Condacum mei

JOOO Tonca’s, mei is gearriveerd, teken dat het jaar bijna voorbij is :(. Maar niet getreurd, jullie toffe leiding heeft weer tal van spectaculaire vergaderingen voorzien. Kom maar af! Wij hebben er al heel veel zin in. :))

Vergeet jullie zeker niet in te schrijven via de doodle!!

North Pole wildlife decorative pattern. Seamless pattern with northern animals, ice floes, inuits and yurt. Hand drawn illustration

2/05 Eskimo Vergadering: Zondag 12u30-14:30

BRR zou het nog sneeuwen bij ons? België is zo’n raar land, dat we er niet van zouden verschieten. Vier seizoenen op 1 dag is zeer normaal bij ons. Wat nu bij die eskimo’s, die hebben altijd koud weer. Deze vergadering zullen we elkaar eens goed opwarmen. Wat dat nu weer betekent, moeten jullie komen uitvinden op de vergadering.

Kleed jullie maar warm aan 😉 tot dan!

9/05 Technieken Vergadering: Zondag 12u30-14:30

Pfffttt weeral een techniekenvergadering. Wat een stomme leiding. Wie zo denkt heeft het mis. Technieken zijn zeer belangrijk voor een Tonca, zeker als die mee op kamp gaat. Zo kunnen wij extra coole dingen sjorren. De leiding zal er iets speciaal van maken deze vergadering. Kom maar af, als je durft!

Zondag 16/05 CARWASH: 10 tot 13u en/of 13u30 tot 16u30

Dit is een zeer belangrijke vergadering!!!. Vandaag gaan we auto’s wassen om geld in te zamelen voor ons kamp. Dit is zeker nodig, zodat we een coole special activity met jullie kunnen doen. Kom hier zeker met vele af!!

Hiervoor verwachten we de Tonca’s zondag 16 mei aan Garage Willy (Duffelsesteenweg 144). De carwash zal in 2 shiften gebeuren, zodat we heel de dag kunnen wassen:

• Shift 1: 10u tot 13u
  • Shift 2: 13u30 tot 16u30

Elke Tonca die ingeschreven is, zullen we over deze 2 shifts verdelen. Vrijdagavond zullen we laten weten wie precies wanneer verwacht wordt. Een 2de shift doen mag ook altijd, maar dit is op vrijwillige basis. Maar natuurlijk: hoe meer Tonca’s en hoe meer shifts die doen (max. 2) = meer centjes op kamp om extra leuke dingen mee te doen!
Indien je 2 shifts zou blijven neem je wel een lunchpakketje mee. Iedere Tonca neemt ook een eigen drinkbus mee voor tijdens het werken. Voorzie je ook op het weer, want we zullen steeds buiten blijven.

We willen ook vragen dat alle Tonca’s in perfect uniform komen (hemd, groene scoutsbroek en sjaaltje), aangezien dit een officieel Scouts-evenementje is. Als je dit nog niet allemaal hebt is dit ook geen ramp.

Inschrijven voor de vergadering kan door op onderstaande knop te klikken:

Indien je graag een auto wil inschrijven voor de carwash kan dit via volgende link:

Deze link mag ook altijd gedeeld worden op sociale media. Er is ook een Facebookevenement voor als u dit gemakkelijker vindt: https://www.facebook.com/events/497252541514890/?ref=newsfeed

22/05 vanaf 19u: Kampinfo-avond:

Jippie, ons kamp komt eraan! Dat bat betekent dan ook dat de kampinfo-avond er nog veel sneller aankomt. Die zal namelijk doorgaan op zaterdag 22 mei vanaf 19u. Om te vermijden dat iedereen op hetzelfde moment op onze wei aanwezig is, zou je je hiervoor wel even moeten inschrijven via de Doodle die je vindt door op de knop hieronder te klikken.

Kan je deze zaterdag niet komen? Treur niet, want de uitnodiging komt nadien ook op onze site te staan.

23/05 Vetzakkerij Vergadering: Zondag 12u30-14:30

Na vorige week al die auto’s te hebben moeten proper maken, is het eens tijd dat we ons nog eens goed kunnen vuil maken hehehe. De leiding heeft hier alvast iets leuk voor gepland.  Om ter vuilst en om ter hardst stinken is de boodschap!

Doe kleren aan die vuil mogen worden, extra kleren en handdoek is ook altijd handig.

Tot dan!

30/05 Wieltjes Vergadering: Zondag 12u30-14:30

De wielen van de bus gaan rond en rond, rond en rond,… Ja vandaag gaan we dus liedjes zingen die met wieltjes te maken hebben he.

HAHAH mopjee, kom maar allemaal af met jullie skateboards, fietsen, steppen,….

We zullen er iets tof van maken!!!

Dat was mei alweer! Nu alle vogels een ei gelegd hebben zijn we helemaal klaar voor de maand juni. Dat wil zeggen dat het kamp weeral een stapje dichterbij komt, spannend!

Voor zij die de Toncawet nog steeds niet vanbuiten kennen, staat hij hieronder nog eens opgeschreven. Zie dat je hem zeker goed kent!

Wij zijn Tonca's
Samen trekken wij op avontuur en wagen ons op onbekende jachtvelden.
Tijdens deze grote tocht tonen wij respect voor de natuur en de wonderen van moeder aarde.
Tonca's leven in verbondenheid met andere indianenstammen.
Dit broederschap geeft ons de kracht om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Dikke virtuele knuffels van

Motor boat, rio yachts best italian yacht
Seba
Indy car racer