Condacum

Tonca-banner

Het nieuwe scoutsjaar is aangebroken. We maken er een fantastisch en onvergetelijk 2018/2019 van!
Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als wij!

Vergeet niet af te mailen als jullie niet aanwezig kunnen zijn op vergaderingen! 

De link naar de kampuitnodiging vinden jullie hier.

Juni

Vrijdag 7 juni van 19 tot 21u: Afreageervergadering

De leiding zit volop in de examens en bij jullie zullen de eindejaarstoetsen ook wel eraan komen. Om even alle studeerstress van ons af te jagen gaan we ons eens goed laten gaan! Spaar al jullie energie tijdens de week maar op en laat het er tijdens deze warme vrijdagavond uitbarsten! Om te oefenen mag je deze schreeuw al nadoen: WRAAHHHAHAHAHAHAHAHAHAWRUWAAAAHRWRAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vrijdag 14 juni van 19 tot 21u: Vuurvergadering

Mocht de elektriciteit in Kontich uitvallen, ergens putteke winter, dan is het belangrijk dat we warm blijven. Om ons op die gevaarlijke tijden voor te bereiden, gaan we vandaag ons vuurmakerskills aanscherpen. Verboden mee te nemen: Niet-scouteske aanmaakmiddelen in de vorm van olie, aanmaakblokjes,  buskruit, etc… .

Zondag 23 juni van 10 tot 17u: Slotvergadering

Snik, snik, ween, snik, snotter, snikkerdesnik, ween. De leiding is erg droevig omdat we vandaag de laatste vergadering van het jaar houden. Gelukkig is er nog een kamp om naar uit te kijken en een bangelijke SLOTVERGADERING!!!!! Neem allemaal een lunchpakket mee en 5 EUR voor inkom + verrassing en kom met de fiets + helm!!!

 

Ciaokes, Byekes, warme groeten,

 

Sioux                                Shabo                         Wetta                      Tawa                        Chippe

Marcel!DJ Tony!Afbeeldingsresultaat voor kabouter wesley turboAfbeeldingsresultaat voor philippe gilbertAfbeeldingsresultaat voor palmyra van callenberge

Mei

Zondag 5 mei van 14-17u: Techniekenvergadering

Nadat jullie gezien hebben tot wat wij als scouts allemaal in staat zijn om te bouwen met ons prachtige 100 jaar scouts weekend kunnen wij alleen maar denken dat jullie dit ook maar te graag willen kunnen maken later! Kom vandaar zeker naar deze belangrijke vergadering om je technieken nog wat bij te schaven en een perfecte sjorring te kunnen leggen!

Zondag 12 mei van 11:30-17u: CROQUE-MONSIEURSLAG!

Vandaag gaan we het met zen allen gezellig maken op onze wei en gaan we vanaf 12u ’s middags overheerlijke croque-monsieurs verkopen om ons kamp te steunen! Nodig al jullie ouders, oma’s en opa’s, zussen of broers,…. Maar uit om te komen smullen van onze lekkernijen!
https://www.facebook.com/events/167192277530806/

Voor de duidelijkheid: de leden moeten er om 11:30u zijn zodat we effectief kunnen beginnen verkopen om 12u.

 Zondag 19 mei van 14-17u: Leidingswissel

Vandaag zullen het niet onze bekende gezichten zijn die voor jullie staan, maar wel leiding die uit andere takken komen om ook eens leiding te kunnen geven aan jullie. Zij gaan dan ook hun uiterste best doen om een hele speciale en leuke vergadering in elkaar te knutselen. Komen is de boodschap!

Vrijdag 24 mei tussen 20u en 21u: KAMPINFOAVOND !!!!

Vanavond worden alle ouders verwacht tussen 20u en 21u om langs te komen op de scoutswei voor de kampuitnodiging plus extra info over het kamp te ontvangen!! 

OPGELET: vergeet zeker niet het document voor de reistoestemming voor minderjarigen te laten ondertekenen bij de gemeente!!! Dit document staat mee in de mail die Tawa naar de ouders heeft verzonden.

