Condacum

 

Welpen Banner

JUNI

Dag liefste welpjes!

Wat vliegt de tijd toch snel als je je amuseert. Het is ondertussen al tijd voor de laatste maand van het scoutsjaar. Maar niet getreurd, het wordt er eentje om in te kaderen. En bovendien staat ons geweldig kamp ook al te wachten!

Let deze maand goed op de data en de uren! Omdat de leiding examens heeft gaan de vergaderingen op andere momenten door dan normaal.

 

Vrijdag 1 juni van 18.30u tot 20.30u: Popcornvergadering

Welpjes worden leeuwen, jongens worden mannen, rupsen veranderen in vlindertjes en maïs wordt omgetoverd in popcorn. Kom deze avond naar de wei en ontdek samen met ons de oneindige mogelijkheden van popcorn!

 

Vrijdag 8 juni van 18.30u tot 20.30u: Quiz

Tijd voor een intellectuele krachtmeting! Wie heeft er de voorbije weken eens naar het journaal gekeken? Wie weet er alles over de Rode Duivels? Wie zet er moeiteloos alle koningen der België in de juiste volgorde? Vandaag komen we te weten welke welp de knapste kop heeft!

 

Zaterdag 16 juni van 18.30u tot 20.30u: Hoofddekselvergadering

Hoeden met alles erop en eraan, petten, helmen, mutsen, pruiken, een bandana… Je kan het zo gek niet bedenken of mensen dragen het op hun hoofd. Kom vandaag naar de scouts met je favoriete hoofddeksel!

 

Zondag 24 juni van 12u tot 16.45u: Slotvergadering

We gaan het fantastische scoutsjaar in schoonheid afsluiten. We spreken al om 12u af op de scoutswei om samen een dagje te genieten. Om deze leuke dag mogelijk te maken neem je 3 euro mee.

 

 

Ziezo, dit was het alweer voor deze maand. En samen met juni sluiten we ook het scoutsjaar af. Maar de kers op de taart moet uiteraard nog komen. Wij hopen jullie allemaal terug te zien op ons geweldig kamp!

 

 

Stevige linker

Tavi               Jacala            Tha                 Chill               Hathi

Mei

Hallooo welpen!

Zoals jullie weten legt in mei elke vogel een ei. Aangezien jullie niet uit een bloemkool zijn gekomen, is het deze maand: familiemaand!

 

Zondag 6 mei van 14u15 tot 16u45: papavergadering

Aangezien moederdag eraan komt, willen we de papa’s deze maand niet uit het oog verliezen. We zullen ontdekken wie het hardst kan strijden met zijn papa. Laat die papa’s hun spieren maar al losgooien, want het wordt gegarandeerd stevig. Neem je papa dus zeker mee naar deze vergadering!

 

Zondag 13 mei van 14u15 tot 16u45: stamboomvergadering

Tijdens deze vergadering kom je misschien wel meer te weten over die geheimzinnige grootvader met zijn spannende avonturen. Wie weet leidt onze stamboom ertoe dat wij allemaal familie van elkaar zijn. Kom het allemaal ontdekken deze zondag.

 

Zaterdag 19  mei vanaf 19u30 tot 20u30: kampinfoavond

Kom meer te weten over het welpenkamp van deze zomer! Wij kijken er alvast mega hard naar uit, want het wordt weer een kamp om nooit te vergeten!

 

Zondag 20 mei van 14u15 tot 16u45: familiepuzzel

Alle puzzelstukjes vallen op hun plaats. Eindelijk krijgen we het grotere geheel te zien van onze scouts familie. Of worden er net nog meer geheimen ontrafeld? Wie weet. Kan jij de puzzel oplossen?

 

VRIJDAG 25 mei van 18u30 tot 20u30: familiefeest

Een familiemaand zou niet volledig zijn zonder een familiefeest, daarom sluiten wij deze maand af met een knaller van formaat. Een familiefeest zoals je er nog nooit een hebt gezien. Kom maar eens kijken hoe een écht feest er aan toe gaat.

 

Tot in juni! Een maand die hopelijk even zonnig is als jullie!

Familiale linker,

Hathi                Chil                  Tavi              Tha           Jacala

 

 

 

April

Jooow welpen!

He he, maart zit er weeral op. Nu jullie allemaal jullie belofte op weekend hebben gedaan, kunnen we er weer invliegen! April is een beetje een gekke maand, dus schrijf het goed op in jullie agenda!

Zondag 1 april: Geen vergadering

Vandaag heeft de Paashaas aan ons gevraagd geen vergadering te geven, zodat jullie voltallig alle paaseitjes kunnen rapen!

