Welkom bij Scouts Kontich!
Condacum Kapoenen

Condacum Kapoenen

September

Hey, allerbeste kapoenen! Het scoutsjaar gaat weer van start, jippie! We beginnen direct met een van de leukste maanden, aangezien we alle nieuwe (en oude) kapoenen (opnieuw) welkom heten op de scouts. Daarnaast komen jullie te weten wie jullie nieuwe leiding is. Spannend!!! Beginnen doen we natuurlijk met onze fantastische Kick-off, waar we jullie wegwijs maken op onze scouts en waar je meteen van een overheerlijke BBQ kan genieten. Ook een welkomstvergadering mag deze maand niet ontbreken, zodat alle kapoenen ons en elkaar wat beter kunnen leren kennen. Ook zijn er naast kapoenen ook welpen, tonca’s, jongverkenners en verkenners aanwezig op onze scouts! Daarom doen we als kers op de taart ook nog een openingsvergadering met heel de groep! Het jaar openen doen we dus maar liefst 3 keer! Geweldig toch?

Zaterdag 7 september van 14u30 tot 16u30: Kick off!

Het scoutsjaar zetten we alvast in met een superleuk evenement: de kick off!!! 

Vanaf 14u30 zijn jullie welkom om nog een laatste keer met de leidingsploeg van vorig jaar te spelen, en zijn ook de kapoenen die dit jaar naar de Welpen gaan, nog eventjes kapoen. Ook zijn nieuwe kapoenen al welkom om mee te komen spelen. Om 16u wordt de nieuwe leiding dan aan jullie voorgesteld! 

Naast spelen heeft dit evenement ook een praktische kant: vandaag kunnen de ouders hun zoon komen inschrijven vanaf 16u, alsook een uniform kopen. Bij ons kan u nieuwe t-shirts, truien en sjaaltjes van onze eigen scouts kopen, en 2de hands broeken en scoutshemden. Enkel het sjaaltje is verplicht voor kapoenen, maar een vaste outfit die vuil mag worden tijdens het jaar kunnen wij u alvast warm aanbevelen. 

Daarnaast zijn er nog tal van andere activiteiten te doen, en kan u zelfs komen eten! Voor de BBQ en het kubtoernooi vragen wij u wel zich op voorhand in te schrijven via kickoff2019@scoutskontich.be (BBQ) of kubb2019@scoutskontich.be (kubtoernooi). Inschrijven kan tot 31 augustus (kubtoernooi) of 1 september (BBQ).

Meer informatie vindt u in de folder hieronder.

Zondag 15 september van 14u15 tot 16u45: Welkomstvergadering: 

Aan allen die gekomen zijn…proficiat! Aan allen die niet gekomen zijn… jah, die zullen een leuke vergadering missen! Vandaag heten wij alle eerstejaars van harte welkom bij de kapoenen, en maken wij jullie samen met de tweedejaars wegwijs in de wondere wereld die scouting heet. Vandaag leren jullie een hele hoop nieuwe vriendjes kennen, en natuurlijk ook jullie nieuwe leiding. Spelletjes als dikke Bertha, pang-pang, kat-en-muis, enzovoort zullen na vandaag geen mysterie meer voor jullie zijn, en bovendien de komende tijd niet meer van jullie ‘leukste spelletjes-lijst’ verdwijnen. Dat kunnen de tweedejaars jullie zeker bevestigen! Afkomen is dus de boodschap!


Zondag 22 september van 12u tot 17u: Openingsvergadering:

Kapoenen verstop jullie in het kapoenenwoud! Het zal jullie misschien verbazen, maar in dat kapoenenwoud lopen nog een heleboel rare beesten rond, zoals Welpen, Tonca’s, Jongverkenners en Verkenners.
Het zijn echter heel erg leuke beesten, die bovendien ook deel uitmaken van onze Scoutsgroep! Daarom doen we vandaag een extra lange vergadering samen met hen. We spreken om 12u af aan (wordt nog doorgegeven), waarna we ons met heel de groep te pletter amuseren. Jullie kunnen daar weer worden opgehaald om 17u. Vergeet geen knabbel, drinkebus en indien dit nodig is ook geen regenjas of zonnecréme. Het jaar wordt vandaag écht officieel ingezet, dus daar wil je bij zijn!


Zondag 29 september van 14u15 tot 16u45: Piratenvergadering: 

Hebben jullie soms ook wel eens zin om met een grote boot rond te varen en heel de dag ‘arrrr’ en ‘ahoy’ te zeggen terwijl er een papegaai op je schouders zit en je rechteroog bedekt wordt door een ooglapje? Dan is dit de geknipte vergadering voor jouw! Bakboord, stuurboord en overboord, het zal op deze vergadering allemaal worden opgehelderd. Een schatkist hier en daar durven we ook al eens tegen te komen op onze tocht over de woeste golven. Superspannend, maar ook superleuk dus!