Zaterdag 25 mei van 19u-21u: Papavergadering

Woehoew! Nog eens goed ravotten met uw papa is altijd leuk! Breng allemaal jullie grote en sterke papa mee om een clash der titanen te ontketenen! Hoe meer zielen hoe meer vreugde!

Vrijdag 31 mei van 19-21u: Vriendjesvergadering

Vandaag krijgen jullie het geluk om je andere vrienden waar je vaak mee gaat spelen ook eens te laten zien hoe leuk het juist is om in de scouts te zitten! We gaan alle typische scoutsspelletjes spelen zodat zij deze ook eens kunnen spelen en wie weet vinden ze het ook wel fantastisch!

April

Zondag 7 april van 14u tot 17u: Dorpsspel

De scouts van Kontich horen Kontich ook wel echt te kennen. Daarom gaan wij vandaag op zoek naar de speciaalste plekken van dit prachtige dorp. Ben jij benieuwd welke dit zijn? Kom dan zeker af!

Zondag 14 april: GEEN VERGADERING

Vandaag start de hele leidingsploeg met de opbouw voor het grootse opendeurweekend. Terwijl de leiding dus de hele dag ligt te zweten en zwoegen kunnen jullie je thuis voorbereiden voor het komende weekend :-).

Zaterdag 20 april: Opendeurweekend

Dit weekend wordt het 100 jarig bestaan van onze scouts gevierd! 

OPTOCHT: 10u00 verzamelen op de wei
Vandaag zetten we het 100-jarig bestaan van onze scouts in de kijker door de dag te beginnen met een tocht door Kontich. We verwachten alle leden en sympathisanten om 10u00 op onze vertrouwde wei.

Tijdens de tocht kom je allerlei zaken te weten over onze scouts. De tocht eindigt rond 13u00 op de wei. Aansluitend opent de Burgemeester van Kontich officieel de tweede dag van ons jubileumweekend. Nadien kan je je hongerige maag vullen met een overheerlijk smosje, gemaakt door de jongverkenners. (bestellen zie onderaan)

RANDANIMATIE: vanaf 13u00 – …
Heel de namiddag lang wordt er op de scoutswei randanimatie voorzien voor jong en oud. De wei zal vol staan met zelf gesjorde constructies en daarnaast kunnen we onze leden aan het werk zien tijdens een spetterende show. Drank en eten wordt verkocht aan democratische prijzen.

OPENDEURRESTAURANT: vanaf 17u00 – …
Vanaf 17u00 kan u terecht in ons opendeurrestaurant voor een lekkere steak, tomate crevette of een curryworst. (Ook veggie is mogelijk!) Inschrijven kan wederom via mail (odd2019@scoutskontich.be) of via het Google Formulier. (onderaan meer uitleg)
Let op: het eten gebeurt in shiften. Ofwel eet u tussen 17u00 en 19u00 ofwel tussen 19u00 en 21u00. Zet dit zeker duidelijk mee in de mail!

De vergadering eindigt voor de leden om 18u!

KAMPVUUR: vanaf 20u00 – …
Tot slot eindigen we dit fantastische weekend met een ongezien kampvuur in Kontich! We starten met coverbandjes (o.a. Oud-scoutsband en De Natte Gazette) en eindigen de avond met een zangstonde zoals enkel de scouts dit kan. We zingen tot in de vroege uurtjes en hopen dat heel België ons 100-jarig bestaan geweten heeft…

VOOR ALLE DUIDELIJKHEID: leden hoeven geen eten te bestellen! Ze eten samen in groep en nemen hiervoor 5 euro mee. (inclusief smosje op de middag)

INSCHRIJVEN VOOR DE SMOSJES EN HET OPENDEURRESTAURANT:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxiGbl4_SJ3zxVqqKEG9u96CFoaRAiRYy27PgQsod0rgwPDg/viewform

 

Zondag 28 april van 14u tot 17u: Oldschool vergadering

Ben jij benieuwd naar met wat de leiding zich vroeger bezighield? Wil je die spelletjes ook eens proberen? Kom dan zeker naar de Oldschool vergadering en probeer het zelf uit!