Zondag 8 april: Geen vergadering

Helaas is het vandaag ook geen vergadering, maar niet getreurd! Wij werken vandaag extra hard aan onze opendeurdag, zodat jullie volgende week van een dubbele portie scouts kunnen genieten.

Zaterdag – zondag 14-15 april: Opendeurweekend!

Hijs de zeilen, licht het anker en we gaan op zoek naar de schat! Jullie zijn allemaal welkom op ons Piratenopendeurweekend.

Op zaterdag verwachten wij jullie om 19 uur op de wei met jullie beste oriëntatievermogen en jullie beste wandelschoenen. Terwijl jullie mee op zoek gaan naar de schat, kunnen alle ouders jullie opwachten aan de toog waar wij jullie om 20 uur terug zullen afzetten.

Zondag heten wij jullie welkom om 12 uur met een lege maag (en 3 euro om deze terug te vullen). Vanaf 13 uur zullen er verschillende activiteiten zijn, dus aarzel niet om nog vriendjes en familie uit te nodigen! Mooie liedjes duren nooit lang, want om 16 uur worden jullie terug opgehaald door jullie lieve mama’s en papa’s.

Zondag 22 april van 14u15 tot 16u45: Boerenvergadering

Wortelen, prei, patatjes, selder, tomaten, sla… noem maar op! Vandaag planten we het allemaal op onze enige echte boerenvergadering. Trek jullie beste laarzen aan, haal die oude salopette eens boven, dan steken we nog een stukje riet tussen onze tanden en we zijn er helemaal klaar voor!

Zondag 29 april van 14u15 tot 16u45: Verrassingsvergadering

Vi va verrassing! Bezoeken we een museum? Kijken we een film? Spelen we heel de vergadering stoelendans? Gaan we naar de maan? Wie zal het zeggen…

Dat was het voor april, maar niet getreurd! Want in mei, legt elke vogel een ei.

Een stevige linker,

Jacala, Chil, Tha, Tavi, Hathi

 

 

Maart

Heyhey liefste welpen,
februari zit erop maar niet getreurd, want maart zit bomvol knallers van formaat!
Hopelijk zijn jullie steeds in grote getale aanwezig, anders graag een seintje dat je niet kan komen.

Zondag 4 maart van 14u15 tot 16u45 : Instuif

Een namiddag vol geweldige activiteiten en spelletjes waarover je op een ‘normale’ vergadering enkel van kunt dromen.
Dat is het recept van Instuif, gekookt door onze eigen gemeente Kontich! Komt dat zien, komt dat zien!

Zondag 11 maart van 14u15 tot 16u45 : Wieltjesvergadering

Loopt deze vergadering op wieltjes of komt er iemand stokken tussen de wielen steken?
Laat je innerlijke Tom Boonen los en ga mee hert deze zondag!
Afbeeldingsresultaat voor tom boonen hert tattoo

Vrijdag 16 maart tot zondag 18 maart : WEEKEND!!!

Duid dit weekend alvast met stip aan in jullie agenda! Door op de link te klikken, krijg je de uitnodiging!

De WinterWelpenSpelen

Zondag 25 maart van 14u15 tot 16u45 : Recordvergadering

Vandaag halen we alle superlatieven boven : de snelste, de sterkste, de slimste, de geniepigste, de knapste (=Tha), de liefste etc… Kom deze zondag zeker naar de vergadering en wie weet ga je wel met een nieuw WR (=Welpenrecord) naar huis!

Tot op een van de vergaderingen!
Ne stevige linker,

Jacala                                        Chil                     Tavi                        Tha                  Hathi
Afbeeldingsresultaat voor zijwieltjes kinderfiets  Afbeeldingsresultaat voor wielAfbeeldingsresultaat voor koerswiel   Afbeeldingsresultaat voor tractorwielAfbeeldingsresultaat voor opblaasbare band

 

Februari

Hallooo allerliefste welpen,

Nadat we het jaar super goed hebben ingezet, kunnen we alleen maar proberen om in februari nog beter te doen! Met al deze toppers van vergaderingen hebben we zeker alle ingrediënten om er een supermaand van te maken. Hopelijk zijn jullie allemaal aanwezig!

Vergeet ook niet altijd af te bellen/mailen/sms’en als je niet kan komen, zo kan de leiding de vergadering beter afstemmen op het aantal leden.

Vrijdag 23 februari heb je de kans om je volledig uit te leven en te komen dansen en shaken, want dan vindt onze befaamde MINIBEATS plaats. Neem zo veel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes mee, want voor maar 2 euro kan je  je van 19.30u tot 21u kei hard komen amuseren!!

