Welkom bij Scouts Kontich!
Condacum Welpen

Condacum Welpen

 

 

Welpen Banner

Welkom in deze fantastische maand Maart! Lees zeer goed de condacum na want er zijn veel speciale vergaderingen in deze maand! We hebben de Instuif, Papa vergadering en uiteraard ons fantastisch weekend waar we met z’n allen naar uitkijken! Ook is op 28 maart ons allernieuwste evenement namelijk een voetbaltornooi! Om deel te nemen aan het echte tornooi moet je 16+ zijn maar komen supporteren is even leuk met de voorziene bar en een speciaal veldje waarop ook de welpen kunnen voetballen!!

ZONDAG 1 maart van 14:15 tot 16:45: Instuif

Deze zondag gaan we naar de instuif! Dit is een jaarlijkse gratis speelnamiddag voor kinderen georganiseerd door de jeugdraad en jeugddienst van Kontich. Er zullen springkastelen, opblaasattracties en een woonwagen vol spelplezier aanwezig zijn! Verder zullen we ook met de groep gaan zwemmen dus vergeet zeker jullie zwemkledij niet!

 

ZONDAG 8 maart van 14:15 tot 16:45: pretpark vergadering

Mis onze zotte pretparkvergadering zeker niet! Wie kan het zotste pretpark in elkaar steken? Wie maakt de snelste afrit? Wat is jouw favoriete attractie? Alles staat op zijn kop in deze fantastische vergadering!

 

ZONDAG 15 maart van 14:15 tot 16:45: papa vergadering

Wie heeft de sterkste, snelste, slimste papa? En zijn wij als welpen even sterk als onze papa’s? Iedereen mag deze vergadering zijn papa (nonkel/broer/…) meenemen! Wie-o-wie zal met de titel van ultieme papa of welp gaan lopen? Kom het deze vergadering te weten! SPANNEND!

 

ZONDAG 20-22 maart: Weekend

Woohoo we vertrekken terug met z’n allen op weekend! Zoals gewoonlijk wordt de uitnodiging met alle informatie nog meegegeven en online gezet bij het naderen van het weekend! Wat we jullie wel al kunnen zeggen is dat het een knaller van een weekend gaat worden dat je zeker niet mag missen!

 

ZONDAG 29 maart van 14.15 tot 16.45: Tom en Jerry vergadering

Kennen jullie deze twee figuren nog? Zoek ze maar eens op, want deze vergadering zal over deze twee vrienden/vijanden gaan. We nemen jullie mee in het verhaal van jagen en vluchten. Zal jij Tom te snel af zijn? Of zal jij Jerry te pakken krijgen? Kom het te weten op deze vergadering!

 

Dit was het dan voor de maand maart! Tot in april!!
Dikke kussen van de leiding

FEBRUARI:

Gegroet Welpen,

Welkom in deze schrikkelmaand met tal van leuke vergaderingen en een extraatje voor de tweedejaars! De vergaderingen zullen terug op zondag zijn, wat het alleen maar leuker kan maken.

ZONDAG 2 februari van 14:15 tot 16:45: Avatar-vergadering

Water, Aarde, Vuur, Lucht. Alleen de Avatar is de meester van deze vier elementen. Tijdens deze vergadering gaan we dan ook kijken in welke welp een Avatar schuilt door de 4 elementen te leren beheersen. We verwachten jullie met velen, enkel zo valt de vuurnatie te verslagen! Appa yip yip!

ZONDAG 9 februari van 14:15 tot 16:45: Emoji-vergadering

Vandaag gaan we onze emoties leren tonen op een manier die eigen is aan de 21ste eeuw, namelijk via emoticons. Elke welp zal zo leren, welke emoticon het best bij hem past! Een vergadering die eigen is aan zijn tijd dus! XD

ZATERDAG 15 februari om 12:00 (Enkel tweedejaars) en ZONDAG 16 februari van 14:15 tot 16:45: Tweedejaarsvergadering

Dit weekend zal er een spetterend weekend voorzien worden voor de tweedejaars, die we daarvoor om 12 uur zullen verwachten. Een uitnodiging hiervan zal echter snel volgen. De eerstejaars worden zondag om 14:15 op de scoutswei verwacht, om te genieten van de spetterende vergadering, die de tweedejaars zullen ineen steken. 

ZONDAG 23 februari van 14:15 tot 16:45: Recordvergadering

Wist je dat Tom Waes eens het record van om ter snelste pizza eten heeft gebroken door deze op te eten in 2 minuten en 19 seconden? En wist je dat de langste nagel ter wereld een lengte heeft van 197,8 centimeter, omdat een man deze 62 jaar lang heeft laten groeien. Tal van records die we zullen proberen te breken, al hebben we voor dat laaste nog enkele extra vergaderingen nodig… 

 

Zo zit februari er weeral op en wat hebben we het leuk gehad met die extra dag! Nu is het al uitkijken naar maart met een tweede welpenweekend in het verschiet…

     

 BAGHEERA    –             HATHI           –      PHAO          –          IKKI            –           OE

 

SEPTEMBER:

Gegroet Welpen,

Het nieuwe scoutsjaar kan weer van start gaan en wat hebben we daar heel de zomer nagelbijtend naar zitten toekijken! We kijken er al naar uit om de trouwe Welpen terug te zien en om de voormalige Kapoenen te verwelkomen! 

