Condacum

 

 

Welpen Banner

April

Dag allerliefste welpen ! April staat weer voor de deur. De maand van 1 april, Pasen, de eerste volledige lente maand, maar vooral de maand van ons super de luxe opendeurweekend ter ere van ons 100 jarig bestaan! Laten we er samen 1 groot feest van maken, met ook enkele super vergaderingen zal dit misschien ook wel de leukste maand van de eeuw worden!

 

zondag 7 april van 14.15u-16.45u : Holle bolle gijs vergadering

Heb je wel gehoord van de hollebollewagen

Waar die hollebolle Gijs op zat?

Hij kon schrokken, grote brokken

Een koe en een kalf en een heel paard half

Een os en een stier en zeven tonnen bier

Een schip vol rapen en een kerk vol schapen

En nog kon Gijs van de honger niet slapen!

Vandaag één van de grote klassiekers, hopelijk zijn jullie in grote getalen aanwezig dat jullie allemaal te samen naar huis kunnen rollen als echte Holle Bolle Gijsen! Als je papier op overschot hebt thuis, gelieve deze dan mee te nemen.

 

Zondag 14 april : geen vergadering

☹ deze zondag zullen jullie het zonder ons moeten stellen, maar niet getreurd de leiding bouwt aan de mega vette constructies voor het opendeurweekend. Hou jullie maar klaar om volgende week kei hard te komen spelen en hopelijk te genieten van het zonnetje.  Om jullie toch bezig te kunnen houden op deze mooie zondag, ziehier een binaire puzzel.

Afbeeldingsresultaat voor binaire puzzel

 

Zaterdag 20 april van 10u-17u: Opendeurweekend

OPTOCHT: 10u00 verzamelen op de wei
Vandaag zetten we het 100-jarig bestaan van onze scouts in de kijker door de dag te beginnen met een tocht door Kontich. We verwachten alle leden en sympathisanten om 10u00 op onze vertrouwde wei.

Tijdens de tocht kom je allerlei zaken te weten over onze scouts. De tocht eindigt rond 13u00 op de wei. Aansluitend opent de Burgemeester van Kontich officieel de tweede dag van ons jubileumweekend. Nadien kan je je hongerige maag vullen met een overheerlijk smosje, gemaakt door de jongverkenners. (bestellen zie onderaan)

RANDANIMATIE: vanaf 13u00 – …
Heel de namiddag lang wordt er op de scoutswei randanimatie voorzien voor jong en oud. De wei zal vol staan met zelf gesjorde constructies en daarnaast kunnen we onze leden aan het werk zien tijdens een spetterende show. Drank en eten wordt verkocht aan democratische prijzen.

OPENDEURRESTAURANT: vanaf 17u00 – …
Vanaf 17u00 kan u terecht in ons opendeurrestaurant voor een lekkere steak, tomate crevette of een curryworst. (Ook veggie is mogelijk!) Inschrijven kan wederom via mail (odd2019@scoutskontich.be) of via het Google Formulier. (onderaan meer uitleg)
Let op: het eten gebeurt in shiften. Ofwel eet u tussen 17u00 en 19u00 ofwel tussen 19u00 en 21u00. Zet dit zeker duidelijk mee in de mail!

De vergadering eindigt voor de leden om 17u!

KAMPVUUR: vanaf 20u00 – …
Tot slot eindigen we dit fantastische weekend met een ongezien kampvuur in Kontich! We starten met coverbandjes (o.a. Oud-scoutsband en De Natte Gazette) en eindigen de avond met een zangstonde zoals enkel de scouts dit kan. We zingen tot in de vroege uurtjes en hopen dat heel België ons 100-jarig bestaan geweten heeft…

VOOR ALLE DUIDELIJKHEID: leden hoeven geen eten te bestellen! Ze eten samen in groep en nemen hiervoor 5 euro mee. (inclusief smosje op de middag)

