Condacum

Tonca-banner

Het nieuwe Scoutsjaar is aangebroken. We maken er een fantastisch en onvergetelijk 2018/2019 van!
Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als ons.

Link naar uitnodiging: astronautenweekend
Powerpoint buitenlands kamp

Gegroet beste toncas

Een nieuw scoutsjaar vol plezier en onvergetelijke momenten gaat weer van start. De leiding heeft er alvast veel zin in. Dit jaar bestaat de scouts 100 jaar dus het belooft een feestelijk jaar te worden. Wij hopen jullie weer voltallig te mogen verwelkomen in onze toncagroep, de supercoolste tak van de scouts. Wij kijken er enorm naar uit.

Zaterdag 8 september van 14u30 tot 16u15: Kick Off

Zoals jullie wel weten, starten wij jaarlijks het nieuwe Scouts jaar met de Kick Off. Om 14u30 verwachten wij jullie op de scoutswei om jullie ‘oude’ leidingsploeg uit te wuiven om vervolgens de nieuwe leidingsploeg te verwelkomen. Na 4 uur kan je de foto’s van het kamp bekijken. Vergeet jullie zeker niet in te schrijven voor de barbecue en het kubbtornooi. Dit kan tot 2 september. Meer info kunnen jullie vinden op de startpagina van onze site (met folder) of op het facebookevenement.

Zondag 16 september van 10u tot 17u: Openingsvergadering

Na de leuke Kick Off is het tijd om al meteen met de hele groep een volledige dag te spelen. We gaan op deze fantastische dag op verplaatsing, naar waar we gaan, is nog een verrassing. wat neem je zeker mee: FIETS, LUNCHPAKKET, €2 en een HELM.

Zondag 23 september van 12u tot 17u: Welkomstvergadering

Vandaag worden de eerstejaars officieel verwelkomd bij de toncas. Als eerste jaar trek je vuile kleren aan en neem je propere kleren en een handdoek mee. De tweedejaars worden al om 12 uur op de wei verwacht en de eerstejaars zien we om 14 uur verschijnen.

Zondag 30 september van 14u tot 17u: kennismakingsvergadering

Hopelijk hebben jullie elkaar de voorbije maand al een beetje beter leren kennen, zo niet, geen nood. Op deze vergadering spelen wij allerlei verschillende spelletjes om elkaar beter te leren kennen. Het belooft een spetterende vergadering te worden. Wie is de grappenmaker? Wie is de snelste? Wie kent zijn vriendjes het beste? Wij zijn zeer benieuwd naar jullie skills.

Zo, dit was het al voor de maand september. Een leuke eerste maand om het jaar in te zetten.

Veel groetjes van jullie (nog onbekende) leiding!!!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

OKTOBER

Zondag 7 oktober van 14u tot 17u: pimp-je-lokaalvergadering

Vandaag nemen we ons toncalokaal nog eens stevig onder handen!!! Jullie mogen gerust zelf verf en/of versiering meenemen en doe niet je properste kledij aan :-). Tot dan!

Vrijdag 12 oktober om 19u: Infoavond kamp

Beste ouders, omdat we dit jaar op buitenlands kamp gaan, nodigen we jullie graag uit om hier wat extra uitleg over te geven. U kan ook altijd met uw vragen bij ons terecht.

Zondag 14 oktober van 14u tot 17u: Fortnitevergadering

Vandaag testen wij of jullie wel echt zo’n Fortnite-experts zijn als jullie beweren. Jullie zullen het tegen elkaar (of met elkaar?) opnemen in een allesverslindende battle. Smeer je benen dus maar in, het belooft stevig te worden!

Zondag 21 oktober: geen vergadering

Vandaag is het geen vergadering! De leiding gaat namelijk zelf op weekend. Tot volgende week!!!

Vrijdag 26 – zondag 28 oktober van 19u tot 12u: astronautenweekend

Meer info volgt nog!

Belangrijk: De wet!

Wij zijn Tonca’s, samen trekken wij op avontuur en wagen ons op onbekende jachtvelden. Tijdens deze grote tocht tonen wij respect voor de natuur en de wonderen van moeder aarde. Wij Tonca’s leven in verbondenheid met andere indianenstammen, dit broederschap geeft ons de kracht om nieuwe uitdagingen aan te gaan.