 

Zondag 4 februari van 14.15u tot 16.45u : Holle bolle Gijs vergadering

Wist je dat Gijs altijd honger heeft, ook al eet die alle taartjes op van de hele wereld ? Vandaag gaan we proberen net hetzelfde te doen en ons vol te eten totdat we nieuwe kleren moeten aandoen en naar huis moeten rollen! Neem dus zeker grote kleren mee van je papa/mama/grote broer… . Als je thuis nog veel oud papier hebt liggen, mag je dit zeker meenemen.

Zondag 11 februari van 14.15 u tot 16.45 : Cupidovergadering

De leiding heeft jullie al zo vaak horen praten over al jullie liefjes. Nu kunnen jullie laten zien hoe een hartjesveroveraars jullie wel niet zijn! Misschien passeren we wel langs de gidsen… . Hopelijk zien we jullie vandaag allemaal op de scouts. Misschien ga je wel verliefd terug naar huis!

Zondag 18 februari van 14.15u tot 16.45u : Patatvergadering

Frietjes, puree, chips, in de oven, op de barbecue, en nog zo veel meer. Dat kennen jullie allemaal wel. Maar weet je dat je de herfstvakantie aan de aardappel hebt te danken ? Vandaag gaan we alles leren over de aardappel. Kom dus allemaal naar de scouts, om als een echte aardappelboer terug te naar huis te gaan.

Zondag 25 februari van 14.15u tot 16.45u : Stoelvergadering  

Een stoel, wat zou je daar nu mee kunnen doen! Kan je er een boomhut mee bouwen? Een racewagen of een doolhof? Een super groot vuur of er gewoon rustig op zitten ? Reisje rond de wereld of een super leuke stoelendans ? Kortom je kan er alles met doen! Kom dus naar de wei om te ontdekken wat de stoel allemaal te bieden heeft.

Kan je niet komen ( vergeet dan zeker niet te verwittigen ) of heb je nog vragen? Dan kan je ons bereiken via welpen@scoutskontich.be of bij iemand van de leiding, nummers vind je achteraan in de Condacum.

– Trek elke zondag flink je uniform aan. Dit is bij de welpen; groene of bruine broek, groene welpenpet, scoutsdas en scoutshemd.
– Zet ook zeker je naam in alle kledij; zeker in je hemd, scouts T-shirt, das en scouts broek. Zo komt het bij verlies terug bij de juiste welp terecht.

Ne stevige linker,

Tha                                    Tavi                        Jacala                Chil                      Hathi

 

 

 

 

 

 

 

JANUARI

Dag liefste welpjes!

Kom dat zien, kom dat zien, het is 2018! De welpenleiding wenst jullie een nieuw jaar vol vreugde en plezier, maar ook veel amusement en vertier!

Omdat de leiding examens heeft zijn er deze maand avondvergaderingen. Let dus goed op de start- en einduren van de vergaderingen!

 

Vrijdag 5 januari van 18.30u tot 20.30u: Drie koningen

3 koningen, 3 koningen, geef mij ne nieuwen hoed. Mijne oude is versleten, ons moeder mag het ni weten, ons vader heeft het geld op de rooster geteld 

Vanavond treden we in de voetsporen van Caspar, Melchior en Balthasar. Verkleed jullie als een koning en dan gaan we samen de straat op om uit volle borst te zingen.

 

Vrijdag 12 januari van 18.30u tot 20.30u: Filmavond

Wat is er beter op een koude winteravond dan samen gezellig naar een leuke film kijken? Niets toch? Dat is exact wat wij gaan doen. Jullie mogen zelf films meenemen van thuis en beslissen naar wat we zullen kijken.

 

Vrijdag 19 januari van 18.30u tot 20.30u: Vuurvergadering

In deze koude en donkere dagen is er, naast jullie fantastische leiding, nog iets anders om je aan te verwarmen. Een heerlijk vuur kan ook enorm veel deugd doen. Koude handjes en voetjes zullen vanavond geen probleem zijn!

 

Vrijdag 26 januari van 18.30u tot 20.30u: Casino

Roulette, blackjack, poker of een gezelschapspelletje tegen de leiding spelen? Vanavond toveren we ons welpenlokaal om in een heus casino. Wie maakt er het meeste winst en gaat aan het eind van de avond met het meeste geld naar huis? Kom het ontdekken op de scouts!

 

Zo, dit was het weeral voor deze maand.