INSCHRIJVEN VOOR DE SMOSJES EN HET OPENDEURRESTAURANT:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxiGbl4_SJ3zxVqqKEG9u96CFoaRAiRYy27PgQsod0rgwPDg/viewform

 

Zondag 28 april van 14.15u-16.45u : indianenvergadering

Indianen of cowboys ? Iedereen heeft zijn voorkeur. De vergadering van vandaag staat volledig in het teken van de indiaan. Neem je tomahawks, wigwams, pijl en bogen en lange veren mee. Trek rode strepen op je gezicht en laat zien dat je een echte indiaan bent! Vandaag brengen we het wilde westen naar de wei. Ugh en tot dan!

April wordt de grote feestmaand voor het 100-jarig bestaan van onze scouts!!! Wij willen jullie graag de kans geven om een blijvende herinnering aan deze unieke gebeurtenis te bemachtigen, en daarom verkopen we limited-edition 100 jaar truien!!! Als je geïnteresseerd bent, vul dan dit formulier in. De truien zullen een donkergroene kleur hebben en rond de €30 kosten. Wij leveren ze aan jouw!

We doen dus in april onze jaarlijkse opendeurdag, alleen zal die er dit jaar een beetje grootser en feestelijker uitzien! Alles schuift ook één dag op: zo zal er vrijdagavond een afterworkfuif zijn voor de ouders en zaterdag zijn er een hele dag lang een hele hoop activiteiten te doen doorheen Kontich. Het belooft een lange, maar onvergetelijke dag te worden! Er zal ook gegeten worden die dag. Rond de middag voorzien we smosjes, en ’s avonds kan je komen eten op ons ODD-restaurant! Leden hoeven zich hiervoor niet in te schrijven, maar ouders, vrienden en andere sympathisanten, willen we vragen om zich in te schrijven via dit formulier.

Graag een seintje wanneer je niet kan komen op  welpen@scoutskontich.be

Afbeeldingsresultaat voor like me

Tha     Ikki     Phao       Oe     Hathi

MEI 

Dag allerleukste welpen! Na ons geweldig opendeurweekend waarin we ons 100 jarig bestaan uitgebreid hebben gevierd, staan wij weer helemaal klaar voor een nieuwe maand. Jullie toch ook?

Zondag 5 mei van 14u-17u: In-mei-leggen-alle-vogeltjes-een-ei-vergadering

 

 Het weer wordt stilletjes aan beter en de vogeltjes beginnen luidkeels hun mooie liedjes te fluiten. Het broedseizoen is aangebroken!! En daarom gaan wij vandaag, net zoals alle andere fladderende vogeltjes, een eitje leggen!

 

Zondag 12 mei van 14u-17u: Vetzakkerij vergadering

Hebben jullie zin om nog eens door de modder te rollen, door het gras te glijden en door een vies parcours te lopen? Trek dan maar alvast jullie slechte kleren aan, want vandaag ontsnapt er niemand aan de vieze vetzakkerij!

Zondag 19 mei van 14u-17u: Duo vergadering

Jij en ik, ik en jij, onafscheidelijk, dat zijn wij! Met wie zou jij het wel zien zitten om een Siamese tweeling te zijn? Om voor altijd aan elkaar verbonden te zijn? Dat zullen we vandaag testen, op de duo-vergadering!

Zondag 26 mei van 14u-17u: Watervergadering

PLONS, SPLASH, KLETS,… Vandaag bestellen we een hele dag stralende zon, zodat we de echte waterratten in onszelf kunnen bovenhalen! We gaan spelen met water, zoals we nog nooit te voren hebben gespeeld! Kom maar massaal af, want wij staan al klaar met onze waterballonnen!!

 

Graag een seintje wanneer je niet kan komen op  welpen@scoutskontich.be

Veel liefs van jullie allertofste leiding xx

    THA     –     HATHI     –     OE     –     IKKI     –     PHAO