Zo dit was het voor de maand april. Ne stevige linker van de leiding!

Maart

Zondag 3 maart 14u – 17u: zeepkistenvergadering

Een zeepkist is een zelfgemaakt voertuig zonder motor.

Zo’n voertuig wordt door of voor kinderen gemaakt door een kistje op wieltjes te zetten. Vroeger werden hiervoor grootverpakkingen gebruikt, vandaar de naam. Een zeepkist kan door een ander kind geduwd worden, maar ook van een helling rijden. De wagens die voor races worden gebruikt zijn vaak van een meer professioneler ontwerp.

Professioneel ontwerp of niet, wij gaan vandaag vet coole zeepkisten maken!!! Daarna zal er uiteraard een race plaatsvinden om de ultieme zeepkistenracer onder jullie bekend te maken.

Vergeet zeker zelf geen materiaal mee te nemen!! (karton, oude banden, verf…)

Zondag 10 maart 14u – 17u: Instuif

Vandaag vindt de jaarlijkse Instuif van de jeugddienst plaats, joepie!!! Springkastelen, gekke fietsen, workshops… tof tof tof. Het is dit jaar in Kontich Kazerne te doen, dus kom zeker met de fiets!!!! De link naar het facebookevenement vinden jullie hier: https://www.facebook.com/events/1932657686848880/

Zondag 17 maart 14u – 17u: zwemvergadering

Haal jullie speedo’s, zwembandjes en badmutsen maar uit de kast, want vandaag gaan wij zwemmen!!!!! Helaas volstaan de charmes van Tawa en Sioux niet, dus vragen wij jullie allemaal €3 mee te nemen!! Kom zeker ook met de fiets!!! Wij hebben er alvast zwem… euh zin in!

Vrijdag 22 maart 19u (enkel voor tweedejaars!!) tot zondag 24 maart 12u : TIPIWEEKEND

Ons eerste weekend was al een topper van formaat, wat gaat dat tweede weekend dan wel niet worden??!! Dit weekend worden jullie pas echte tonca’s, vermits wij samen een zotte tipi gaan opzetten (wajow). De tweedejaars worden vrijdagavond om 19u met een lege maag op de wei verwacht (en nemen zeker hun zwemgerief nog eens mee!!! 🙂 ), de eerstejaars sluiten zaterdagmiddag om 14u aan! Meer info volgt nog. Tot dan!

Zondag 31 maart 14u – 17u: knutselvergadering

Bij ons 100-jaarscoutsweekend kan een gepaste inkleding natuurlijk niet ontbreken. Daarom gaan wij vandaag onze handen uit de mouwen steken en onze creatieve kant bovenhalen om allerhande decoratie te knutselen!!! Zeker komen, dan kunnen jullie je zelfgemaakte kunstwerken bewonderen op het leukste weekend van het jaar.

Zo, dit was het voor maart!

Gelukkig staat april al te piepen! April wordt de grote feestmaand voor het 100-jarig bestaan van onze scouts!!! Wij willen jullie graag de kans geven om een blijvende herinnering aan deze unieke gebeurtenis te bemachtigen, en daarom verkopen we limited-edition 100 jaar truien!!! Als je geïnteresseerd bent, vul dan dit formulier in. De truien zullen een donkergroene kleur hebben en rond de €30 kosten. Wij leveren ze aan jouw!

We doen dus in april onze jaarlijkse opendeurdag, alleen zal die er dit jaar een beetje grootser en feestelijker uitzien! Alles schuift ook één dag op: zo zal er vrijdagavond een afterworkfuif zijn voor de ouders en zaterdag zijn er een hele dag lang een hele hoop activiteiten te doen doorheen Kontich. Het belooft een lange, maar onvergetelijke dag te worden! Er zal ook gegeten worden die dag. Rond de middag voorzien we smosjes, en ’s avonds kan je komen eten op ons ODD-restaurant! Leden hoeven zich hiervoor niet in te schrijven, maar ouders, vrienden en andere symphatisanten, willen we vragen om zich in te schrijven via dit formulier.