ZATERDAG 7 september van 14:30 tot 16:30: Kick-Off

Eerste afspraak: De fantastisch leuke overweldigende Kick-Off. Alle leden worden om 14u30, op de wei verwacht, waarna we nog een laatste keer met de ‘oude’ leiding de pannen van het dak spelen. Hierna vindt de leidingsvoorstelling plaats en zullen jullie te weten komen wie jullie spetterende nieuwe leiding is! Verder kom je te weten welke leiding het beste bakken kan beklimmen en kan je je inschrijven voor wederom een geweldig scoutsjaar!

Daarnaast zijn er nog tal van andere activiteiten te doen, en kan u zelfs komen eten! Voor de BBQ en het kubb-toernooi vragen wij u wel zich op voorhand in te schrijven via kickoff2019@scoutskontich.be (BBQ) of kubb2019@scoutskontich.be (kubb-toernooi). Inschrijven kan tot 31 augustus (kubtoernooi) of 1 september (BBQ).

Meer informatie hierover hieronder in de folder

http://www.scoutskontich.be/wp-content/uploads/2019/08/Kickoff19_folder.pdf

ZONDAG 15 september van 14:15 tot 16:45: Welkomstvergadering

Nadat we op de Kick-Off nog eens gezellig hebben gevierd met alle takken, hebben we nu de eerste exclusieve Welpenvergadering. Vandaag zullen de tweedejaars de nieuwe Welpjes van harte welkom heten in de mooiste tak van de scouting. We gaan dus nieuwe vriendjes leren kennen en het scoutsjaar met een knal inzetten! Belangrijk voor de eerstejaars is dat ze kledij meenemen die vuil en smerig mag worden, daarbij is de nodige reservekledij aangeraden!

ZONDAG 22 september van 12 tot 17: Openingsvergadering

Scouting is een groepsgebeuren, nadat we iedereen verwelkomd hebben gaan we voor de laatste keer het scoutsjaar goed inzetten. We spreken om 12u af aan de ingang van de Schorre, waarna we ons met heel de groep te pletter amuseren tot jullie weer opgehaald worden om 17u. Hierbij mag je zeker geen lunchpakketje, €2, drinkbus, goed humeur en eventueel een regenjas of zonnecrème vergeten. 

ZONDAG 29 september van 14:15 tot 16:45: Pimp-je-lokaal vergadering

Schilderen, behangen, plakken, tekenen, … Het lokaal zal weer een hevige opknapbeurt krijgen en daarbij wordt het in een nieuw jasje gestoken. Zo zorgen we ervoor dat het aangenaam vertroeven blijft in ons mannenhol. Bang afwachten blijft wat er meer beschilderd zal worden het lokaal of de Welpjes…

September zit er dan al weer op en zo gaan we ons klaarmaken voor de herfstmaand oktober!  Wat ons te wachten staat zijn meer van deze megakeicoole vergaderingen én een eerste magnifiek en fabelachtig weekend.

Stevige linker van jullie tot dusver onbekende leiding,

???                           ???                         ???                      ???                      ???

 

 

OKTOBER:

Gegroet Welpen,

De startmaand van dit scoutsjaar is voorbij en we gaan al meteen verder naar de fantastische maand oktober. Er staan jullie geweldige vergaderingen te gemoed en ons aller eerste weekend samen! Wij hebben er alvast zin innnn!

ZONDAG 6 oktober van 14:14 tot 16:45: vriendjesvergadering

De bronafbeelding bekijken

Op deze vergadering mogen jullie allemaal een vriendje meenemen van de voetbal, klas, tekenschool, basket,… Al jullie vriendjes zijn welkom. We gaan echte scoutsspelletjes spelen en onze vriendschap vergroten door samen spannende uitdagingen aan te gaan! Kom jij ook met jouw vriendje? 

ZONDAG 13 oktober van 14:15 tot 16:45: Wieltjesvergadering

De bronafbeelding bekijken

Vandaag moeten jullie allemaal op wieltjes naar de scouts komen! Dus haal dat stoere skateboard, rollerskates, step, gocart, (Opgelet: fietsen zijn hier niet toegestaan) … maar boven of leen iets van je vriendjes want deze vergadering gaan we heel de tijd op onze wieltjes staan! Leg een parcour af op de kortste tijd, win de grote-welpen-op-wieltjes-race en laat je stoerste kunstjes zien tijdens deze vergadering.

De bronafbeelding bekijken

ZONDAG 20 oktober van 14:15 tot 16:45: Tom-en- Jerry-vergadering

Kennen jullie deze twee figuren nog? Zoek ze nog maar eens op, want heel deze vergadering zal over deze twee vrienden/vijanden gaan. We nemen jullie mee in het verhaal van jagen en vluchten. Zal jij Tom te snel af zijn? Of zal jij Jerry te pakken krijgen? Kom het te weten op deze vergadering!

ZATERDAG 26 en ZONDAG 27 oktober: Weekend!!

Welkom op ons eerste welpenweekend! Wij kijken er al enorm naar uit en hopen jullie ook natuurlijk! Alle informatie rond dit weekend zoals het thema, uren, betaling,… zullen eind september of begin oktober worden bekend gemaakt. Jullie zullen een uitnodiging ontvangen op de vergadering of online kunnen bekijken vanaf dan.

Dit was het voor de maand Oktober met de prachtige afsluiter van een weekend! We zien jullie alle snel na een fijne herfstvakantie!
Knuffels van
    
OE                              Hathi                          Phao                Ikki                 Bagheera

De bronafbeelding bekijken
Afbeeldingsresultaat voor topsy butch cat
De bronafbeelding bekijken
De bronafbeelding bekijken