Condacum

Welpen Banner

Hey lieve welpjes

Nog een klein maandje en we vertrekken met onze leuke tak op kamp. Wij hopen alvast dat jullie hier heel veel zin in hebben, wij kunnen haast niet langer wachten. Maar vooraleer we op kamp vertrekken hebben we nog een leuke maand vol met vergaderingen. Dus laat allen nog eens zien wat voor een top tak we zijn en kom met zo veel mogelijk naar alle vergaderingen zodat het een laatste knalmaand zal worden.

Zaterdag 3 juni van 17.00 tot 19.00: H2O vergadering

Vandaag zullen we onze zwembandjes en zwembroekjes nog een boven halen. We gaan eens lekker zwemmen met iedereen. Daarom vragen wij jullie om 2 EURO mee te nemen. Wij verwachten jullie dan ook tegen 17 u aan de nachtegaal te Kontich.

Zaterdag 10 juni van 19.00 tot 21.00: Quiz vergadering

Wie-o-wie is de slimste van de tak? Natuurlijk zal de leiding niet meedoen, anders is het een beetje oneerlijk voor jullie om tegen onze meesterbreinen te winnen. Of wie weet doen we toch wel mee! Dat is natuurlijk de grote vraag voor vandaag. Lees thuis nog maar eens al die encyclopedieën en handige boeken om te bewijzen dat jullie de echte slimmeriken zijn van de welpen.

Vrijdag 16 juni van 19.00 tot 21.00: Vuurvergadering

Vandaag zullen we nog eens een mooi geschenk uit de prehistorie bewonderen. Het wordt gemaakt door stenen tegen elkaar te kletsen en zo zal er op hout een mooi rood met geel verschijnsel ontstaan. Wat zou dit kunnen zijn? Mocht je het echt nog niet weten kom dan zeker af naar deze vergadering en wie weet wordt je kennis weer wat uitgebreid door het mooie spektakel dat men tegenwoordig vuur noemt.

Zondag 25 juni van 12.00 tot 17.00: Slotvergadering

Vandaag staat er jullie veel te wachten, wie van jullie zijn de echte kermishelden? Wie is zo sterk als Baloe of zo handig als Bagheera. Wie is er zo gefocust als Hathi of zo sportief als Akela. En wie is er zo grappig als Chil? Dat zullen we vandaag allemaal te weten komen. Vergeet zeker geen 3 EURO mee te nemen voor een echte kermis maaltijd die wij zullen voorzien als middageten. Dus als je een echte clown of kermisheld bent dan moet je zeker en vast komen naar de vergadering.

Zo dat was de maand juni al weer, nu is het nog aftellen tot het kamp begint en dan gaan we nog eens goed los.

Kan je niet komen ( vergeet dan zeker niet te verwittigen) of heb je nog vragen? Dan kan je ons bereiken via welpen@scoutskontich.be of bij iemand van de leiding, nummers vind je achteraan in de Condacum.
– Trek elke zondag flink je uniform aan. Dit is bij de welpen; groene of bruine broek, groene welpenpet, scoutsdas en scoutshemd.
– Zet ook zeker je naam in alle kledij; zeker in je hemd, scouts T-shirt, das en scouts broek. Zo komt het bij verlies terug bij de juiste welp terecht.

Ne stevige linker,

Baloe                                      Hathi                               Chil                          Akela                             Bagheera

Dag allerliefste welpen,

Mei is vaak één van de mooiste maanden van het jaar. Met heel wat speciale vergaderingen gaan we dat weer volledig waar maken! Toch gaan we proberen te genieten van elk seizoen, daarom gaan we deze maand elke zondag een klein beetje zon, sneeuw en regen opzoeken. Met als doel elk seizoen te overwinnen!

Zondag 7 mei van 14u15 tot 16u45 : Lente-instuif

Vandaag heeft niet de leiding, maar de jeugdraad van Kontich een vergadering voor ons in elkaar geknutseld. Dus worden jullie niet op de wei, maar in de Pastoriestraat te Waarloos verwacht. Als je de straat inrijdt zie je een pleintje en daar zullen wij jullie opwachten. Wij zijn even nieuwsgierig als jullie!

Zondag 14 mei van 14u15 tot 16u45 : Zomer – Verrassingsvergadering

Het enige wat wij jullie kunnen vertellen is dat deze vergadering te maken zal hebben met de zomer. Als jullie dit ook zo spannend vinden, moet je zeker komen!

Zaterdag 20 mei 19u00 tot 20u00 : Kampinfo-avond

Vanavond staan wij paraat aan het welpenlokaal om al jullie vragen te beantwoorden. Kom dus zeker langs tussen 19u en 20u.

Zondag 21 mei van 14u15 tot 16u45 : herfstvergadering

Als het niet te hard regent kan de herfst wel eens één van de mooiste seizoenen zijn van het jaar, met al die gekleurde blaadjes die op de grond liggen, krijgt zelfs de leiding al terug zin om er in te spelen.

Wist je dat : Mensen die in de herfst geboren zijn gemiddeld 6 maanden langer leven ? Iedereen die niet in de herfst geboren is, kom je zeker bewijzen en laat samen zien dat je die herfstkinderen wel aankan!

Zondag 28 mei van 14u15 tot 16u45 : Wintervergadering

Wat is er leuker dan in de ochtend wakker worden, uit je raam kijken en een super dik pak sneeuw te zien liggen ? Niets. Hopelijk zal er vandaag geen echte sneeuw op de wei liggen, maar misschien zorgt jullie leiding wel voor een heuse verrassing. Zeker komen is dus de boodschap!

De maand mei zit er al weer op. Hopelijk hebben jullie je kei hard geamuseerd, want juni is al weer de laatste maand voor we op kamp vertrekken.

Ne stevige linker,

Bagheera                              Baloe                            Akela                                Chil                                              Hathi