Zo dat was het al weer voor september. Maar niet getreurd, want ook oktober zit weer tjokvol sublieme vergaderingen! Wij hebben er alvast zin in, jullie ongetwijfeld ook!

Indien je niet kan komen, duidt dan de knop aan onder elke vergadering en duw op ‘verstuur’ (vergeet ook de naam van je kapoen niet in te vullen). Je kan ook iets laten weten door een mailtje te sturen naar kapoenen@scoutskontich.be . Dit vragen we zodat we steeds voldoende materiaal kunnen voorzien voor onze vergaderingen. Ook mag u ons al uw vragen stellen via dit emailadres, of op de vergadering zelf natuurlijk. Ons telefoonnummer kan u vinden onder ‘contact’, wat een subtabje is van het tabblad ‘kapoenen’ op onze website. Dit is echter enkel voor noodgevallen of voor last-minute afmeldingen. Tot slotte willen wij nog laten weten dat wij meestal buiten blijven, in weer en in wind, en willen wij dus vragen om uw kapoen hiernaar te kleden door bv. een regenjas mee te geven bij regenweer.

Een stevig polleke en tot in oktober!

Afbeeldingsresultaat voor kapoenen Juni

Oh nee het is al juni en dat wilt zeggen dat we onze laatste vergaderingen maand van dit jaar inzetten maaaaaar dat wilt ook zeggen dat ons mega leuke coole ongeloofelijk spannende en mega toffe kamp er bijna aan zit te komen JoooooEEEEeePpppPPppPIiiiiEeeeeeEEEE! De leiding heeft deze maand weer examens en daarom zijn het avond- en ochtendvergaderingen let dus goed op de uren. Maar deze vergaderingen zullen zeker en vast even leuk zijn! We hopen jullie deze laatste maand allemaal nog veel te zien en als je er niet bij kan zijn stuur ons dan eventjes een mailtje 😉

Zaterdag 8 juni van 18u30 tot 20u30: Dessertenvergadering

Hmmmmmmmmm cake, taart, pudding, rijstpap, fruitsla, chocolade… noem maar op, vandaag gaan we vanalles wat smikkelen en smakken! Neem daarom allemaal een dessertje mee zodat we kunnen delen en proeven van ieders bakkunsten en het allerbelangrijkste: laat zeker nog een plaatsje vrij zodat je zeker veel dessertjes kan eten! 😉

Zondag 16 juni van 14u15 tot 16u45: Ijsjesverkoop

Pfffiiioeeeewww, het is weer warm vandaag zeg. Ik echt zin in iets fris, iets fruitig, iets zoet, iets ijzig: een ijsje natuurlijk!!! Vandaag verkopen we overheerlijke ‘ijs-creem’, zoals mijn bomma het zou zeggen. Dit om de laatste centjes voor ons kamp bijeen te sprokkelen. Koude, keikrokante koekjes met ijs, dat belooft een knaller van succes te worden! Komen is dus de boodschap!

Zondag 23 juni van 12u tot 17u : slotvergadering

Vanaf vandaag kunnen we echt beginnen af te tellen naar dat mega leuke coole ongeloofelijk spannende en mega toffe kamp! Binnen wel geteld 8 dagen gaan we samen met jullie de grens over om allerlei ongeziene avonturen te beleven! Maar dit alles natuurlijk niet voordat we de vergaderingen in schoonheid kunnen afsluiten en dit op onze zomerse slotvergadering. Goed opletten want deze begint om 12u en eindigt om 17u. Wij voorzien het middageten (graag hier voor 3 eurootjes meenemen) en dan brengen  jullie best nog een fruitje of koekje mee voor tussendoor en een flesje water.

Zo dit was het dan weer voor juni en dan zien we jullie graag allemaal op 1 juli om samen met ons op kamp te vertrekken!

Een stevige linker van jullie leiding:

Kora

Rikki

Xebo

Veva

Petro

Mei

Wow het is weeral mei zeg, wat vliegt het scoutsjaar voorbij! Niet alleen leggen alle vogels nu een ei en is de zon er weer bij, maar wij hebben ook een hoop klassieke vergaderingen voorberei (+ d,  maar zo rijmde het beter 😉 ). Een mini-maxi, malle vetzakerij en ook een kampinfoavond horen daarbij. Maar aftrappen doen we met een papavergadering, dus wees daar maar van de partij! 

