Condacum Welpen

Welpen Banner

SEPTEMBER:

Gegroet Welpen,

Het nieuwe scoutsjaar kan weer van start gaan en wat hebben we daar heel de zomer nagelbijtend naar zitten toekijken! We kijken er al naar uit om de trouwe Welpen terug te zien en om de voormalige Kapoenen te verwelkomen!

ZATERDAG 7 september van 14:30 tot 16:30: Kick-Off

Eerste afspraak: De fantastisch leuke overweldigende Kick-Off. Alle leden worden om 14u30, op de wei verwacht, waarna we nog een laatste keer met de ‘oude’ leiding de pannen van het dak spelen. Hierna vindt de leidingsvoorstelling plaats en zullen jullie te weten komen wie jullie spetterende nieuwe leiding is! Verder kom je te weten welke leiding het beste bakken kan beklimmen en kan je je inschrijven voor wederom een geweldig scoutsjaar!

Daarnaast zijn er nog tal van andere activiteiten te doen, en kan u zelfs komen eten! Voor de BBQ en het kubb-toernooi vragen wij u wel zich op voorhand in te schrijven via kickoff2019@scoutskontich.be (BBQ) of kubb2019@scoutskontich.be (kubb-toernooi). Inschrijven kan tot 31 augustus (kubtoernooi) of 1 september (BBQ).

Meer informatie hierover hieronder in de folder

ZONDAG 15 september van 14:15 tot 16:45: Welkomstvergadering

Nadat we op de Kick-Off nog eens gezellig hebben gevierd met alle takken, hebben we nu de eerste exclusieve Welpenvergadering. Vandaag zullen de tweedejaars de nieuwe Welpjes van harte welkom heten in de mooiste tak van de scouting. We gaan dus nieuwe vriendjes leren kennen en het scoutsjaar met een knal inzetten! Belangrijk voor de eerstejaars is dat ze kledij meenemen die vuil en smerig mag worden, daarbij is de nodige reservekledij aangeraden!

ZONDAG 22 september van 12 tot 17: Openingsvergadering

Scouting is een groepsgebeuren, nadat we iedereen verwelkomd hebben gaan we voor de laatste keer het scoutsjaar goed inzetten. We spreken om 12u af aan de ingang van de Schorre, waarna we ons met heel de groep te pletter amuseren tot jullie weer opgehaald worden om 17u. Hierbij mag je zeker geen lunchpakketje, €2, drinkbus, goed humeur en eventueel een regenjas of zonnecrème vergeten.

ZONDAG 29 september van 14:15 tot 16:45: Pimp-je-lokaal vergadering

Schilderen, behangen, plakken, tekenen, … Het lokaal zal weer een hevige opknapbeurt krijgen en daarbij wordt het in een nieuw jasje gestoken. Zo zorgen we ervoor dat het aangenaam vertroeven blijft in ons mannenhol. Bang afwachten blijft wat er meer beschilderd zal worden het lokaal of de Welpjes…

September zit er dan al weer op en zo gaan we ons klaarmaken voor de herfstmaand oktober!  Wat ons te wachten staat zijn meer van deze megakeicoole vergaderingen én een eerste magnifiek en fabelachtig weekend.

Stevige linker van jullie tot dusver onbekende leiding,

???                           ???                         ???                      ???                      ???

OKTOBER:

Gegroet Welpen,

De startmaand van dit scoutsjaar is voorbij en we gaan al meteen verder naar de fantastische maand oktober. Er staan jullie geweldige vergaderingen te gemoed en ons aller eerste weekend samen! Wij hebben er alvast zin innnn!

ZONDAG 6 oktober van 14:14 tot 16:45: vriendjesvergadering

De bronafbeelding bekijken

Op deze vergadering mogen jullie allemaal een vriendje meenemen van de voetbal, klas, tekenschool, basket,… Al jullie vriendjes zijn welkom. We gaan echte scoutsspelletjes spelen en onze vriendschap vergroten door samen spannende uitdagingen aan te gaan! Kom jij ook met jouw vriendje?

ZONDAG 13 oktober van 14:15 tot 16:45: Wieltjesvergadering

De bronafbeelding bekijken

Vandaag moeten jullie allemaal op wieltjes naar de scouts komen! Dus haal dat stoere skateboard, rollerskates, step, gocart, (Opgelet: fietsen zijn hier niet toegestaan) … maar boven of leen iets van je vriendjes want deze vergadering gaan we heel de tijd op onze wieltjes staan! Leg een parcour af op de kortste tijd, win de grote-welpen-op-wieltjes-race en laat je stoerste kunstjes zien tijdens deze vergadering.

ZONDAG 20 oktober van 14:15 tot 16:45: Tom-en- Jerry-vergadering

Kennen jullie deze twee figuren nog? Zoek ze nog maar eens op, want heel deze vergadering zal over deze twee vrienden/vijanden gaan. We nemen jullie mee in het verhaal van jagen en vluchten. Zal jij Tom te snel af zijn? Of zal jij Jerry te pakken krijgen? Kom het te weten op deze vergadering!

ZATERDAG 26 en ZONDAG 27 oktober: Weekend!!

Welkom op ons eerste welpenweekend! Wij kijken er al enorm naar uit en hopen jullie ook natuurlijk! Alle informatie rond dit weekend zoals het thema, uren, betaling,… zullen eind september of begin oktober worden bekend gemaakt. Jullie zullen een uitnodiging ontvangen op de vergadering of online kunnen bekijken vanaf dan.

Dit was het voor de maand Oktober met de prachtige afsluiter van een weekend! We zien jullie alle snel na een fijne herfstvakantie!
Knuffels van

OE                              Hathi                          Phao                Ikki                 Bagheera

De bronafbeelding bekijken
Afbeeldingsresultaat voor topsy butch cat