 

Stevige linker,

Chill                            Hathi                   Jacala                            Tavi                         Tha

 

Hey lieve welpen,

December staat al voor de deur, met andere woorden: veel feest! De Sint is er, het is advent en Kerstmis. Joepie, kom dus zeker naar de vergaderingen in deze feestmaand.

Zondag 03 december van 14:15 tot 16:45: Sinterklaasvergadering

Misschien hebben jullie het al gezien, maar Sinterklaas is terug in het land! En omdat jullie best wel braaf zijn geweest komt hij natuurlijk eens langs. De tweedejaars gaan deze vergadering op hun weekend voor de eerstejaars voorbereiden en zondag uitleggen.

Zondag 10 december van 14:15 tot 16:45: Dierenvergadering

Als scout is het zeer belangrijk om te weten welke dieren er allemaal in de natuur leven. Nu dat we al een planten vergadering hebben gehad leek het ons interessant om ons ook eens te verdiepen in de dierenwereld.

Zondag 17 december van 14:15 tot 16:45: Strijd der nesten

Jullie zijn ondertussen allemaal onderverdeeld in nesten. Nu wilden wij wel eens weten welk nest het allersterkst is. Welke kleur is het fitst, koenst, grootst, trouwst of minst schuin?

Vrijdag 22 december van 18:30 tot 20:30 : Kerstfeestje

Joepie! Het is bijna Kerstmis! Dit betekend veel pakjes en tijd doorbrengen met je familie. Passeer eerst nog even langs de scouts voor onze mega coole versie van Kerstmis.

Zondag 31 december van 14:15 tot 16:45: geen vergadering

2017 zit er al op en het nieuwe jaar staat voor de deur. Daarom is het geen vergadering, spijtig genoeg, tot in 2018!

Stevig linker,

Chil, Hathi, Tha, Tavi, Jacala

 

 

Hey liefste welpen!

Na een geweldig, sportief en gek weekend, maken we ons weer klaar voor een reeks topvergaderingen. Als jullie nog verloren voorwerpen hebben gevonden in jullie valiezen dat niet van jullie zijn, stuur ons dan een mailtje zodat al jullie truien, dassen… bij het juiste lid terecht kunnen komen. Onze Winternacht komt er ook weer aan, dus haal jullie sjaal en muts ook al maar uit de kast! Voor de rest hopen wij jullie weer massaal aanwezig te zien op zondag met jullie goed humeur.

Zondag 05 november van 14:15 tot 16:45: Binnen de minuut vergadering

Heb je er ooit al eens bij nagedacht wat je allemaal binnen een minuut kan doen? Een wortel schillen? Koprollen over de wei? 100 kaarsjes uitblazen? Een zak snoep opeten? Winnen in een potje armworstelen tegen Tavi? Of een sprintje trekken tegen Tha?

Zondag 12 november van 14:15 tot 16:45: Hathi is niet jarig vergadering

Vorig jaar kreeg Hathi als enige van de 5 leiding een verjaardagsfeestje. Omdat we allemaal wat jaloers waren, hebben we besloten dit jaar Hathi niet te vieren. Kom allemaal meevieren op ons niet-verjaardagsfeestje en breng zeker geen cadeautje mee!

Zondag 19 november van 14:15 tot 16:45: Plantvergadering

Als scouts is het belangrijk dat we alles weten over de natuur om er vervolgens te kunnen overleven. Vandaag verdiepen we ons in de natuur, leren we alle verschillende plantensoorten en gaan we op tocht door de herfstkleurige bossen.

Zaterdag 25 november van 19u tot half 9: Winternacht

De leiding heeft weer naar jaarlijkse gewoonte een reuzeconstructie gemaakt op de wei. Daar verzamelen we met alle takken voor een groot spel. Neem zeker jullie mama en papa mee zodat we daarna gezellig een warme chocomelk kunnen drinken aan het vuur.

November is weer voorbijgevlogen binnen de minuut! Maar niet getreurd, de winter staat al bijna voor de deur. En geduld is als een bittere plant, die zoete vruchten geeft.

Een koude linker,

Chil, Jacala, Hathi, Tha,  Tavi

Afbeeldingsresultaat voor 5 sneeuwmannen

Heeeey lieve welpen!
Oktober komt aankloppen en brengt een maand vol leuke activiteiten met zich mee!
Lees gerust verder voor meer informatie
1 oktober : Geen vergadering
Helaas  , vandaag geen vergadering want de leiding knijpt er even tussenuit! Maar niet getreurd volgende week zijn we er weer, sterker dan ooit!