Veel kusjes en knuffels van jullie liefste leiding

           Sioux                            Tawa                          Wetta                       Shabo                        Chippe

Februari

Recordvergadering: 3/02 – 14u tot 17u

Jongens, jongens, jongens,… We zijn weer op het punt gekomen dat we onze capaciteiten moeten testen. Vandaag zetten we alles op alles om verschillende records te halen. Misschien haalt één van jullie ‘The Guinness Book of Records’ wel. In ieder geval, wij zijn heel benieuwd en verwachten jullie in een groot aantal op onze scoutswei.

Cluedovergadering: 10/02 – 14u tot 17u

Hebben jullie het ook al gelezen in de krant? Er is een BK (bekende-Kontichenaar) vermoord… Wie van jullie heeft de beste speurneus? Vandaag gaan wij, dé enige echte Tonca’s van scouts Kontich, deze verschrikkelijke moord oplossen. Hoe meer zielen, hoe meer kans op het vinden van de dader, het moordwapen en de plaats delict. #politiekandepotop

Rood-vergadering: 17/02 – 14u tot 17u

Rozen zijn rood,
viooltjes zijn blauw,
ik keek naar de lucht en dacht,
ik hou van jou

Rozen zijn rood,
viooltjes zijn blauw,
ik heb 5 vingers…
En de middelste is voor jou!

 

Voilà, tot zover dit mooie gedicht. Vandaag zal alles draaien rond de kleur rood. Staat deze kleur voor haat of voor liefde? Rood is overal terug te vinden, in liedjes, gedichten, gedachten, herinneringen, betekenissen,… Ook zal het rood vandaag terug te vinden zijn op de scoutsweide.

vrijdag 23 februari van 19u tot 21u30: MINIBEATS !!!

Sjorwedstrijd Scoutsland: 24/02 – 14u tot 18u (!!)

Ja hoor, jullie lezen het goed: jullie eigenste scouts organiseert dit weekend een heuse sjorwedstrijd!! Hoe cool is da? Een tiental ploegen zullen vanaf zondagochtend de graafste sjorconstructies uit hun mouw schudden en jullie zijn uitgenodigd om die vanaf 14u professioneel te komen keuren en uittesten. Aanwezig zijn is dus de boodschap!

Liefs van jullie leuke leiding x 

                     Wetta                     Shabo                Chippe                   Tawa             Sioux

 

Januari 

PS:  in maand Januari = avond/ochtend vergaderingen. 

Januari Vrijdag 4 januari van 19h – 21h: Casinovergadering

Wij hebben intussen al lang in de gaten dat de tonca’s echte casino-casanova’s zijn. Daarom mogen ze hun meest serieuze poker-face voor de spiegel oefenen, de roulettevakjes uit het hoofd leren en hun geluksonderbroek aantrekken want het is casino-time!

Zondag 13 januari van 10h-12h: Filmontbijt

Vandaag staan we extra vroeg op onze aller geliefde scoutswei om dan al meteen gezellig onder een dekentje te kruipen en te genieten van een heerlijke film met een vurrukkulluk ontbijtje. Kom dus met een lege maag zodat je na de vergadering voldaan en tevreden terug huiswaarts kan keren! Neem voor deze vergadering 3 euro mee, zodat wij voor een heerlijk ontbijt kunnen zorgen. 

Vrijdag 18 januari van 19h – 21h: Drugs*bloemsuiker*spel

Wie is er het koelbloedigst in de strijd voor de heerschappij over de Kontichse criminaliteit? Kom het vandaag te weten want we spelen een drugsspel, uiteraard zonder echte drugs maar minstens even spannend!

Vrijdag 25 januari van 19h – 21h: Sluipspel

Hopelijk zijn jullie gezichten al vol modder, jullie broeken mosdonkergroen en jullie sluipskills stevig getraind! Jullie zullen stil als een muis en onzichtbaar als het brein van Donald Trump moeten zijn, want vandaag spelen we een sluipspel!

