum.

– Trek elke zondag flink je uniform aan. Dit is bij de welpen; groene of bruine broek, groene welpenpet, scoutsdas en scoutshemd.
– Zet ook zeker je naam in alle kledij; zeker in je hemd, scouts T-shirt, das en scouts broek. Zo komt het bij verlies terug bij de juiste welp terecht.

Ne stevige linker,

Tha                               Jakala                          Chil                               Hati                             Tavi

                                                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag allerliefste welpen,

Ooooh, de vakantie is jammer genoeg voorbij (gevlogen waarschijnlijk), maar niet getreurd : het nieuwe scoutsjaar komt eraan, met tal van buitengewoon leuke vergaderingen wordt dit een jaar om nooit te vergeten!!

 

Zaterdag 9 september van 14.30 tot 16.00 : KICK OFF

Om 14.30 worden zowel de nieuwe als oude welpen verwacht op de scoutswei. Om 16u komen jullie jullie nieuwe leiding te weten. Vanaf dan is iedereen welkom. Ook voor de verdere super leuke activiteiten zoals het kubbtornooi, de BBQ,….. Vergeet je hiervoor zeker niet in te schrijven. Dit kan via de website :

(http://www.scoutskontich.be/2017/06/29/kick-off-2017/) of via de Facebook pagina.

Meer info kan je vinden op de site!

Zondag 17 september van 14.15 tot 16.45 : welkomstvergadering

Vergeet vandaag zeker geen kleren mee te nemen die vuil mogen worden ( dit geldt alleen voor de ‘nieuwe’ en ‘oude’ welpen) , want we nemen vandaag afscheid van de leden die Tonca worden en vooral verwelkomen we de nieuwe welpen! Wat en hoe dit in zijn werk gaat is een verrassing dus kom zeker af om het te ontdekken! ( neem ook zeker propere kleren en een handdoek mee!)

 

Zondag 24 september van 12.00 tot 17.00 : openingsvergadering

Vandaag alweer een speciale vergadering want we gaan er op uit met alle takken!  Om 12 uur verwachten we jullie op de parking van de Nekker. Hopelijk is het goed weer, dus vergeet zeker jullie zwembroekjes en handdoeken niet.  Van al dat spelen zullen jullie wel grote honger krijgen, daarom is het de bedoeling dat jullie een lunchpakket meenemen.  Om in de Nekker te geraken hebben we jullie Kids-id en 5 euro nodig. Om 17 uur staan we allemaal klaar om opgepikt te worden, alweer op de parking van de Nekker.

 

Ziezo dit was het voor de maand september. Wij zien jullie terug in oktober met wederom fantastische vergaderingen.

Kan je niet komen ( vergeet dan zeker niet te verwittigen) of heb je nog vragen? Dan kan je ons bereiken via welpen@scoutskontich.be of bij iemand van de leiding, nummers vind je achteraan in de Condacum.
Trek elke zondag flink je uniform aan. Dit is bij de welpen; groene of bruine broek, groene welpenpet, scoutsdas en scoutshemd.
– Zet ook zeker je naam in alle kledij; zeker in je hemd, scouts T-shirt, das en scouts broek. Zo komt het bij verlies terug bij de juiste welp terecht.

Ne stevige linker,

 

???                                       ???                                               ???                                                    ???                                                     ???