Zondag 8 oktober van 14u15-16u45: Vriendjesvergadering
Hier zijn we weer, sterker dan ooit! Vandaag is het de moment om allemaal jullie vriendjes die nog niet in de scouts zitten maar daar eigenlijk wel al zouden moeten zitten, mee te nemen! Hoe meer zielen, hoe meer vreugde!

Zondag 15 oktober van 14u15 – 16u45: Kennismakingsvergadering

Ken je nog niet iedereen bij naam? Zeker komen! Mensen beter leren kennen aan de hand van geweldige spelletjes, veel beter wordt een zondagnamiddag niet.

Zondag 22 oktober van 14u15-16u45: Ventenvergadering

Haantjesgedrag, spierballengerol, stoerdoenerij… kortom puur ventengedrag! Stroop jullie mouwen alvast op en zet je beste beentje voor want vandaag gaan we de gas doen branden, de gidsen ambeteren  en de klinken repareren!

27-29 oktober : STRIPHELDENWEEKEND!!!
Joepie!! Weekend! Ziehier de uitnodiging voor het weekend.

Stripheldenweekend

Kan je niet komen ( vergeet dan zeker niet te verwittigen ) of heb je nog vragen? Dan kan je ons bereiken via welpen@scoutskontich.be of bij iemand van de leiding, nummers vind je achteraan in de Condacum.

– Trek elke zondag flink je uniform aan. Dit is bij de welpen; groene of bruine broek, groene welpenpet, scoutsdas en scoutshemd.
– Zet ook zeker je naam in alle kledij; zeker in je hemd, scouts T-shirt, das en scouts broek. Zo komt het bij verlies terug bij de juiste welp terecht.

Ne stevige linker,

Tha                               Jakala                          Chil                               Hati                             Tavi

                                                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag allerliefste welpen,

Ooooh, de vakantie is jammer genoeg voorbij (gevlogen waarschijnlijk), maar niet getreurd : het nieuwe scoutsjaar komt eraan, met tal van buitengewoon leuke vergaderingen wordt dit een jaar om nooit te vergeten!!

 

Zaterdag 9 september van 14.30 tot 16.00 : KICK OFF

Om 14.30 worden zowel de nieuwe als oude welpen verwacht op de scoutswei. Om 16u komen jullie jullie nieuwe leiding te weten. Vanaf dan is iedereen welkom. Ook voor de verdere super leuke activiteiten zoals het kubbtornooi, de BBQ,….. Vergeet je hiervoor zeker niet in te schrijven. Dit kan via de website :

(http://www.scoutskontich.be/2017/06/29/kick-off-2017/) of via de Facebook pagina.

Meer info kan je vinden op de site!

Zondag 17 september van 14.15 tot 16.45 : welkomstvergadering

Vergeet vandaag zeker geen kleren mee te nemen die vuil mogen worden ( dit geldt alleen voor de ‘nieuwe’ en ‘oude’ welpen) , want we nemen vandaag afscheid van de leden die Tonca worden en vooral verwelkomen we de nieuwe welpen! Wat en hoe dit in zijn werk gaat is een verrassing dus kom zeker af om het te ontdekken! ( neem ook zeker propere kleren en een handdoek mee!)

 

Zondag 24 september van 12.00 tot 17.00 : openingsvergadering

Vandaag alweer een speciale vergadering want we gaan er op uit met alle takken!  Om 12 uur verwachten we jullie op de parking van de Nekker. Hopelijk is het goed weer, dus vergeet zeker jullie zwembroekjes en handdoeken niet.  Van al dat spelen zullen jullie wel grote honger krijgen, daarom is het de bedoeling dat jullie een lunchpakket meenemen.  Om in de Nekker te geraken hebben we jullie Kids-id en 5 euro nodig. Om 17 uur staan we allemaal klaar om opgepikt te worden, alweer op de parking van de Nekker.

 

Ziezo dit was het voor de maand september. Wij zien jullie terug in oktober met wederom fantastische vergaderingen.

Kan je niet komen ( vergeet dan zeker niet te verwittigen) of heb je nog vragen? Dan kan je ons bereiken via welpen@scoutskontich.be of bij iemand van de leiding, nummers vind je achteraan in de Condacum.
Trek elke zondag flink je uniform aan. Dit is bij de welpen; groene of bruine broek, groene welpenpet, scoutsdas en scoutshemd.
– Zet ook zeker je naam in alle kledij; zeker in je hemd, scouts T-shirt, das en scouts broek. Zo komt het bij verlies terug bij de juiste welp terecht.

Ne stevige linker,

 

???                                       ???                                               ???                                                    ???                                                     ???