Condacum

Tonca-banner

Beste Tonca’s

Na een lange welverdiende vakantie beginnen we weer aan een fantastisch nieuw scoutsjaar! We hopen dat jullie er even veel zin in hebben als wij en verwachten jullie dan ook allemaal terug op onze wei!

Kick Off 2017

Uch toncas

De maand september zit er weer op en we hebben elkaar al eens leren kennen. Maar nu komt de maand oktober er aan en zullen we er eens goed invliegen. Dus houd jullie stevig vast voor een knaller van een maand. Een maand vol leuke vergaderingen en ook wel speciale vergaderingen.  En zeker niet te vergeten, ons eerste weekend.

Zondag 1 oktober: Geen vergadering

De leiding is op weekend en zal daardoor geen vergadering kunnen geven aan jullie. We zien jullie volgende week terug met fantastische spelletjes!

Zondag 8 oktober van 10u tot 17u : Pimp-je-lokaalvergadering

Vandaag gaan we het o zo moderne toncalokaal eens een goede opknapbeurt geven. Verven en tekenen, maar ook knutselen en bouwen zullen we vandaag doen. Zorg dus zeker dat je vandaag een LUNCHPAKKET en VUILE KLEREN meeneemt want het is niet gegarandeerd dat je zonder vlekje terug naar huis vertrekt. Als je thuis nog knutselgerief hebt liggen of borstels dan mag je deze zeker meenemen.

Zondag 15 oktober van 14u tot 17u : dorp spel

Wie van jullie kent Kontich het beste en wie heeft de meeste connecties in Kontich. Wie van jullie is de ultieme scout en kent zijn weg door het dorp het beste. Dat zullen we vandaag zien, vergeet dus niet je goed humeur mee te pakken want dit zal je nodig hebben.

Vrijdag 20 tot zondag 22 oktober : WEEKEND

Jippie we vertrekken op weekend. De info kan u terugvinden in de bijlage:

Halloween Weekend

Zondag 29 oktober van 14u tot 17u: technieken vergadering

Vandaag zien we wie onder jullie echte mannen zijn. Zorg er maar zeker voor dat jullie goed uitgerust zijn, want vandaag zullen jullie al jullie kracht en hersenen nodig hebben.

Gegroet beste tonca’s!

Wat vliegt de tijd voorbij, de maand november is alweer in zicht! Wij gaan ons best doen om er een super leuke maand van te maken. Wij hebben er ongelooflijk veel zin in, hopelijk jullie ook!

WIELTJES-VERGADERING: zondag 5 november – 14u – 17u

De eerste vergadering van deze maand is meteen een knaller! Vandaag mogen jullie alle wieltjes uit de kast halen en meebrengen naar onze wei. Wie is er het snelste op zijn step? Wie heeft er het coolste skateboard? (Een fiets geldt uiteraard niet!) Wij hopen dat jullie evenveel energie hebben als ons om vandaag eens goed te racen. Wij zijn alvast benieuwd naar jullie uitrustingen!

ZWEM-VERGADERING: zondag 12 november – 14u – 17u

JOEPIE!! Vandaag gaan we zwemmen. Wat is er leuker dan met zen allen te spelen in een groot zwembad? Wij gaan op deze toffe dag eindelijk te weten komen wie er het snelste kan zwemmen, de leiding of de tonca’s? Dat belooft spannend te worden. Vandaag mogen jullie zeker niet vergeten om een zwembroek, handdoek, fiets, 3 euro en een goed humeur mee te nemen!

LEGER-VERGADERING: zondag 19 november – 14u – 17u

Er is oorlog op de wei… Wij zijn klaar om een leger op te stellen, klaar om te strijden! Zijn jullie bereid om te vechten voor vrede en rust? Samen kunnen we hiervoor zorgen. Vandaag halen wij alles uit de kast om een spannend oorlogsspel in mekaar te steken. Wij zijn nieuwsgierig naar welke tonca’s deze oorlog zullen winnen. Kom vandaag je spieren maar eens tonen!

WINTERNACHT: zaterdag 25 november – 19u – 20u30

Opnieuw organiseren wij de jaarlijkse winternacht. Het wordt gegarandeerd weer een top editie! Wij verwachten de leden zaterdagavond op de wei voor nog een korte vergadering. Ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom op onze winternacht.

Vergeet zeker niet af te mailen, sms’en, bellen, … als jullie niet kunnen!

Dikke smakkerds van de leiding,

Chippe               Tawa           Wettatoni        Seba                Cree

Belangrijk: De wet!

Wij zijn Tonca’s, samen trekken wij op avontuur en wagen ons op onbekende jachtvelden. Tijdens deze grote tocht tonen wij respect voor de natuur en de wonderen van moeder aarde. Wij Tonca’s leven in verbondenheid met andere indianenstammen, dit broederschap geeft ons de kracht om nieuwe uitdagingen aan te gaan.