Dikke knuffels van de beste leiding aller tijden!

Sioux          Wetta          Tawa          Chippe           Shabo

December

Zondag 2 december van 14 – 17u: Ben jij een echte scout?-vergadering

De koude maand December is ondertussen al begonnen. Maar dat zal ons niet tegenhouden om een fantastische, leerrijke vergadering te houden. De meeste van jullie zitten al enkele jaren in de scouts, maar zijn jullie al échte scoutsmannen? Kunnen jullie alles al wat een echte scout moet kunnen? Jullie zullen op de proef gesteld worden door ons. Allemaal komen dus!

Zondag 9 december van 14 – 17u: Holle Bolle Gijsvergadering

Vandaag gaan we doen alsof we in ons hele leven nog nooit gestopt zijn met eten. Wij krijgen maar niet genoeg van eten en worden steeds dikker en dikker! Reusachtig zullen we worden. Breng vandaag zeker ruime kleren en kranten of tijdschriften (die je niet meer moet lezen) mee want die ga je goed kunnen gebruiken! Tot dan!

Zaterdag 15 december van 18u-20u: Kookvergadering

Joepie! Eindelijk zal de leiding te weten komen wat voor chef-koks de tonca’s zijn! Vanavond maken we samen een heerlijke maaltijd waar we allemaal van gaan kunnen genieten. Voor een lekker avondmaal moeten wij jammer maar helaas ook een centje neerleggen. Daarom zouden de leden elks 4 euro moeten meepakken naar de vergadering vandaag.

Vrijdag 21 december van 19u-21u Kerstfeestje

December, de maand van alle familie-en vriendenfeestjes. Wij vinden uiteraard dat er altijd nog een feestje bij kan! Vandaag gaan wij ons eigen, mega coole feestje bouwen! Graag zouden wij ook willen verzoeken dat iedereen een klein cadeautje meeneemt (ter waarde van max. 2 euro). Het moet niks groots zijn, gewoon iets kleins dat we aan elkaar kunnen geven. Wij hebben er alvast kei veel zin in.

Vrijdag 28 december: Geen vergadering

Sorry jongens, vandaag is het geen vergadering. De leiding gaat ook genieten van de feestdagen. We wensen jullie een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar. Hopelijk zien we jullie terug in het nieuwe jaar, we maken er dan samen een spetterend 2019 van!

Veel liefs van de aller aller aller coolste leiding van het land XXX

TAWA              SHABO                 WETTA                       SIOUX                     CHIPPE

November

November

Zondag 4 november van 14u – 17u: Halloweenvergadering

Boe! De engste vergadering van het jaar staat voor de deur. Ben jij zo gevaarlijk als een echte vampier, of juist enorm bang voor al deze enge wezens? Kom en vertel het ons op ons spannend avontuur.

Zondag 11 november van 14u – 17u: POPCORNVERKOOP

Dit jaar gaan we op buitenlands kamp en om dit zo goedkoop mogelijk te maken voor jullie, gaan we met zen allen popcorn verkopen. Je mag altijd zelf een centje meepakken van de mama of papa om ook te sponseren.

Zondag 18 november van 14u – 17u: Dessertenvergadering

Hmmm, het water staat al in onze mond door de naam van deze vergadering alleen al. Zijn jullie ook zo’n zoete bekken? Dan moet je zeker naar deze vergadering komen om samen met ons van al dat lekkers te smullen. Vergeet zeker niet zelf een bangelijk dessertje mee te nemen!

Zaterdag 24 november van 19 – 20.30u Winternacht

Kom kijken naar de constructie die de leiding dit jaar weer in elkaar heeft gezet. De leden worden om 19u op de wei verwacht voor een spel, om 20u eindigt ons spel en kunnen jullie naar de toog rennen voor spek patatjes te eten. Wij hopen dat jullie net zo veel zin hebben als wij in deze geweldige avond! Tot dan!