Zondag 5 mei van 14u15 tot 16u45: Papavergadering:

Wanneer een papa een kapoen afzet op de vergadering, is het vaak zo dat deze droevig naar huis sjokt, treurend omdat hij zelf ook graag mee wou doen. Om dit fenomeen van sjokkende en sloffende ouders de wereld uit te helpen, organiseren wij graag vandaag onze papavergadering! Kom je dus vandaag samen met je papa, nonkel, opa, … uitleven op onze vergadering. Je papa heeft er alvast veel zin in, ga maar vragen! Indien er geen mannelijk familielid beschikbaar is, is een mama ook welkom natuurlijk. 

Zondag 12 mei van 14u15 tot 16u45: Mini-maxi vergadering:

Maxi en mini, getekend door een onbekende kapoen

Er was eens een verkenner. Hij was reusachtig groot, wel 10 meter, en daarom noemden ze hem soms wel eens ‘de maxi’. Jammer genoeg was hij zo groot, dat sommige verkenners hem daarom uitsloten. Bij de kapoenen gebeurde dit jammer genoeg ook, maar dan met ‘de mini’, de kleinste kapoen die ooit bestaan heeft. Hij was wel zo klein als een dwergkonijntje. 

Nu kwamen mini en maxi elkaar eens tegen op onze scoutswei, en besloten ze om dan maar zelf wat leuke spelletjes te spelen. De andere kapoenen en verkenners waren toch wel erg nieuwsgierig toen ze zagen hoeveel plezier de 2 hadden met elkaar. Daarop besloten beide groepen hun verontschuldigingen aan te bieden bij mini en maxi, en vroegen ze of ze met hen mee mochten spelen. Mini en maxi waren natuurlijk erg blij dat hun medescouts met hen mee wilden spelen, en wilden dit natuurlijk graag! De kapoenen noemden zichzelf die vergadering vol trots ‘de mini’s’, en de verkenners noemden zichzelf ‘de maxi’s’. De kapoenen en verkenners beleefden zo één van de leukste vergaderingen in onze scoutsgeschiedenis, echt waar!

Dit is dus waarom we nu elk jaar een mini-maxi vergadering hebben!

Geloof je mij niet? Kom dan maar af en oordeel zelf…

Zondag 19 mei van 14u15 tot 16u45: Vetzakkerijvergadering:

Vetzakskes opgelet! Vandaag is het jullie vergadering! We kennen het allemaal: je bent lekker aan het spelen in de zandbak, en plots begint het te regenen. Hierop is het logische besluit uiteraard lekker in je nieuw gemaakte modderpoel te gaan rollen. Of wie heeft het nu nog niet voorgehad dat de gel op was, en dat je dan maar je haren lekker met eitjes omhoog hebt gezet! Ook als je het nogal moeilijk vindt om mét bestek aan een maaltijd te beginnen is het vandaag je uitgelezen kans! Kom je dus lekker vuil maken op onze scoutswei. Opgepast: deze vergadering is niet voor doetjes! Doe tot slot zeker niet je beste kledij aan.

Vrijdag 24 mei van 20u tot 21u: Kampinfoavond:

Vanavond komen jullie de laatste info te weten over ons nu al fantastische kamp. Zo komen jullie te weten wat het kampthema is, wat je moet meenemen, en nog veel meer! Kom dus zeker af als je graag mee wilt en niet voor onaangename verassingen wilt komen te staan!!!

Zondag 26 mei van 09u30 tot 11u30: Zwemvergadering

Liefste waterratjes, haal die zwembroeken maar boven! Laat zien hoe goed jij al kan watertrappelen en duiken, we spreken af op de wei en wandelen samen naar het
zwembad. Vergeet dus zeker en vast je zwembroek en handdoek niet en neem ook zeker en vast  2 eurootjes mee zodat we binnen mogen en geen bandjes vergeten!

Vrijdag 31 mei van 18u30 tot 20u30: Stokkenvergadering

Deze week mogen jullie zoveel met stokken spelen als jullie willen! Van tandenstokers tot balken, alles gaan we vandaag gebruiken en wie weet komt er ook wel een sjorkoord aan te pas! Zeker niet te missen dus!

Het kamp komt dan ook al dichterbij en is dus een zeer leuk vooruitzicht. In mei kan het al erg warm zijn, maar ook buien horen erbij. Breng dus zeker een regenjas mee als het regent, of indien de zon erg hard schijnt en je snel verbrandt, smeer je dan in met zonnecréme. Laat ook iets weten als je niet kan komen, en zorg ervoor dat je steeds een das bij hebt. Zet tenslotte je naam in je kleren, zodat we die snel weer terugvinden als je die kwijt bent. Tot in juni!!!

Een stevige linker van jullie leiding:

                Petro                   Veva      Xebo             Kora               Rikki