Facebookevenement Winternacht

Veel liefs van jullie knappe, toffe en stoere leiding x

Oktober

Zondag 7 oktober van 14u tot 17u: pimp-je-lokaalvergadering

Vandaag nemen we ons toncalokaal nog eens stevig onder handen!!! Jullie mogen gerust zelf verf en/of versiering meenemen en doe niet je properste kledij aan :-). Tot dan!

Vrijdag 12 oktober om 19u: Infoavond kamp

Beste ouders, omdat we dit jaar op buitenlands kamp gaan, nodigen we jullie graag uit om hier wat extra uitleg over te geven. U kan ook altijd met uw vragen bij ons terecht.

Zondag 14 oktober van 14u tot 17u: Fortnitevergadering

Vandaag testen wij of jullie wel echt zo’n Fortnite-experts zijn als jullie beweren. Jullie zullen het tegen elkaar (of met elkaar?) opnemen in een allesverslindende battle. Smeer je benen dus maar in, het belooft stevig te worden!

Zondag 21 oktober: geen vergadering

Vandaag is het geen vergadering! De leiding gaat namelijk zelf op weekend. Tot volgende week!!!

Vrijdag 26 – zondag 28 oktober van 19u tot 12u: astronautenweekend

Meer info volgt nog!

September

Gegroet beste toncas

Een nieuw scoutsjaar vol plezier en onvergetelijke momenten gaat weer van start. De leiding heeft er alvast veel zin in. Dit jaar bestaat de scouts 100 jaar dus het belooft een feestelijk jaar te worden. Wij hopen jullie weer voltallig te mogen verwelkomen in onze toncagroep, de supercoolste tak van de scouts. Wij kijken er enorm naar uit.

Zaterdag 8 september van 14u30 tot 16u15: Kick Off

Zoals jullie wel weten, starten wij jaarlijks het nieuwe Scouts jaar met de Kick Off. Om 14u30 verwachten wij jullie op de scoutswei om jullie ‘oude’ leidingsploeg uit te wuiven om vervolgens de nieuwe leidingsploeg te verwelkomen. Na 4 uur kan je de foto’s van het kamp bekijken. Vergeet jullie zeker niet in te schrijven voor de barbecue en het kubbtornooi. Dit kan tot 2 september. Meer info kunnen jullie vinden op de startpagina van onze site (met folder) of op het facebookevenement.

Zondag 16 september van 10u tot 17u: Openingsvergadering

Na de leuke Kick Off is het tijd om al meteen met de hele groep een volledige dag te spelen. We gaan op deze fantastische dag op verplaatsing, naar waar we gaan, is nog een verrassing. wat neem je zeker mee: FIETS, LUNCHPAKKET, €2 en een HELM.

Zondag 23 september van 12u tot 17u: Welkomstvergadering

Vandaag worden de eerstejaars officieel verwelkomd bij de toncas. Als eerste jaar trek je vuile kleren aan en neem je propere kleren en een handdoek mee. De tweedejaars worden al om 12 uur op de wei verwacht en de eerstejaars zien we om 14 uur verschijnen.

Zondag 30 september van 14u tot 17u: kennismakingsvergadering

Hopelijk hebben jullie elkaar de voorbije maand al een beetje beter leren kennen, zo niet, geen nood. Op deze vergadering spelen wij allerlei verschillende spelletjes om elkaar beter te leren kennen. Het belooft een spetterende vergadering te worden. Wie is de grappenmaker? Wie is de snelste? Wie kent zijn vriendjes het beste? Wij zijn zeer benieuwd naar jullie skills.

Zo, dit was het al voor de maand september. Een leuke eerste maand om het jaar in te zetten.

Veel groetjes van jullie (nog onbekende) leiding!!!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Belangrijk: De wet!

Wij zijn Tonca’s, samen trekken wij op avontuur en wagen ons op onbekende jachtvelden. Tijdens deze grote tocht tonen wij respect voor de natuur en de wonderen van moeder aarde. Wij Tonca’s leven in verbondenheid met andere indianenstammen, dit broederschap geeft ons de kracht om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Tipiweekend 22/03-24/03
Uitnodiging 2e jaars en 1e jaars verschillend!